My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
469.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
184.00 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
519.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
486.71 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
195.50 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1046.00 PLN
TomTom XL2 Classic CEE Europa
TomTom XL2 Classic CEE Europa
299.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GoClever navio 500 - Odblokowanie
Autor Wiadomość
KillerPL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-06-29, 22:13   navi 500 zmiana menu + aplikacje.

Witam wiem że jest dużo tematow o odblokowywaniu nawigacj ale akurat do gc nie ma nawet osobnego poddzialu. Do navi 500 bez plusa wogule nie moglem znalesc sposobu na osblokowanie ani na alternatywny pulpit, jak również FW na ta wersje. Prosił bym o instrukcje jak odblokowac navi 500 bez plusa.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8380
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-29, 22:31   

FW nie jest dostępny a wersja bez plusa to to samo co 5066 (inna obudowa). Polecam menu blow.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
KillerPL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-06-29, 22:56   

Czyli wszytskie tematy dotyczące 5066 można wykożystać na 500?? I jeszcze jedno pytanie bo wiekszość tematów jest do 5066 BTFM i czy to pasuje do 500?? Nie chce nic zepsuc dlatego sie dopytuje... No i jesli nie ma FW to jak przywrócic pozniej wrazie czego do wersi fabrycznej chodzi mi tu głównie o gwarancje
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8380
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-30, 06:59   

Zrób kopie, od zawsze robiło sie kopie tylko ostatnio bywało kilka FW i ludzie pozapominali jak to sie robi. Są tematy o 4366 albo 5066 nie koniecznie BT poza tym różnica jest tylko w dołożonej aplikacji do bt a reszta jest identycznie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
KillerPL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-01, 09:47   

aha dzieki :) poprostu niewiedziałem ze jest to samo ja szukałem informaci dla konkretnego modelu:D. A i jeszcze jedno pytanko do gwaracji jak wrazie czego przywroce z kopi dostanu przed zmianami to jak oddam sprzet na gwaracje to sie nie kapna?:P



Mam jeszcze jedno pytanko jakie ustawienia GPS polecacie do tego uzadzenia przy wykorzystaniu AM
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8380
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-01, 12:34   

Przywracasz kopie i koniec, oni się specjalnie nie czepiają.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
KillerPL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-01, 20:09   

No to fajnie. A jakie mozecie polecic ustawienia GPS w AM bo mi troche na mapce przeklamuje znaczy ja jestem jakby dalej a na nawigacij pokazuje ze jestem jakies pare metrow w tyl. ale taki problem jest tyko podczas jazdy bo na postoju dobrze pokazuje.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6479
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-01, 20:13   

KillerPL napisał/a:
na nawigacij pokazuje ze jestem jakies pare metrow w tyl. ale taki problem jest tyko podczas jazdy bo na postoju dobrze pokazuje.

To norma na większości nawigacji, nie przejmuj się. Możesz na próbę pobawić się ustawieniami kompensacji opóźnienia sygnału zmieniając np. z 1,3s na 1,4s lub w drugą stronę.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
KillerPL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-04, 19:35   

Dzieki cybant pobawilem sie i teraz jest elegancko pokazuje dokladnie ustawilem com 1 i 57600 bps i opoznienie na 1,2 s i odchylenia male :D i jest supcio
 
 
pawelz22
azymut


Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 2
  Wysłany: 2011-07-18, 21:38   GoClever navio 500 - Odblokowanie

Jak odblokować Windowsa CE w tej nawigacji ? Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć żadnej informacji.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-06, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8380
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-18, 21:51   

1. po co
2. explorer na sd i zmień mu nazwę na gpstest
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pawelz22
azymut


Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-20, 09:22   

1) Chce wgrać na nią AutoMapę
2) Mógłbyś napisać trochę dokładniej co trzeba zrobić krok po kroku, bo wcześniej nie instalowałem nic na nawigacjach i nie wiem o co chodzi.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8380
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-20, 10:44   

1.Odblokowanie to pozbycie sie menu. Wgranie autompay to całkiem inna procedura.
Instalujesz am, zmieniasz ścieżkę w ustawieniach i gotowe, jakbyś choc chwile pochodził po menu to byc zauważył.
2. Kopiujesz plik i zmieniasz nazwę, to jak na pendrive, nic wspolnego z navigacjami w sumie nie trzeba mieć.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 61
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-04, 10:07   Pulpit WinCE

Witam po dłuższej nieobecności. Nieobecności spowodowanej tym, że dotąd używana Akira Stadion działała bez zarzutu. Oczywiście była odblokowana i miała pulpit WinCE, z tapetką i ikonkami do AM, iGO8 i OziExplorera. :) Niestety 2 tyg. temu upadła i umarła. Nie dało się zreanimować. Zatem przyszła pora by kupić nową navi. Padło na GoClever Navio500 - zwykły bez niepotrzebnych mi bajerów w stylu BT czy FM. :) Zakupiłem i od razu pojawiła się myśl aby mieć tak jak w Akirze. Pogłówkowałem, poczytałem. Najpierw nagrałem na kartę microSDHC explorera i zmieniłem mu nazwę na gpstest.exe. Potem na ResidualFlash założyłem folder Data a w nim foldery Favorites i Desktop. Potem podziałałem za pomocą CeRegEditora dokładnie tak samo jak w opisie dla Akiry ( http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=134 ), z tym że w kluczach wpisałem ścieżki do tych stworzonych folderów. Do Desktop i do Favorites poszły skróty do AM, iGO8 i Ozi, a ponadto do Data poszły tapetki BMP w rozmiarze 480x272 pix. No i mam to co chciałem. :) Ponadto bardzo się cieszę, że mogę mieć kartę 8GB. W Akirze można było max. 4 GB, co mieściło pełną AM EU i iGO8 EU ale bez map kilku państw. W GoClever na 8GB mieści się full AM EU, full iGO8 EU oraz OziExpl ze wszystkimi mapami topograficzno-turystycznymi Polski w skali 1:100.000. :) :) :)
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

NavRoad Auro S6 + iGO835EUfull + AM6.15EUfull
 
 
Zibixx 
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 17
Wysłany: 2011-11-05, 17:10   Goclever navio500

Proszę o pomoc jak odblokować Goclever navio500 jakieś linki do opisu i gotowych paneli .Dzieki za każdą pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 13