Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-12, 10:10
Goclever 500 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-07, 19:37   

Super. I jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję :)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-07, 19:38   

Nie ma za co :-) Polecamy się na przyszłość ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-09, 12:47   

Tak, jak się odgrażałam zwracam się do Was chłopaki z kolejnym pytaniem. Tym razem chodzi o podmianę ścieżek. W moim Goclever 500 znalazłam następującą nazwę ścieżki:
\SDMMC\mobilenavigator\mobileravigator.exe. Rozmumiem, że wgrywając na kartę nowe programy/mapy muszę je przezwać. Tzn. zmienić nazwę katalogu oraz nazwę pliku exe na taką jaka jest w oryginalnej karcie. Teraz moje pytanie. Co się stanie z oryginalnym proramem/mapą? I czy można w ten sposób wgrać kilka nowych map/programów, mogąc później samemu decydować, który włączyć?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-09, 14:48   

:-)
Możesz zmieniać, możesz w ustawieniach zmienić te sciezke na inną, mrzesz wgraj moje menu navigacyjne (moja strona) i mieć kilka programów.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-09, 21:25   

Dasior, dziękuję wstępnie za Twoją odpowiedź. Ale czy mógłbyś dokładniej odpowiedzieć na moje pytania? Jeżeli chcę wgrać kilka map na kartę to każdą z nich nazywam "mobileravigator.exe? I co się stanie wtedy z tą oryginalną? Będzie też funkcjonować?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-09, 21:47   

Nie da sie każdej tak nazwać.
Wgraj moje menu navigacyjne jak chcesz kilka map.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-09, 21:49   

A wiąże się to z jakimś ryzykiem? I czy mógłbyś mi powiedzieć krok po kroku, jak mam to zrobić?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-09, 22:30   

Ryzyka raczej brak, wchodzisz ma moja www podbierasz menu i w nim jest instrukcja.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-09, 22:41   

Weszłam na Twoją stronę. Z tego, co zrozumiałam masz na myśli: 7.3 Menu by dasior z podstrony dla 5065FMBT, 5066, 5066FMBT, 4366, 4366FMBT. Jeżeli mam GC 500 to mimo to mogę wgrać to menu przeznaczone dla tamtych modeli?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-09, 22:53   

Na mojej www masz menu z lewej strony i tam masz do wybory 3d itd i wybierasz nawigacyjne.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-09, 23:00   

Dasior, a jak się robi restart w GC? Po prostu wyłącza przyciskiem "power" i włącza ponownie, czy też przyciskiem "reset"?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-09, 23:23   

Masz reset z tyłu, navi sie wyłączy i potem odpalasz przyciskiem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-09, 23:32   

Buziole, całusy i wielkie dzięki Dasior. Jeżeli będę miała kiedyś jeszcze jakieś pytanie pozwolę sobie Ciebie znowu pomęczyć :) Póki co miłego miłego wieczoru i weekendu :)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-10, 00:30   

Spoko, polecam sie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-12, 19:17   

Dasior. To znowu ja, Magda. Mam problem z instalacją Twojego menu. Przekopiowałem Twoje pliki na kartę microSD. Włączyłam. Nacisnęłam reset. I po ponownym włączeniu nadal nie widzę nowego menu. Co robię źle?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11