Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-12, 10:10
Goclever 500 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18860
Wysłany: 2012-07-19, 20:09   

Albo ustaw AUTO w AM i sprawdź, co znajdzie, albo użyj VisualGPS CE
_________________

 
 
romanik99
azymut


Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-19, 20:09   

probowalem wlasnie ale na com 1 wyskakuje blad ze na tym porcie sie nie da
 
 
obcy1234
Waypoint


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 43
Wysłany: 2013-05-04, 12:35   GoClever Navio500 - kilka pytań.

Witam!

Miałem już do czynienia z wgrywaniem nawigacji i różnych programów na androida i symbiana.

Jeszcze nie bawiłem sie z windowsem w urządzeniach.
Posiadam nawigacje goclever navio 500 - na stronie producenta piszą że jest tam Windows CE 5.0/6.0 .

I takie pytania mam:
1. W wyborze nawigacji mam 3 - goclever, automapa, tomtom - wszystkie są stare, i nie potrzebuje aż tylu - w jaki sposób moge je usunąć? wystarczy usunąć foldery na karcie pamięci?

2. Chciałbym wgrać NAVIGONA - wg mnie najlepsza jesli chodzi o androida, chce spróbować tutaj. Gdzie moge znalezc wersje na moją nawigacje i w jaki sposób to wgrać? skopiować pliki na karte pamięci? jak uruchomić instalator?

3. Czy jest możliwość odblokowania tej nawigacji? Co to wogóle daje, przez to system nie będzie czasem wolniejszy?

Czekam na odp :)

dzięki pozdrawiam
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-04, 12:39   

obcy1234 napisał/a:
wystarczy usunąć foldery na karcie pamięci?
Wystarczy format karty.
obcy1234 napisał/a:
Chciałbym wgrać NAVIGONA
Można wgrać.
obcy1234 napisał/a:
Czy jest możliwość odblokowania tej nawigacji
Tak, jest.
obcy1234 napisał/a:
nie będzie czasem wolniejszy?
Będzie taki sam.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
obcy1234
Waypoint


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 43
Wysłany: 2013-05-04, 13:16   

ok, dzięki za odpowiedz a jeszcze:
-w jaki sposób moge wgrać navigona? wystarczy wrzucić pliki na karte pamięci?

jest gdzieś instrukcja jak odblokować tą wersje?
można wgrać jakieś inne oprogramowanie żeby nie było tego z goclever?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-04, 15:03   

obcy1234 napisał/a:
wystarczy wrzucić pliki na karte pamięci?
Dokładnie tak.
obcy1234 napisał/a:
żeby nie było tego z goclever?
W ustawieniach w navi zmieniasz ścieżkę do programu nawigacyjnego.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
obcy1234
Waypoint


Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 43
Wysłany: 2013-05-04, 18:31   

pobrałem navigona z tego tematu : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=37375

wrzuciłem na karte pamięci i jak to teraz uruchomić w goclever navio 500?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-04, 18:35   

obcy1234 napisał/a:
pobrałem navigona z tego tematu
To nie będzie działać, bo to jest na Windows CE 6.0, a Navio500 ma Windows CE 5.0
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-05-04, 18:36   

Moze ma ce6, obie opcje są możliwe. Sprawdź na naklejce z tyłu urządzenia, nad numerem seryjnym.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-04, 18:43   

obcy1234
dasior591 napisał/a:
Moze ma ce6, obie opcje są możliwe
Jeśli ma to musisz pobrać jeszcze mapy, bo to co pobrałeś to tylko program.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18860
Wysłany: 2013-05-05, 14:08   

Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - punkt 4

P.S. O navigonie na GC jest cały długi wątek
_________________

 
 
dawid12mt2 
azymut
Zółtodziub


Wiek: 34
Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-10-12, 12:19   Pierwsze wgrywanie mapy - GoClever NAVIO 500

Witam :) Od niedawna jestem posiadaczem Nawigacji GoClever NAVIO 500. Mam tam stare mapy i ogólnie to jestem zielony w aktualizacji tych wszystkich GPS-ów ;d Mógłby mi ktos łopatologicznie wytłumaczyć, jak sie za to zabrać? Próbowałem już zaktualizować przez strone GoClever.com , ale tam wyskakuje jakis błąd ;( Na GPS mam wszystko seryjne, żadnych modyfikacji. Prosił bym o wytłumaczenie, lub podanie linków do poradników (szukałem, ale nie znalazłem jak to sie robi). Pozdrawiam i licze na wyrozumiałość :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18860
Wysłany: 2013-10-12, 17:17   

Zacznij od poznania różnicy między mapą a programem nawigacyjnym http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 , a potem powiedz jeszcze raz, co chcesz zrobić - zaktualizować mapę w posiadanym programie nawigacyjnym, czy wgrac inny program?

Bo pytasz o aktualizacje, a piszesz w dziale o innych programach...
_________________

 
 
dawid12mt2 
azymut
Zółtodziub


Wiek: 34
Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-10-12, 18:49   

W sumie to chciałbym zaktualizować mapy które mam aktualnie na GPS, bo nie ma na nich nowych obwodnic, ani nic :( I czasami jak jade po nowych drogach, to GPS pokazuje mi że jestem w polu. Mape mam starą z 2009 roku chyba :(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2013-10-13, 07:43   

Wszystko masz w wątku "MireoCardinale + mapy - słodzenie i aktualizacja" w dziale o tym programie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10