Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
lark 50.4 BT i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-09, 16:14   

skopiowałem cały katalog PNA do ResidnetFlash. teraz ustawiam ścieżkę do navigacji :\ResidentFlash\MortScript-4.3b11

tak mi wskakuje po wybraniu z katalogu PNA Autorun


i niestety jak jest karta w slocie to w ogóle nic się nie wyświetla tak jakby nie działał przycisk nawigacji , a jak kartę wyjmę to elegancko włącza się MM :((( coś chyba jest nie tak

[ Dodano: 2011-07-09, 17:25 ]
po wyborze ścieżki do navi na : \ResidentFlash\PNA\MortScript.exe

wyskakuje po wciśnięciu ikony nawigacji taki komunikat :

MortScript V4.3b11

.mscr and .mortrun extensions
registered.
Please run any .mscr/.mortrun
file or read the manual.

(c) Mirko Schenk 2005-2009


i co mam zrobić by wreszcie mi tą AM włączało jak karta jest w navi ?
 
 
ajsek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-07-09, 21:36   

Witam
Pitolicie.
Niech zmieni na "karcie" nazwę na automapa.exe lub w skrypcie na automapa EU.exe (pisze z pamięci), bo ma napewno automapa eu.exe hehe.
A Dzakus ma racje tylko ten automapa.exe ??? TY ZOBACZ CZY TO TO? Czy nie automapa EU.exe
_________________
Lark 50.4BT
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-07-10, 09:16   

ajsek napisał/a:
Witam
Pitolicie.

Pitolenie to jest chyba to. ;-)

ajsek napisał/a:
Niech zmieni na "karcie" nazwę na automapa.exe lub w skrypcie na automapa EU.exe (pisze z pamięci), bo ma napewno automapa eu.exe hehe.


mepsik, usuń te wynalazki które dotychczas skopiowałeś do ResidentFlash (skrypt), pobierz z tego linku archiwum,
http://www.przeklej.pl/pl...ar-002bbpa8ebq4
rozpakuj i otrzymany folder Skrypt w całości skopiuj do ResidentFlash, jako program nawigacyjny na urządzeniu ustaw

ResidentFlash/Skrypt/startx.exe

AutoMapa ma być na karcie SD i jej folder ma być domyślny, czyli taki jak po instalacji i ma nazywać się AutoMapa EU.

Jak karta będzie w slocie uruchomi się AM, jak ją wyciągniesz uruchomi się LarkMap.

Zakładam że nazwa karty pamięci pod którą widzi ją urządzenie to SDMMC, a nazwa pamięci wewnętrznej to ResidentFlash, jak masz inne nazwy zmień je w pliku startx.mscr.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-10, 09:34   

renron wielkie wielkie dzięki , właśnie o to mi chodziło i wszystko teraz śmiga jak trza :)))


jesteś wielki :)
 
 
rkolo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 13
Wysłany: 2011-09-08, 16:00   

Witam podłącze się do tematu
miałem kiedyś w Larku 50.1 taki prosty skrypt ze po kliknięciu w menu Navigacja pojawiało się dodatkowe okno (kolorystycznie identyczne jak w fabycznym menu - pomarańczowe) z wyborem programu - -miałem tam AM i TT w jednym oknie
reszta menu była standardowa (fabryczna)
po wyjęciu karty oczywiście odpalała się standardowa nawigacja (w tamtym przypadku była to MapaMap)

pomoże ktoś zrobić taki skrypt pod Larka 50.4
 
 
Pawel1924
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 12
Wysłany: 2012-01-12, 20:07   

rkolo napisał/a:
Witam podłącze się do tematu
miałem kiedyś w Larku 50.1 taki prosty skrypt ze po kliknięciu w menu Navigacja pojawiało się dodatkowe okno (kolorystycznie identyczne jak w fabycznym menu - pomarańczowe) z wyborem programu - -miałem tam AM i TT w jednym oknie
reszta menu była standardowa (fabryczna)
po wyjęciu karty oczywiście odpalała się standardowa nawigacja (w tamtym przypadku była to MapaMap)

pomoże ktoś zrobić taki skrypt pod Larka 50.4


Witam, ja też bym chciał coś takiego. Wgrałem adja ale tam jest całe menu. Ja natomiast chciałbym aby po kliknięciu na przycisk (nawigacja) w fabrycznym menu pokazywał się wybór między am a oryginalnym programem navi.

