Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy..
Autor Wiadomość
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2014-07-06, 12:08   

pilomatt napisał/a:
Czy przyczyna jest oprogramowanie ?

Niewłaściwy (z błędem lub uszkodzony) plik data.zip
 
 
pilomatt 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-07-07, 08:54   

Bodek63 napisał/a:
pilomatt napisał/a:
Czy przyczyna jest oprogramowanie ?

Niewłaściwy (z błędem lub uszkodzony) plik data.zip


Mógłbym prosić o ten plik ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-07, 12:24   

Kol. Pilomatt .. wróżka wyjechała na wakacje, a bez niej w żaden sposób nie wymyslimy jaką masz wersję programu ;-)
_________________
 
 
pilomatt 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-07-07, 15:40   

Przepraszam za mój błąd :-D . wersja jakiej używam to igo Primo 9.6.13.267029
 
 
pilomatt 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-07-07, 20:30   

Dziekuję, bardzo mi pomogliście. Ale korzystając z okazji chciałbym spytać czy Igo ma w sobie coś takiego jak automatyczne przechodzenie w tryb nocny ??
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-07, 20:35   

tak.
Ustawienia mapy >kolory >ustaw "Automatyczny"
Wczesniej ustaw w "Ekran" odpowiednie profile kolorów /skiny dla dnia i nocy.
Częśc skinow ( np. Dimka ) ma oba profile kolorów, dla profili domyslnych trzeba wybrać wygląd dla dnia i nocy.
Po dokonaniu wyboru wymagany restart programu
_________________
 
 
pilomatt 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2014
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2014-07-08, 12:00   

Dobrze okej, ale czy też da się ustawić jaśność w trybie nocnym ? aby to działo się automatycznie ? ponieważ tak czy siak jeśli przejdzie w tryb nocny zbyt mocno świeci po oczach.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-08, 12:11   

Kolego... zadajesz kolejne pytanie z zakresu obsługi programu. :-(
Myslę, ze powinieneś sam się nauczyć jaki przycisk w programie do czego słuzy.
Instrukcja obsługi iGO nie lezy w ramach tego forum.

Napisze tylko - da się i to z poziomu programu.
Jesli regulacja z poziomu programu nie będzie działac - pisz... może uda nam się Ci pomóc ( choc regulacja podswietlenia z poziomu sys.txt jest mocno - dla niektorych urządzeń - kłopotliwa
_________________
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2014-07-08, 18:53   

pilomatt napisał/a:
tryb nocny zbyt mocno świeci po oczach.

no_taki napisał/a:
Napisze tylko - da się i to z poziomu programu.

A ja dodam, że większość skinów posiada filtr nocny, który automatycznie załatwia sprawę.
 
 
drk001 
Waypoint



Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-09, 07:25   

Panowie jak usunąć te skróty "telefon", "blooetooth" itd. z ekranu głownego?
Dotyczy tej wersji podanej przez kol. szwagier22
szwagier22 napisał/a:
Pobierać:
http://www.sendspace.pl/f...ef0f80dce1fab92
Serwis czynny do końca lipca 2014. kto zdąży ten ma. ;-)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-07-09, 08:33   

Wątek "Igo PRIMO, a Bluetooth/telefon"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-07-12, 16:38   

Wywal cały plik sys.txt, folder SAVE oraz inne zbędne pliki/foldery i uruchom jeszcze raz.
Sprawdź też kartę SD.
_________________

 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2014-07-12, 17:21   

opice napisał/a:
Komunikat"Trwa zamykanie programu,czekaj..."-tak już około dwie godziny.

Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale to normalne w konfiguracji Mio Spirit + Primo 9.6.13.
Podmieniałem pliki data, exe, skin itd. i ciągle to samo, pomaga tylko reset. Dla mnie receptą jest powrót do Primo 9.6.5 .
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-12, 17:39   

Miałem taki problem przy uszkodzeniu jednego z plików w save .
Jak najlatwiej to sprawdzić ? spróbowac skopiowac save na kompa. Jesli da sie skopiować - to nie kwestia save
_________________
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2014-07-12, 18:22   

no_taki
Save wykluczyłem stawiając Primo od nowa. Zauważyłem też, że krótka trasa testowa (kilka km.) problemu nie ma, dłuższa trasa i przy wyłączaniu zwiecha. Symulacja długiej trasy trwająca kilkadziesiąt minut - problemu nie ma. Dlatego na co dzień używam 9.6.5.245577, z którym nigdy nie miałem żadnych problemów, a jak sam gdzieś napisałeś "Primo 9.6.13 prócz numerka nic istotnego nie wnosi" ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9