Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy..
Autor Wiadomość
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-30, 16:10   

Macieq napisał/a:
Dokładnie 2 smsy
Jakiś czas temu pobrałem to primo ,ale z serwera tak że nic mnie nie kosztowało. Pobrałem ,z góry przypuszczając ,że jest to kicz. Odziwo już znalazł się jakiś cwaniaczek na chomiku ,który to pociska ludziskom i nabija sobie punkty .Waga jakby nie było spora. Można by było ostrzec przed tym chomikiem ,ale temat nie na temat. I tak się niesie zła sława chomika ,który ma sporo wad ,ale zalety też ma.
Najnowsze igo primo znajdziesz tu :
http://www.4allmobile.eu/...p?f=107&t=36539
Osobno pobierasz program a osobno data.zip dla Twojej rozdzielczości. Na początek Primo to nie mapa tylko program nawigacyjny. Mapy są to pliki ,które pobierasz np . z chomika :lol: Sam pobrałem ,ale linku nie podam bo niemam.
Świetny poradnik co i jak masz tu :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503
Primo to nie Automapa .Trzeba trochę się natrudzić zanim się to poskłada do kupy ,ale naprawdę warto.
Oczywiście zawsze możesz liczyć na pomoc kogoś z forum.
 
 
jan1950
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 72
Wysłany: 2011-07-30, 18:14   

Mam problem z adaptacją Primo 9.2.0 o rozdzielczości 480x272 na 800x480.
Dokonałem wpisów w sys.txt, podmieniłem data.zip i branding.zip posiadające
rozdzielczość 800x480 i nie mogę uruchomić. Czy robię coś żle????
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2011-07-30, 18:53   

Wywal ta wersje a wez 9.2.1.
Chociaz uruchomic sie powinna, podejrzewam plik data.zip od innej wersji.
_________________
 
 
jan1950
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 72
Wysłany: 2011-07-30, 19:00   

Mam Primo 9.2.1 800x480, jednak primo 9.2.0 wydaje się pełniejsze.
Data.zip jest dla 9.2.0 i posiada rozdzielczość 800x480.
 
 
jan1950
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 72
Wysłany: 2011-07-30, 20:31   

Oto mój sys.txt dla 800x480
Kod:
csv_voice_enabled=1

[interface]
resolution_dir="800_480"
vga=0
show_exit=1
extra_settings=1
clearcity=1
show_tmc_eventlist=1
show_minimize=1
laneinfo_signpost_enabled=1

[rawdisplay]
driver="GDI"
highres=0
screen_x=800
screen_y=480
class="landscape"

[power]
backlight_status="0"
backlight_day="100"
backlight_night="100"
powermgm_state="0"

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1 ;for Online TMC only

[3d]
use_all_building_textures=1

[tts]
always_say_road_names=3
announce_street_name=1

[sound]
use_method="1"
os_volume="255"
sound_volume="255"
voice_volume="255"
ding=0

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=12; amplificare volum tts max 10

[debug]
experimental_features="1"
extra_settings=1
show_signpost=1
show_oneway=1
show_oneway_3d=1
show_arrows_on_route=1
show_lane_info=1

[feature]
signpost_coloring=1

[network]
available = 1

[folders]
has_secondary_root=0

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[gps]
baud=4800 ;- write "baud rate"
port=1 ;- write port
source="virtserial"
set_messages="0" ;

[map]
3d_min_zoomlevel=10
3d_max_tiltlevel=9000
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=6000
3dcarsizemax=10000
3dcarsizemul=71000

[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_max_lookahead=3000
warn_distances=150:2000,140:1600,130:1400,120:1200,110:1000, 100:800,90:600,80:500,70:400,60:300,50:200,40:100

[warning]
speedcam_warning=1
is_spoken=1

[speedcam_category:0]
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."

[speedcam_category:1]
activated_speech="Uwaga! Możliwy fotoradar przenośny"

[speedcam_category:2]
activated_speech="Uwaga! Możliwa kontrola drogowa."

[speedcam_category:3]
activated_speech="Fotoradar średniej prędkości. Odcinkowy."

[speedcam_category:4]
activated_speech="Fotoradar w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:6]
activated_speech="Uwaga! Przejazd kolejowy."

[speedcam_category:7]
activated_speech="Fotoradar na pasie dla autobusów."

[speedcam_category:8]
activated_speech="Uwaga! Niebezpieczne miejsce lub odcinek."

[speedcam_category:9]
activated_speech="Uwaga! Strefa szkoły."

[speedcam_category:10]
activated_speech="Wjeżdżasz do miasta. Zwolnij!"

