Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy..
Autor Wiadomość
ycbo 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 225
Skąd: Ziemia
Wysłany: 2011-08-24, 15:11   

Przetestuj tylko ten wpiswpis w sys.txt

[device]
type="asus cannes"

W data.zip jest plik cannes.ini dla tego sprzętu z podstawowymi ustawieniami.
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-09-04, 16:27   

Maxtor740 napisał/a:
dlaczego inni tak nie robia ? tylko odsylaja do linkow
W pewnym sensie tak działa forum. Sam też często odsyłam do linków. Każde zagadnienie ma osobyny temat.Gdyby odpowiadać na pytania,na które już są odpowiedzi na forum to zrobił by się straszny bałagan ;-)
Onośnie Dimki to tak ,sam ją modyfikowałem już od wersji 132. Zawsze najnowsze zmodyfikowane wersje i dużo pomocnych plików znajdziesz właśnie na
http://chomikuj.pl/wiman/Igo+primo
Za nidługo pojawi się najnowsza modyfikacja diMkaWA_P137
Z moją modyfikację ręczę głową . Jest to tylko modyfikacja wizualna i niewielka modyfikacj kodu robiona z głową ,tak że bez obaw.Jeżeli otryginalna dimka nie ma błędów to mój mod też nie będzie miał.
Co do global_cfg powiem szczerze ,nie wiem .Gdzieś na forum czytałem ,że spotyka się plik global_cfg ,który lepiej współpracjuje z danym dostawcami map. Z moich obserwacji wynika ,że czym większa waga tym nowszy ,ale czy to reguła :roll:
Zresztą nie spotakałem się żeby ten plik powodował jakieś probelmy.
 
 
Maxtor740 
Waypoint



Dołączył: 30 Lip 2011
Posty: 106
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-09-04, 22:33   

...dzieki Wiman ,posciagalem z Gryzonia ....a nie masz schemy na noc ? ....na jakiej Ty jezdzisz ?zapodaj OK? dzisiaj jezdzilem bez Agatki i nie bylo zadnych problemow z memory...dalem nowa SD 8GB po sformatowaniu wrzucilem IGO tak jak proponowales...mozna gdzies znalezc manuall do ustawiania dimki i IGO ...bo nieraz po zakonczeniu jazdy ,gdy nie dojezdzam do celu nie potrafie wyjsc , by pozniej nastawic nowa trase , bo ta stara caly czas wisi ...bede wdzieczny jak mi podpowiesz... :-?

[ Dodano: 2011-09-05, 12:45 ]
dzisiaj jezdzilem z Agatka , i to ona robi problemy bo wywala Out of memory...musze zrezygnowac z niej ,choc to fajna sprawa.... :-(
_________________
Pentagram EVO 4.3...AutoMapa 6.10c...
IGO primo2 Becker SR2....i IGO Primo2 Cruiser z e skinem DimkaWa_P153 Wiman_mod v.1.0
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-09-05, 17:00   

Maxtor740, Odezwę się wieczorem na PW i wyjaśnię parę spraw ;-)
 
 
Maxtor740 
Waypoint



Dołączył: 30 Lip 2011
Posty: 106
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-09-05, 18:48   

O.K bede czekal... ;-)

[ Dodano: 2011-09-07, 20:52 ]
prosze by mnie ktos oswiecil jak korzysta sie z PW ,moze to smieszne ale nie wychodzi mi to, a nigdzie nie moge znalezc opisu jak z tej opcji korzystac... :cry:
_________________
Pentagram EVO 4.3...AutoMapa 6.10c...
IGO primo2 Becker SR2....i IGO Primo2 Cruiser z e skinem DimkaWa_P153 Wiman_mod v.1.0
 
 
navi_pl
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 146
Wysłany: 2011-11-07, 11:07   iGO PRIMO kilka pytań

Zabrałem się za uruchomienie(testowanie) iGO primo™ (9.2.0.192885) (May 20 2011) oczywiście wszystko według poradnika kolegi janusza_40 .Wszystko ruszyło bardzo ładnie (tak mi się bynajmniej wydaje) ,ale mam parę pytań związanych z programem .

1. Jak wyłaczyć wyświetlanie i dźwięk albo sam dźwięk np. dla radarów przenośnych :-) albo radiowozów.

2. Wgrałem do folderu SDMMC/PRIMO/ui_igo9/audio skopiowanego z innego igo PRIMO czy dobrze zrobiłem ?
Pytam bo w poradniku nic o ty nie było a przyznam się ze sciagnąłem też wersję igo PRIMO z internetu gotową do wgrania na kartę (tak dla porównania ,aby sobie w niej też podglądać umiejscowienie niektórych rzeczy ) też działa ,ale jest tak w niej wszystkiego nasiane ze aż dziw ze działa :-)

3. Teraz odnośnie licencji mam tam wgrane takie licencje czy dobrze czy cos jeszcze dograć jak tak to co ewentualnie moze coś usunąć zależy mi na TMC i na WI-FI aleniewiem czy do tego ostatniego potrzebna jest licencja


