Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-12, 09:10
Goclever 500 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-12, 20:17   

Problem w tym, że po włożeniu karty nawigacja jej chyba nie widzi! Jedyna różnica między nie włożoną kartą, a włożoną jest taka, że w drugim przypadku bardzo długo się uruchamia nawigacja.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-12, 20:21   

Marta, zrób format tej karty i przeprowadź całą operację od początku. By się przekonać na 100% czy nawigacja ją widzi wrzuć jakiś plik foto albo muzik i zobacz czy ruszy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-12, 20:26   

Właśnie wrzuciłam plik wmv i nie widzi. Zaraz spróbuję sformatować kartę na kompie.

[ Dodano: 2011-07-12, 21:37 ]
Sformatowałam. I nic. Nawigacja nie widzi karty. A komputer rozpoznaje. Karta microSD Godram 8 GB. Gdzie leży problem?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-12, 21:29   

Po co dublować posty??
Format do fat32 i skopiuj tam apteczkę, spróbuj wybrać cos jako program navigacyjny.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-12, 21:39   

Dubluję, ponieważ tutaj nikt nie odpowiadał. Co do Twojego postu: sformatowałam, skopiowałam apteczkę na kartę i nic. Nawigacja nic nie widzi.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-12, 21:46   

A inne karty widzi??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-12, 23:30   

Właśnie pożyczyłam od sąsiadki inną kartę SD. I tą widzi. Czyli problem był w tamtej karcie. Dziwne, bo mówiono, że Goodram 8 GB powinno chodzić na tej nawigacji. Przepraszam za zamieszanie i miłej nocy wszystkim.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-13, 07:27   

Marta, jeśli możesz to oddaj im tę kartę lub niech wymienią na inną. Goodramy to jedne z najgorszych kart na rynku.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-13, 18:32   

Chłopaki, a jaką kartę byście polecali? Może to być microSD, czy musi microSD HC? A swoją drogą podejrzewam, że problem był w tym, że to była karta 8GB.
Ostatnio zmieniony przez bingulak 2011-07-13, 18:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-13, 18:38   

Producent podaje obsługę kart do 8GB więc HC bo samo SD jest do 4GB, na dodatek 4GB samo SD są ostatnio bardzo rzadko spotykane. Jaka była karta od sąsiadki?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-13, 18:50   

Karta sąsiadki to było jakieś stare badziewie no name 128 MB. Boję się już kupować 8 GB, więc kupię 4 GB. W takim wypadku może być zwykła microSD? P.S. Czym się różni zwykła od HC?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-13, 19:04   

Wątpię byś znalazła zwykłą microSD 4GB. Tak jak pisałem wyżej spróbuj ją wymienić na inną. Wmówili Ci, że będzie widziana przez nawigację a nie jest więc niech wymieniają.
SDHC mają większa pojemność i wyższy transfer danych niż zwykłe SD.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-13, 19:14   

Cybant, dziękuję Ci bardzo za Twój trud i odpowiedzi na moje głupie pytania :) Bardzo mi pomogłeś. I w ogóle dzięki wszystkim, którzy mi pomogli.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-13, 19:18   

Nie ma sprawy :) Szkoda, że nie masz karty microSDHC 4GB np. z telefonu by się przekonać czy navi ja widzi. Jeśli by ją widziała to takie 4GB spokojnie starczy na AM, iGO i coś tam jeszcze.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-13, 19:43   

A miałabym jeszcze jedno pytanie do Dasiora. Twoje menu HD z Twojej strony nadaje się do Goclever 500 Plus (czyli HD)? Pytam, bo napisałeś na swojej stronie, że jest przeznaczone tylko do Goclever 5066HD. A 500 Plus jest ponoć następcą 5066. A z kolei jeżeli nie można to jakie byś polecał do 500 Plus?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11