Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-20, 20:58
WayteQ X850
Autor Wiadomość
ekonovember
azymut


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-07-28, 19:21   WayteQ X850

Na początek witam Wszystkich !

Zakupiłem w sklepie ALGA elektronika WayteQ X850 4.3' - btw. transakcja przeprowadzona tak jak być powinno czyli zero problemów, szybko i sprawnie. Same urządzenie też sprawia bardzo dobre wrażenie pod względem wykonania (chociaż mam porównanie tylko do TomTom'a), jak będzie działać okaże się niebawem.

Mam kilka pytań które mogą być przydatne też dla innych użytkowników tego sprzętu. Adresuję je bezpośrednio do użytkownika Alga-shop.pl z wiadomych względów :)

1. Jakie ustawienia bedą najlepsze dla AM ? Na fabrycznych ustawieniach AM się trochę opóźnia z uaktualnianiem pozycji i komunikatami "końcowymi" (być może to kwestia samego dłubania w AM ale po 2 dniach zabawy się nie doklikałem tych opcji). W chwili obecnej jeżdżąc po A4 mógłbym nawet przejechać zjazd (gdybym nie znał trasy).

2. W jakiej konfiguracji jest WinCE ? Pytam ponieważ chciałbym pisać sobie na to urządzenie pod .NET CF (pobieżnie oglądając rejestr widzę wpisy z frameworka więc zakładam że jest). Kolejny powód dla którego pytam to fakt iż nie wszystkie aplikacje z Apteczki chodzą na urządzeniu, tak na przykład Taskmgr nie jest w stanie ruszyć, to samo tyczy się narzędzia "GpsInfo" (czy jakoś tak) które odpala z warningiem potem wisi - co prawda formatka jest updateowana ale nie można softu zamknąć ani w niego klikać. Tutaj pomocny jest ITaskmgr (ten działa) który pozwala ją wyłączyć

3. Nowy ROM i Panel. W wątku o X950 pojawiały się informacje że jest/będzie nowy ROM oraz Panel - czy to samo tyczy się X850. Tutaj tylko dodam że panel który otrzymujemy ze sklepu jest na prawdę elegancki pod względem funkcjonalności i wyglądu.

Edit:
4. Apteczkowy programik do wyłączania nawigacji nie wyłącza jej tylko wprowadza w stan uśpienia, nie wiem czy to normalne ale panel przechwytuje eventy z przycisku i udostępnia opcje zarówno wyłączenia i uśpienia, dlatego wnioskując po nazwie softu z apteczki powinien on faktycznie wyłączać urządzenie.

Dzięki Pozdrawiam
 
 
iooo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 26
Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-09-25, 13:20   

Witam. Chciałbym zapytać jak nawigacja się sprawdza poniewąż jestem zainteresowany zakupem?
 
 
MiroIng 
Waypoint
MiroIng


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 52
Wysłany: 2011-10-26, 17:16   

Witam. Mam pytanie dlaczego odtwarzając pliki avi lub mp4 (tylko te sprawdzałem) na Wayteq 850 na ekranie po bokach występują w mniejszym lub większym stopniu czarne paski (zwężony obraz). Dodam że te same pliki testowane na Pentagram Nomad Evo P9440 widoczne są na całym ekranie...

[ Dodano: 2011-10-29, 12:02 ]
1. Czy ladowarka sieciowa o podanej ponizej specyfikacji nadaje sie do ladowania Wayteqa 850ki
INPUT:100-240V~50/60Hz
OUTPUT:5V—1.5A
2. Czy na ten model Wayteqa beda dostepne aktualizacje softu, latka dotyczaca automatycznego oswietlenia, czy pulpit znany z 960ki umozliwiajacy wybor programu nawigacyjnego
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-10-31, 18:33   

Witam

Różnice w sposobie wyświetlania spowodowane są użyciem innej aplikacji niż w przypadku P9440.

Ładowarka o podanych parametrach powinna pracować prawidłowo.

Na x850 są przygotowywane aktualizacje oraz pulpit. Trwa to dosyć długo ponieważ aplikacja musi być kompatybilna z wieloma programami, których sposób działania i wpływ na aplikację jest różnoraki. Z tego powodu należy wykonać setki testów oraz poprawek.

Pozdrawiam.
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
strony1984
Waypoint


Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 32
Wysłany: 2011-11-09, 17:10   wayteq

yez chce kupic nawigacje taka (dwurdzeniowy sporo ram) i wlasnie sie zastanawiam jak sie ona sprawuje bo teraz mam navio 700 to tragedia
 
 
broksik
azymut


Dołączył: 15 Lis 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-11-15, 19:37   

Posiadam dwie nawigacje Wayteq x850 i x950 do x950 większych zastrzeżeń nie mam. Bardzo ładnie pracuje i z mapami IGO i AM 6.9 EU.
Natomiast w X850 mapy IGO pracują poprawnie ale Automapa chodzi tylko w wersji PL W wersji EU działa ale bardzo ,,powoli" Czyli nie da się tak jeżdzić bo dawno już przejechałeś przecznice a dopiero Ci pokaże :-( A wolałbym jednak AM bo jest zdecydowanie dokładniejsza i bardziej mi się podoba grafika.
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-11-15, 23:46   

Cytat:

Posiadam dwie nawigacje Wayteq x850 i x950 do x950 większych zastrzeżeń nie mam. Bardzo ładnie pracuje i z mapami IGO i AM 6.9 EU.
Natomiast w X850 mapy IGO pracują poprawnie ale Automapa chodzi tylko w wersji PL W wersji EU działa ale bardzo ,,powoli"


Powolna praca x850 na AM EU wynika wyłącznie ze złej konfiguracji bądź błędów w oprogramowaniu.

