Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-09-18, 16:23
Lark - dziwne kolory na wyświetlaczu
Autor Wiadomość
radekko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-28, 09:16   Lark 35.7 - problem z wyswietlaczem

Po zainstalowaniu pulpitu ayra nawigacja "oszalala".
Uruchamia sie ekran calkiem "rozpikselowany" nie widac co gdzie jest. Przypadkowe nacisniecie uruchamia normalne programy zainstalowane ale nawigacyjny program calkiem nieczytelny. Co to moze byc?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-28, 09:29   

Z NandFlash usń $MSD$, zrób restart i będzie ok.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
radekko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-28, 09:42   

WOW,
dziala jak dawniej, nawet nieco jasniejszy monitor sie wydaje. Bawilem sie regulacja podswietlania w ayra i juz myslalem ze to cos mi uszkodzilo w panelu, ale niektore programy chodzily z normalnym obrazem wiec odpadalo. Nie sadzilem ze rozwiazanie bedzie tak proste!
Stokrotne dzieki!
Co do tego larka, to Tesco klamie w gazetce ze ma 400MHz procek. Ma samsunga 266MHz.
Ale i tak mi sie podoba, za 200zl sprzecik daje rade!
Dzieki raz jeszcze za pomoc!
 
 
lorek100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2010-05-03, 16:20   Lark 35,7 Mleczny migający obraz?

Witam. Wczoraj w moim larku 35,7 - odblokowany pojawiał się następujący problem. Jadąc na nawigacji zaczęła się rozładowywać podłączyłem ładowarkę i w tym momencie obraz na nawigacji się rozjaśnił, stał się mało wyraźny i jak się wpatrzyć to wdać jak delikatnie miga. Oprócz tego nawigacja działa.Resetowałem ale to nie pomaga?
W czym tkwi problem?
Pozdrawiam.
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 41
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2010-05-14, 18:37   

Mialem podobny problem, pozniej pojawial sie tylko bialy ekran. Nawigacja pojechala do serwisu, wrocila po 14 dniach dzialajaca, adnotacja serwisu: "poprawienie stykow ekranu dotykowego"
 
 
gonzales3 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 18
Skąd: Przasnysz
Wysłany: 2010-07-21, 21:36   Problem z wyświetlaczem lark 35.7

Witam mam problem z Larkiem wujka ( z Neostrady) załączam zdjęcia. Za literami na ekranie ciągnie się taka czerwona poświata nie ważne w nawigacji w menu urządzenia czy na ekranie startowym. Wszędzie to występuje. Proszę o pomoc.
BTW czy te Larki lubią się tak bez powodu wieszać podczas jazdy?




_________________
Lark 35.0 GoClever 5066FMBT
 
 
 
MathewPL 
azymut


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 2
  Wysłany: 2010-07-22, 01:29   Zielony pasek przez cały ekran.

Witam. Jestem nowy na tym forum. Dziś byłem w podróży z moim Larkiem 35.7 . Gdy chciałem włączyć na nowo GPS zobaczyłem zieloną linię (kreskę) biegnącą w połowie ekranu. Tak jest cały czas. Dołączam fotki. Niestety słabej jakości, ale widać o co chodzi. Bardzo proszę o pomoc. Da się coś z tym zrobić??

022041.jpg
Fota2
Plik ściągnięto 17051 raz(y) 21,13 KB

022034.jpg
Fota1
Plik ściągnięto 17051 raz(y) 21,87 KB

 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-07-22, 08:29   

Jeśli poprawienie taśmy nie pomoże to LCD do wymiany.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-07-22, 08:30   

Jeśli poprawienie taśmy nie pomoże to LCD do wymiany.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
MathewPL 
azymut


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-22, 08:54   hmm

Jaką taśmę? jak to poprawić?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2010-07-22, 17:01   

jesli nawigacja upadla mogla sie delikatnie przesunac tasma juz cos takiego widzialem
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-22, 18:55   

MathewPL, rozebrać i przejechać palcem po łączeniach taśmy z ekranem/płytą główną. Powoduję to utratę gwarancji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
machos89 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 7
Skąd: Przemyśl
Wysłany: 2010-07-22, 19:07   

Zrób reset larkowi jak jest włączony, masz po lewej stronie na urządzeniu. I zielona kreska zniknie, przynajmniej w moim przypadku znikło .
 
 
 
tua1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-08-20, 17:58   Problem z wyświetlaczem

Witam

Przeszukałem forum, wiem, że podobne tematy były, ale nie wiem zastosować sugestie z nich do mojej sytuacji.

Dostałem do zrobienia nawigację od kuzyna, chociaż na nawigacjach się kompletnie nie znam. Po włączeniu pojawia się biały ekran, ale gdy dotykam wyświetlacz pojawia się odgłos kliknięciu.

Czy to znaczy, że system jest uruchomiony, tylko z wyświetlaczem jest coś nie tak?



Jak zainstalować MapaMap skoro nie dostałem żadnej karty z tą navi. Czy da się to zrobić po USB? wszędzie piszą o instalacji przy pomocy karty SD.

Proszę o porady.

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-20, 18:04   

tua1, zainstaluj My Mobiler i sprawdź, czy to ekran, czy system.

tua1 napisał/a:
Czytałem też o instalacji MapaMap czy Automapy. Skąd mogę ją ściągnąć?
Z odpowiednich działów w odpowiednich tematach.
tua1 napisał/a:
I jak to zainstalować skoro nie dostałem żadnej karty z tą navi. Czy da się to zrobić po USB? wszędzie piszą o instalacji przy pomocy karty.
Da się to zrobić przez kabel, ale będzie trwało to strasznie długo.
np.
Instalacja AM PL przez czytnik 3 m
Instalacja AM PL przez kabel 1 30 h i istnieję duże ryzyko, że się nie zainstaluje poprawnie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14