4. jezeli chodzi o MapChanger (działa zmienianie map) ale poi nie jestem pewien . Czy do sys.txt jeżeli chodzi o poi też mam dodać

[Mapchanger]
poi_ta = "TELEATLAS"
poi_nt = "NAVTEQ"
poi_ot = "INNE"

a do każkego folderu POI takie txt :

!poi_ta.txt kopiujemy do folder \poi
!poi_nt.txt kopiujemy do folder \poi_nt
!poi_ot.txt kopiujemy do folderu \poi_ot

i analogicznie building

5. Tak wyglada moje Igo czy jezeli o np. TMC brakuje mi jeszcze czegoś ?



6. bardzo prosił bym o sprawdzenie sys.txt może czegoś brakuje ?

[folders]
app="SDMMC/Primo"

[gps]
port=1
baud=9600

[sound]
csv_voice_enabled=1

[camera.roundabout]
enabled=0
centery=20

[debug]
experimental_features=1
skip_eula=1

[feature]
signpost_coloring=1

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=9000
3dcarsizemax=10000
3dcarsizemul=25000

[Mapchanger]
map_ta = "TELEATLAS"
map_nt = "NAVTEQ"
map_ot = "INNE"

[interface]
resolution_dir="800_480"
vga=0
show_exit=1
extra_settings=1
clearcity=1
show_tmc_eventlist=1
show_minimize=1
show_mapchanger=1

[rawdisplay]
driver="GDI"
highres=0
screen_x=800
screen_y=480
class="landscape"

[other.fm_transmitter]
fmtx_enabled=0

[warning]
speedcam_warning=1
is_spoken=1

[speedcam_category:0]
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."
[speedcam_category:1]
activated_speech="Uwaga! Możliwy fotoradar przenośny."
[speedcam_category:2]
activated_speech="Uwaga! Możliwa kontrola drogowa."
[speedcam_category:3]
activated_speech="Fotoradar średniej prędkości. Odcinkowy."
[speedcam_category:4]
activated_speech="Fotoradar w sygnalizacji świetlnej."
[speedcam_category:6]
activated_speech="Uwaga! Przejazd kolejowy."
[speedcam_category:7]
activated_speech="Fotoradar na pasie dla autobusów."
[speedcam_category:8]
activated_speech="Uwaga! Niebezpieczne miejsce lub odcinek."
[speedcam_category:9]
activated_speech="Uwaga! Strefa szkoły."
[speedcam_category:10]
activated_speech="Wjeżdżasz do miasta. Zwolnij!"
[speedcam_category:11]
activated_speech="Pomiar prędkości w sygnalizacji świetlnej."
[speedcam_category:12]
activated_speech="Punkt poboru opłaty drogowej."
[speedcam_category:15]
activated_speech="Strefa z opłatą za wjazd."
[speedcam_category:31]
activated_speech="Uwaga! Strefa wypadków."

z góry dzięki za odpowiedź
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-11-07, 12:36   

ad 1. Jest oddzielny wątek o komunikatach/ostrzeżeniach i tam proszę dalej dyskutować (najpierw go przeczytać)
ad 2 Jeśli wgrałeś właściwe foldery we właściwe miejsce będzie działać
ad 3. O TMC w Primo jest właściwy wątek i tam proszę dalej dyskutować (najpierw go przeczytać)
ad 4. O MapChangerze jest oddzielny wątek i tam proszę dalej dyskutować (najpierw go przeczytać)

I na koniec: dołączyłem do istniejącego wątku. Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
_________________

 
 
navi_pl
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 146
Wysłany: 2011-11-07, 13:37   

jacekp1313 wiecej napisałeś zbędnych rzeczy niż byś podał konkretne linki albo odpowiedział na pytanie i pomógł .zamiast uprawiać taka spychologie

1. i to jest właśnie pytanie na którym poległem przy igo 8.3.5 na rozdziałkę 800x480 (tak złozyłem sobie igo że wszystko działało a wyłączanie ostrzeżeń nie) i tu w primo jest ta sama sytuacja , chyba wiem gdzie się je w primo wyłaczanie ale cóż z tego jak wyłacze kiedy radiowozy sa nadal widoczne ,może żle to robię dlatego właśnie zapytałem .gdzie jest ten watek ,pewnie znowu jakiś tasiemiec ?

2. nie wiem czy wgrałem we właściwe miejsca gdybym wiedział to bym nie pytał ,mam trzy igo primo moje i dwa (nie moje) w jednym występuje ten plik w drugim nie a właściwie jest tylko ze w /content , dlatego pytam czy jest potrzebny i czy jest dobrze wgrany.

3. widocznie przeoczyłem ,szukałem gdzie ?

