Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-12, 10:10
Goclever 500 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-13, 21:00   

Tak, do 500 pasuje. Musze w końcu final wydać :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
bingulak
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 33
Wysłany: 2011-07-13, 21:02   

Dzięki za odpowiedź. P.S. To menu jest tymczasowe, tzn, po wyjęciu karty znika, czy już zostaje na stałe? I czy pozwala na wgranie kilku map? I kolejne pytanie: wyczytałam, że są jakieś problemy z instalacją tego Menu HD. Czy w takim razie można wgrać jakieś inne, by mieć możliwość zainstalowania kilku programów nawigacyjnych? I jak juz się tak rozpisałam to mam jeszcze Was jedną sprawę. Słuchy chodzą, że wersja 500 Plus, czyli HD muli. Tzn, że filmy się zacinają, czy nawigacja chodzi wolniej?
 
 
SunFire
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2011-11-28, 10:25   

Witajcie
Przeczytalem cały watek i na ostatniej stronie dowiedzialem sie ze mowimy o navio 500 ale wersji Plus (czyli HD).
Ja dostałem wersje navio500 (jako prezent) i ma goraca prosbe o informacje jak na nim zainstalowac AutoMape.
Wgralem na karte SD AM wybralem sciezke do niej w ustawieniach --> sciezka do programu nawigacyjnego / wybralem plik exe i kiszka. Wywala mi errorem ze nie moze znalesc i ze plik jest nieprawidlowy.

Czy jest jakis tutek albo watek jak zainstalowac AM na navio 500 ?

Bede zobowiazany za jakas informacje / link

Pozdawiam wszystkich kolegów.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-28, 11:14   

SunFire napisał/a:
Wgralem na karte SD AM

Wrzuciłeś jakiegoś gotowca czy instalowałeś czystą instalkę a następnie patchowałeś zgodnie z instrukcją jaka jest w przyklejonych w dziale AutoMapa? Po prawidłowej instalacji i wskazaniu pliku wceAM.exe jako startowego nie powinno być najmniejszych problemów.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
SunFire
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 20
Wysłany: 2011-11-28, 11:45   

Tak to byla instalacyjna wersja juz zpatchowana. Zainstalowalem na kerte ustawilem sciezke jak pisalem w poprzednim poscie i nie zadzialalo :(. Plik wskazany byl dokladnie taki jak wpisales.

Gdzies wyczytalem na innym forum ze trzeba zmienic nazwe katalogu i pliku na mobilenavigator ale sprawdze to wieczorem czy zadziala.
 
 
Gregorian2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-21, 17:34   GoClever 500 nowa mapa

Witam mam problem z mapami mianowicie wszystko robię tak jak należy mapy wrzucam bezpośrednio na sd ale i tak program nie widzi map próbowałem już z innymi mapami i ciągle wyskakuje ta sama czyli multi map

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2012-01-21, 19:47 ]
Przeniosłam do odpowiedniego działu
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-21, 17:44   

Gregorian2, napisz jakie dokładnie mapy wrzucasz , a może jakiś inny program nawigacyjny masz na myśli......?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Gregorian2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-21, 18:56   

Kolego chciałem zainstalować mapę igo podobna jest najlepsza na duże samochody(ciężarówki).Wiesz jeżdżę dużym samochodem o ładowności 39 ton po Polsce pytałem się innych kierowców powiedzieli mi że ta mapa będzie najlepsza pobrałem z chomika najnowsza wersje sposób instalacji był taki wypakuj,wrzuć folder igo na kartę pamięci(mam 4gb firma kingston) włączam ta nawigację chcę zmienić mapę i tu właśnie jak by jej nie czytało mam jedynie multimap żadnej innej.Niby ta cała multi map na opcje na ciężarówkę ale prowadzi mnie cały czas pod zakazy.

Kolego to pomógł byś mi zainstalować tą mapkę igo?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-01-21, 19:49   

Gregorian2,

W tym dziale myślę , że koledzy Ci pomogą
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-21, 19:55   

Gregorian2, w menu GoClever wybrałeś i wskazałeś ścieżkę do Igo. .
Gregorian2 napisał/a:
włączam ta nawigację chcę zmienić mapę i tu właśnie jak by jej nie czytało m

Jakiś komunikat .

[ Dodano: 2012-01-21, 19:58 ]
Poczytaj jeszcze te tematy:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
http://www.my-navia.pl/vi...4&highlight=tir
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Gregorian2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-21, 20:01   

gustawox_1 No właśnie nic się nie pojawia wrzucam tą mapę i jak by jej nie czytało nie wiem co źle robię.nawigacje mam raczej odblokowaną(przynajmniej tak mi w sklepie powiedzieli).Jest jakiś poradnik żeby było wytłumaczone krok po kroku jak to zainstalować?Bo kurczę muszę do poniedziałku to zrobić a już się męczę z 3 dni jak to zainstalować.o tej instancji potrzebne są jakieś programy? Jak byście mogli to podajcie,sorry ale jestem zielony w tych sprawach...


___Olivia_ dziękuje że przeniosłaś temat w odpowiednie miejsce ;-)

[ Dodano: 2012-01-21, 20:09 ]
Kolego jak to wskazać chodzi mi o ścieżkę ??
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-21, 20:15   

Gregorian2 napisał/a:
Kolego jak to wskazać chodzi mi o ścieżkę ??

Wchodzimy w ustawienia >> dalej w ścieżkę nawigacji >> wybieramy plik startowy naszej mapy np. Igo8.exe. dla Igo8.

[ Dodano: 2012-01-21, 20:17 ]
http://www.my-navia.pl/vi...light=navio+500

[ Dodano: 2012-01-21, 20:18 ]
Gregorian2 napisał/a:
Jest jakiś poradnik żeby było wytłumaczone krok po kroku jak to zainstalować?

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14269 lub http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2012-01-21, 20:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Gregorian2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-21, 20:23   

Kolego zawartość folderu igo wygląda tak

wypakowuje to winrarem mam folder igo primo przenoszę ten cały primo na kartę micro sd i dalej już czarna magia nie ogarniam :-/ dobrze robię z tym igo primo że kopiuje to w folderze na sd ?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-21, 20:29   

Gregorian2 napisał/a:
wypakowuje to winrarem mam folder igo primo przenoszę ten cały primo na kartę micro sd i dalej już czarna magia nie ogarniam :-/ dobrze robię z tym igo primo że kopiuje to w folderze na sd ?

Tu na razie dobrze ,a wskazałeś ścieżkę dostępu do programu >>Igo Primo .exe
Jak poprawnie wskazałeś to powinieneś wyłączyć nawigację ponownie uruchomić i spod przycisku Nawigacja powinno wystartować Igo Primo .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2012-01-21, 20:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Gregorian2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 8
Wysłany: 2012-01-21, 20:30   

gustawox_1 Tak kolego wskazałem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11