Czy wie ktoś coś o istnieniu takiego czegoś?


heh... to chyba to http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13763
Ostatnio zmieniony przez Pawel1924 2012-01-12, 20:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-12, 20:14   

moja www, menu navgacyjne
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Pawel1924
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 12
Wysłany: 2012-01-12, 20:52   

Witam, Twoje menu nawigacyjne jest tym czego szukam ale niestety nie działa u mnie.

Mój problem napisałem na końcu tematu dotyczącego twojego menu.
 
 
TR_THE_BEST
azymut



Dołączył: 24 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-03-24, 19:28   

Siema mógłby ktoś podrzucić gotowy skrypt do uruchamiania automapy??? Bądź wytłumaczyć krok po kroku jak wgrać na kartę pamięci mapę, co wpisać w skrypt i jakie rozszerzenie dać skryptowi...

Niestety linki powyżej już nie działają :(
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-03-24, 19:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-03-24, 19:38   

TR_THE_BEST,

Tak za mało czasu było , aby przeczytać chociażby temat , w którym napisałeś swój post

Kod:
Dołączył:     Dzisiaj 19:25
Ostatnia wizyta:     Dzisiaj 19:25 (Minut: 10) 
Wizyt: 1  Łączny czas wizyt Minut: 10
Postów:     1,  tematów: 0,  załączników: 0,  ankiet: 0
[0% z całości / 1,00 postów dziennie]
Ostatni post Dzisiaj 19:28   
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
TR_THE_BEST
azymut



Dołączył: 24 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-03-24, 19:44   

gdybym znalazł odpowiedź nie rejestrowabym się i nie pisałbym niepotrzebnych postów
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-03-24, 19:54   

TR_THE_BEST napisał/a:
Siema mógłby ktoś podrzucić gotowy skrypt do uruchamiania automapy???

:shock:

TR_THE_BEST napisał/a:
Bądź wytłumaczyć krok po kroku jak wgrać na kartę pamięci mapę

Uruchom instalator AM i on Ci wytłumaczy step & step.


TR_THE_BEST napisał/a:
co wpisać w skrypt i jakie rozszerzenie dać skryptowi...

Nie potrzeba żadnego skryptu.

TR_THE_BEST napisał/a:
gdybym znalazł odpowiedź nie rejestrowabym się i nie pisałbym niepotrzebnych postów

Bo nie szukałeś :-P , instalacja AutoMapy to jedna z najprostszych rzeczy do wykonania, a jeszcze prostsze jest w menu fabrycznym urządzenia wskazać ścieżkę do niej żeby uruchamiała się z przycisku Nawigacja.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-03-24, 20:06   

TR_THE_BEST napisał/a:
gdybym znalazł odpowiedź nie rejestrowabym się i nie pisałbym niepotrzebnych postów


Wystarczy tylko poczytać dział AutoMapa i faktycznie byś nie musiał się rejestrować , ale po co czytać jak , ktoś ci poda na tacy

Pozdrawiam Olivka ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
TR_THE_BEST
azymut



Dołączył: 24 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-03-24, 20:12   

wiem że wskazanie samej mapy to prościzna ale myślałem o czymś w stylu jak mam w MIO


czy ktoś wgl napisał takie menu??

chociaż jakby nie patrzyć takie zmienianie to najprostsze wyjście Dzięki ;)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-03-24, 20:20   

TR_THE_BEST,

Jak masz te menu , to je zapodaj na forum i wtedy można w nim grzebać .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10