4. czytałem o MapChangerze uruchomiłem ,działa ale tego nie znalazłem dlatego pytam

6. a jeżeli chodzi o ten sys.txt
 
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2011-11-07, 23:58   

Przez dłuższy czas myślałem, że na moim staruszku 3,5 calowym - Lark 35.1 nie da sie uruchomić Primo. Po lekturze poradnika spróbowałem uruchomić. O dziwo obyło sie bez żadnych problemów.

z tego postu pobrałem primo 1.2:
http://www.my-navia.pl/vi...p=307531#307531

a z tego postu data.zip dla 320x240:
http://www.my-navia.pl/vi...p=307541#307541

Wymieniłem data.zip na ten zawierający rozdzielczość 320x240. Zobaczyłem, że w programie w pliku sys.txt jest tylko jeden wpis [device] z nazwą urządzenia o rozdzielczości 480. Dlatego cały wpis skasowałem i został plik "goły" sys.txt . W katalogu Content/Map umieściłem aktualną mapę Polski, a katalogu POI plik poi na Polskę.
Program uruchomił się bez żadnych problemów. Później zobaczyłem, że w Branding .zip jest tylko jeden wpis branding.ini z adresem strony intenetowej i adresem mailowym, no to wywaliłem cały branding .zip.
W programie była jeszcze biblioteka VAUTOV5.DLL i ją też wyrzuciłem (może ktoś wie do czego ona służy?) - program dalej działał bez problemów. Na wszelki wypadek po usunięciu biblioteki zresetowałem nawigację, ale program dalej działał bez problemów.
Jeszcze tylko tylko umieściłem plik fotoradarów SpeedCamText.txt i w drogę. Po paru dniach jazdy nie widzę problemów: nawigacja działa, radary widoczne, ostrzeżenia działają. W międzyczasie wiedząc, że w pliku sys.txt nic nie ma, to go eksperymentalnie wywaliłem (czego nie zalecam) i dalej program działa.
Dla jasności jest to wersja nazwijmy "minimalistyczna": bez żadnych skinów, TTS, budynków, ukształtowania terenu, TMC, zmieniaczy map, tras inteligentnych, itp. Tylko: mapa, poi i fotoradary (5 podstawowych typów). Aż głupio wygląda katalog Primo 1.2: 3 katalogi (content, license i save) i dwa pliki (data.zip i MobileNavigator.exe).
Zachęcam właścicieli staruszków 3,5 calowych do uruchomienia Primo. Ucieszyłem się kiedy znowu zobaczyłem starą ikonę iGo jeszcze z pierwszej wersji iGo.
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-11-08, 08:09   

lazy49,
Cytat:
VAUTOV5.DLL i ją też wyrzuciłem (może ktoś wie do czego ona służy?)

do obslugi TTS
Cytat:
Zachęcam właścicieli staruszków 3,5 calowych do uruchomienia Primo

właścicielom staruszków z 32 MB szczerze odradzam nawet goły program nie wystartuje :lol:
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2011-11-08, 18:15   

Dziękuję za informację. Mam jeszcze jedną wątpliwość, ale pytanie zadam w innym temacie. Pozdrawiam Lazy
 
 
mik99 
Waypoint


Wiek: 31
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 32
Wysłany: 2011-11-29, 19:11   

Ja mam taki problem. Posiadam Larka 50.3. Zainstalowałem Igo Primo v 1.9 wgrałem te mapy iGO R3 TOMTOM (TeleAtlas) 2011.06 Europe. Nie konfigurowałem urządzenia jak to jest podane w tym temacie:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503
Odpaliłem mapę skonfigurowałem na język polski itp. Chcę wyznaczyć trasę. Obojętnie jaki punkt wybiorę nawigacja prowadzi mnie z Paryża do XXX. Zrobiłem swoją trasę Parczew Lublin usunąłem punkt początkowy czyli ten Paryż i nawigacja teraz szybko wyznacza trasę, ale napisane jest odbiornik GPS wyłączony. Co się dzieje?. Gdy włączę odbiornik mapa przenosi mnie znowu do Paryża i trwa szukanie odbiornika GPS które trwa w nieskończoność.
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-11-29, 19:19   

mik99,
przecież to dziecinnie proste :-D primo nie załapał sygnału gps i zawsze będzie wyznaczał od Paryża, sprawdź czy w sys.txt masz sekcję
Kod:
[gps]
port=1
baud=9600

z parametrami dla Twojego urządzenia jeżeli nie ma to dopisz wyjdź pod chmurkę poczekaj
a na pewno pojawi Ci się Parczew zamiast Paryża :mrgreen:
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-11-29, 19:21   

mik99, dodawałeś do sys.txt taki wpis jak nie to dopisz:
Kod:
[gps]
port=1
baud= 4800


[ Dodano: 2011-11-29, 19:24 ]
Pan_Karpik, coś jest nie tak z tymi portami zerknij na temat :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068 Twoja lub moja pomyłka.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-11-29, 19:35   

gustawox1,
to był Sample
pod spodem napisałem
Cytat:
z parametrami dla Twojego urządzenia
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9