Obydwa modele wyposażone są w identyczną płytę systemową oraz identyczne oprogramowanie. Różnica to jedynie wielkość zastosowanego ekranu.
Z tego powodu nie można tu szukać różnicy w prędkości działania pomiędzy jednym a drugim modelem.

Wykonaj niezbędne aktualizacje oprogramowania, zrób format pamięci (lub kart w zależności gdzie jest zainstalowana AM) i ponownie zainstaluj.

X850 z powodu posiadania płyty systemowej identycznej jak w modelach HD oraz wyświetlacza SD (480x272) radzi sobie wyśmienicie z najtrudniejszymi nawet programami. Grafika jest niezwykle płynnie wyświetlana i nie przeszkadzają jej nawet nielubiane przez większość animacje na AM.

Problemy takie jak opisane przez Ciebie wynikają z błędów popełnionych podczas instalacji lub konfiguracji lub fragmentacji nośnika.
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
broksik
azymut


Dołączył: 15 Lis 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-11-16, 13:26   

Dzięki za podpowiedż. Karta Jest formatowana kilkakrotnie i instalowana od nowa AM. Na x950 smiga a tutaj muli . Gdzie mogę znależć nowy soft do 850?? i czu są problemy z wgraniem dla nie specjalisty?? Spróbował bym jeszcze aktualizacji softu jeśli coś takiego istnieje do ściągnięcia z netu
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-11-16, 13:55   

Firmware dla x850 oraz x950 w wersji SD (NIE HD !) nie było oficjalnie udostępnione przez producenta. Posiadają je jedynie niektórzy dystrybutorzy.

Posiadam takowe i jeśli chcesz mogę pomóc Ci zaktualizować urządzenie. Jak doczytałem się w mailu od Ciebie, urządzenie nabyłeś nie u nas więc nie masz dostępu do naszej Pomocy Technicznej.
Przyślij mi na PW lub mail numery seryjne obydwu urządzeń. Przygotuję zestaw aktualizacyjny i dam Ci link.

Instalacja przygotowanych przeze mnie aktualizacji i poprawek jest bardzo prosta i ogranicza się do włożenia karty ze skopiowanymi plikami do urządzenia i kliknięcia w "OK".
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
MiroIng 
Waypoint
MiroIng


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 52
Wysłany: 2011-11-18, 09:44   

Witam.
Jest już dostępna aktualizacja firmware, ewentualnie pulpit na 850kę, o czym mowa była powyżej?
Pozdrawiam.
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2011-11-18, 11:00   

MiroIng napisał/a:
Jest już dostępna aktualizacja firmware, ewentualnie pulpit na 850kę, o czym mowa była powyżej?


Wiem, wiem... :-(

Postaram się.

Jak nic nie stanie na przeszkodzie to w sobotę będzie na serwerze.

Niestety miałem dużo pracy i musiałem odłożyć ten projekt na później.
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
MiroIng 
Waypoint
MiroIng


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 52
Wysłany: 2011-11-21, 10:23   

Witam,
Alga-Shop - może dzisiaj się uda...:)
Pozdrawiam.
 
 
t_gumienny
azymut


Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-26, 20:17   

To mój pierwszy post na tym forum więc wypada się przywitać
a więc Witam ;-)
Noszę się z zamiarem zakupu tego urządzenia, możecie mi koledzy/koleżanki napisać plusy i minusy tej nawigacji.
Chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa transmitera, czytałem że na atlasie już całkiem ok słychać w radyjku.
Proszę niech wypowiadają się posiadacze tego modelu
pozdrawiam Tomek
 
 
MiroIng 
Waypoint
MiroIng


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 52
Wysłany: 2011-11-26, 21:00   

Wayteq X850 jest bardzo dobrym sprzętem, za rozsądną kasę. Co ważne ram 128 mb, wszystko działa płynnie i bez problemu, jednak transmitera nie posiada. Ja obszedłem ten temat w ten sposób, że zwykły transmiter który miałem wcześniej (koszt 30 zł), kablem połączyłem do wejścia jack w nawigatorze i mam dźwięk w głośnikach samochodu.
Drugi sposób to podłączyć od razu navi do odtwarzacza samochodowego, jeśli ten posiada takie wejście...
Pozdrawiam.
 
 
t_gumienny
azymut


Dołączył: 26 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-26, 21:45   

to zdjęcia na akcjach i stronie sklepu niestety wprowadzają kupującego w błąd
w takim razie odpada.
może ktoś podpowie podobne urządzenia z 128 mb ram oraz prockiem atlas IV lub V oraz z transmiterem
pozdr.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11