Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Primo 2.0.1 9.6.5.245577 - 06.07.2012
Autor Wiadomość
*columb* 
Waypoint



Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 183
Wysłany: 2012-08-16, 16:48   iGO Primo 2.0.1 9.6.5.245577 - 06.07.2012




http://4pda.ru/forum/inde...post&p=15049520

Trzeba się zarejestrować

Kolega PauS opisuje, że to przerobiona wersja 9.6.5.221194, lecz exek jest większy.
_________________
Nie rzucaj guanem, bo możesz nie trafić. A smród na rękach pozostanie.
Ostatnio zmieniony przez *columb* 2012-08-16, 18:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 440
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-08-16, 17:51   

Nieprawidłowy link do strony, tu klikać
http://4pna.com/showpost....&postcount=2110

Nie trzeba się rejestrować żeby pobrać. :->
Link do programu padł.
..
 
 
fak 
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 63
Wysłany: 2012-08-16, 18:29   

hmm i co o tym myślą fachowcy w tym temacie :?: przeróbka czy orginał ??
_________________
MODECOM MX 2
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2012-08-16, 19:44   

Dopiero siem pobiera :mrgreen:
Jutro beda testy na navi.

P.S. W data.zip sa wszystkie rozdzielczosci od 320x240 do 800x480.
_________________
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1131
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2012-08-16, 21:00   

Pewnie oryginalna podróbka ;-)
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
 
 
embees1 
Navi Expert


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 212
Wysłany: 2012-08-16, 21:22   

Uruchomiłem na nawigacji.Wygląda jak Primo dimka.Nie chce się włączyć Agatka.Jak w ustawieniach kliknąć na Agatkę,to się odzywa, a w menu dalej tkwi Amy ang-US.Wygaszony jest także TTS.Poza tym nie widzę tam nic szczególnego.W porównaniu z Primo made in Pan_Karpik to bladziutkie.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 440
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-08-16, 21:33   

embees1 napisał/a:
Primo made in Pan_Karpik

Chyba raczej - Primo made in wiman.
Pan_Karpik to twórca skina Becker... :-D
..
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2012-08-16, 21:36   

Wiec nastepny mod do lezakowania na dysku :-/
_________________
 
 
embees1 
Navi Expert


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 212
Wysłany: 2012-08-16, 22:49   

Oczywiście miałem na myśli skina.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1522
Wysłany: 2012-08-17, 09:36   

Trzeba to przetestować w trasie, a nie narzekać. Na symulacji spisuje się znakomicie. Agatka działa na tym sprawnie, skórka Wimana takoż.
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-08-17, 10:45   

szwagier22,
Cytat:
Trzeba to przetestować w trasie, a nie narzekać


w trasie będzie spisywać jak każde inne Primo wersja brandowana pod inne urządzenie
wszystko chodzi poprawnie to samo tragiczne usytuowanie kursora 3D, reszta bez zmian
poza nową funkcją w Ekstra Settings zmiana widoku kokpitu 3 wersje do wyboru
Cytat:
działa na tym sprawnie, skórka Wimana takoż

skórka Dimka z modyfikacją By Wiman tej nowej funkcji na pewno nie obsługuje
reszta będzie działało poprawnie jak z każdą inną wersją Primo 2
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-08-17, 12:32   

fak napisał/a:
co o tym myślą fachowcy w tym temacie przeróbka czy orginał ??
Oryginal jest jeden, a to wersja brandowana pod jakies konkretne urzadzenie..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
fak 
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 63
Wysłany: 2012-08-17, 16:14   

czyli to co tu jest :

to wszystko brandowane a tak naprawde to jeden program ?? :shock:
Kod:


Primo 2.0.0. ver. 9.6.2.205481 - 09.09.2011 - 480x272 device: "Mappy Ulti 509"
Primo 2.0.0. ver. 9.6.2.209584 - 12.10.2011 - 480x272 device: "Go Cruise GoGo1602BT"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.214202 - 24.11.2011 - 480x272 device: "Airis W4"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.216230 - 14.12.2011 - 480x272 device: "Magneo I 550"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.221194 - 07.02.2012 - 480x272 device: "Vista Siga-Me Smart"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.223767 - 24.02.2012 - 800x480 device: "Clarion NX 602"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.231305 - 21.04.2012 - 800x480 device: "AlphaNav AN-5650NV"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.233301 - 02.05.2012 - 320x240,480x234,480x272,800x480 device: "Navon N490 Plus"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.240968 - 14.07.2012 - 800x480 device: "Clarion NX 502E"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.12.243837 - 29.06.2012 - 320x240,480x234,480x272,800x480 device: "Delco_QX-B441"
Primo 2.0.1. ver. 9.6.5.245577 - 06.07.2012 - 320x240,480x234,480x272,800x480 device: "M3Tech: Altina A8010"
_________________
MODECOM MX 2
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-08-17, 16:37   

fak napisał/a:
tak naprawde to jeden program ??
Jeden program w wersjach od roznych dostawcow sprzetu.. niektore wersje zawieraja specyficzne dodatki nie wystepujace w innych wersjach ale glowna roznica to plik brandihg.zip, a w nim inne tlo startowe, inne kolory lub ikony przyciskow, inna informacja o wersji i tego typu rzeczy, nie majace wplywy na dzialanie, a poprawiajace glownie wyglad (choc czy poprawiajace, to rzecz wzgledna i zalezna od gustow). Osobiscie zawsze plik branding,zip stosuje "czysty" czyli zawierajacy wylacznie plik "branding.ini", gdyz te inne dodatki do niego czesto tylko powoduja problemy lub spowalniaja system (sa w koncu dostosowaniem Primo do sprzetu konkretnego producenta), a po podmianie brandingu na tzw "czysty" wersje w zasadzie nie roznia sie niczym..
Niektore z wersji sa jednakze okrojone jak np podstawowa wersja Go_Cruise" nie zawierala plikow potrzebnych do uruchomienia rozpoznawania mowy (byc moze sprzet GoCruise nie mial mikrofony i rozpoznawanie mowy nie bylo w nim poptrzebne), natomiast te pliki byly juz zaimplementowane w wersji "Airis" i "Vista" (oczywiscie Polskiego nie bylo, bo to urzadzenia produkowane na rynek brazilijski i portugalski)..
Reasumujac, nie warto zawracac sobie glowy zmiana wersji jesli rozni sie tylko numerkiem na pozycji czwartej.. mniejsze zmiany to pozycja 3, nowosci to numerek z pozycji 2, a rewolucja to dopiero pozycja 1.. czyli czekamy na wersje Primo (a moze wtedy juz nie Primo) 10 lub chociaz na wersje 9.7, bo 9.6.6 tez znaczacych zmian nie wprowadzi..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
Ostatnio zmieniony przez janusz_40 2012-08-17, 16:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1522
Wysłany: 2012-08-17, 16:37   

Cytat:
skórka Dimka z modyfikacją By Wiman tej nowej funkcji na pewno nie obsługuje

Nie wiem w czym problem, przecież głupot nie piszę - zawsze sprawdzam działanie programu nim się odezwę. Pewnie nie wiem o jaką funkcję się rozchodzi. :-D
Cytat:
easumujac, nie warto zawracac sobie glowy zmiana wersji jesli rozni sie tylko numerkiem na pozycji czwartej.

Tu nie chodzi o numerek wersji i brandingi tylko o pojemność pliku wykonywalnego. starszy ma 9.2 a nowszy 9.4 MB. To dużo jak na modyfikację.
Ostatnio zmieniony przez szwagier22 2012-08-17, 16:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11