[speedcam_category:11]
activated_speech="Pomiar prędkości w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:12]
activated_speech="Punkt poboru opłaty drogowej."

[speedcam_category:15]
activated_speech="Strefa z opłatą za wjazd."

[speedcam_category:31]
activated_speech="Uwaga! Strefa wypadków."


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-07-31, 07:15 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tagi CODE
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-31, 06:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jan1950
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 72
Wysłany: 2011-07-30, 21:21   

wiman - zostawiłem tylko proponowany wpis. Nie pomogło.
 
 
jan1950
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 72
Wysłany: 2011-07-30, 21:39   

wiman - ja też jestem zaskoczony. Może zastosować data.zip i branding.zip
z primo 9.2.1
 
 
jan1950
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 72
Wysłany: 2011-07-30, 22:25   

wiman - sukces- na data.zip i brandingu.zip z primo 9.2.1 ruszało.Tylko muszę
wypróbować który skin będzie właściwy- diMka 132 czy 134 lub inny :?: :?:

[ Dodano: 2011-07-31, 13:53 ]
Gdzie mogę znależć skin do primo 9.2.0 dimka 1.3.5 dla rozdzielczości
800x480 i 480x272
 
 
janjanicki56 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Maj 2011
Posty: 10
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-08-01, 21:57   

Dokto

[utility]
calibratefix=1

Dopisz to do sys.txt i będziesz miał problem z głowy :)
Nie wiem czemu, ale bez tego wpisu na omni 2 navi robi takie numery jak opisujesz (testowałem wielokrotnie).
_________________
Omnia 2 (I8000)
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2011-08-10, 23:21   

wie ktoś może jak zmniejszyć szerokosc pasa trasy ? Próbowałem różnych wartości w :
Kod:
[3d]
roads_as_line_stripes=1 ;(1)wyswietlanie drog jako pasow
reduce_line_stripes=1 ;(0)zredukowanie pasow drog do linii
planned_route_visible_behind_mountains=0 ;(1)planowana trasa widoczna za gorami
planned_route_track_width=10  ;szerokosc pasa trasy
planned_route_track_contour_width=2 ;szerokosc konturu
I nadal wszystko bez zmian
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-08-11, 06:25   

Na przykład takich?:
roads_as_line_stripes=0
reduce_line_stripes=0
planned_route_track_width=3 ;szerokosc pasa trasy
planned_route_track_contour_width=1
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2011-08-11, 06:37   

to tez próbowałem, bez zmian :/
może ten wpis powinien inaczej wyglądać ?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-08-11, 08:26   

W widoku 2d, czy 3d - bo zmieniałes w sekcji opisującej 3d
_________________

 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2011-08-11, 08:42   

3d.
A może trzeba zmienić schemat na odpowiedni ? Poróbowałem z różnymi i bez efektu
 
 
 
Tolek2014
azymut


Dołączył: 11 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-24, 11:25   

Proszę o pomoc, mój sprzęt to może już trochę przestarzały PDA ASUS 696. ale
IGO 8.3.5 oraz PRIMO 1.1 działają bez najmniejszego problemu, PRIMO 1.2 niestety nie działa dobrze, trudno widocznie sprzęt już za słaby, dlatego chciałem rozwijać wersję 1.1 i tu niestety mam problem, jakbym nie tworzył plik SYS.TXT to program go nie uwzględnia.
Wydaje mi się, że wszystko robiłem zgodnie z przewodnikiem.
Zapisałem, jako Unicode.
Usunąłem katalog save

Moje urządzenie w config/devices to Alias_Asus_A696.ini

; Please keep ABC order of sections!!!

info_names="ASUS 696 PDA"

;gxoff=1

[gps]
internal=1
port = 5
baud = 4800

[keybind]
xC1="TILTDOWN" ; Left function button on front
xC2="TILTUP" ; Right function button on front
x26="ZOOMIN" ; Joystick up Volume up buttons
x28="ZOOMOUT" ; Joystick down Volume up buttons
X25="ROTATELEFT" ; Joystick left button
x27="ROTATERIGHT" ; Joystick right button
x0D="FOLLOW_OR_ANNOUNCE" ; Joystick fire button
xC4="VOLUMEUP"
xC3="VOLUMEDOWN"

[power]
backlight_manage_values = 0
backlight_manage_keys = 1


a w pliku !aliases znalazłem taki wpis odnośnie mojego sprzętu
Asus CANNES=Alias_Asus_A696


Co zrobić, aby IGO uwzględniało zapisy w SYS.TXT ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11