Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Medionem E4440
Autor Wiadomość
pietia-2 
Waypoint


Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2008
Posty: 43
Wysłany: 2013-08-16, 17:56   MedionGoPal P4440 Md 97970

Witam
man problem z moją nawigacją :evil:
M.GoPal P4440 Md 97970 medion navigator 5,5.1 przy startowaniu nawigacji wyskakuje
bląd

fatal application error
Application
GoPalSettings_np.exe has performed an illegal
operationand will be shut down.
If the problem persists, contact the program vendor
program:
GoPalSettings_np.exe
Exception:
0xC0000005
Adress: 0008D174
czy ktos z kolegów miał taki problem jezeli tak to prosze o pomoc i dokladne wytlumaczenie bo nie jestem w tym temacie dobry a mowiac inacze nawet laikiem
Pozdrowienia Pietia-2 :oops:
 
 
Sidors 
azymut


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-17, 01:08   

Reinstaluj soft powinno pomoc, a jaką masz wersje Flasha? R18?
 
 
pietia-2 
Waypoint


Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2008
Posty: 43
Wysłany: 2013-08-18, 12:18   

Sidors napisał/a:
Reinstaluj soft powinno pomoc, a jaką masz wersje Flasha? R18?



Dzieki za odpowiedz ale jak to mam zrobic Reinstalowac soft, gdzie znajde numer Flash ?
 
 
Sidors 
azymut


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-18, 22:01   

Podczas uruchamiania w górnym lewym rogu wyświetla się wersja flasha i na samym końcu pokazuje nr wersji

softa wgrywa się bardzo łatwo wystarczy ze podepniesz navi pod kompa później formatujesz jak normalnego pendrive'a następnie wklejasz tam folder INSTALL w srodku powinny bic folder oznaczone 0,1,2 itd. robisz restart jak soft się zainstaluje to wyskoczy Ci okienko z wyborem języka będziesz miał tylko polski w tedy nic nie klikasz tylko znowu podpinasz do kompa i nagrywasz mapy, czyli wklejasz folder MAPREGIONS P4440 ma tylko 2GB pamięci wiec cale Ci nie wejdą jak bardzo potrzebujesz cala Europe to możesz część map mieć w pamięci urządzenia a druga część na karcie sd Jeśli będziesz mapy rozdzielał to pamiętaj tylko że plik WorldCartographicLayer.psf musi być w pamięci urządzenia.
 
 
stasiu001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 7
Wysłany: 2014-09-15, 18:29   Medion e4440

Witam mam problem z tą nawigacją a mianowicie odpaleniem na niej AM

odpaliłem ją poprzez wejście w system nawigacji lecz nie umiała znaleźć gps Com2 tez nie odpowiadał

Jakies pomysły ?
Może macie jakieś menu do tego modelu co ułatwiło by sprawę
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-09-15, 19:28   

stasiu001 napisał/a:
Jakies pomysły ?
Zacznij czytać tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=313403#313403

Scaliłam z odpowiednim tematem regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
stasiu001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 7
Wysłany: 2014-09-16, 00:56   

Ok Troszkę poczytałem na forum i pogrzebałem ostrożnie doszedłem do tego że proces "manavdce" blokuje GPS jeśli go wyłączę a później włączę AM to odpala i łapie sygnał jednym słowem jest OK

Teraz mam pytanie czy da się ustawić nawigację żeby nie włączał oryginalnego oprogramowania tylko odrazu AM ??

nie umiem dojść do tego skryptu w którym jest uruchamiane menu.exe bo to od niego chyba się zaczyna.

No oczywiście jak zatrzymać włączanie procesu podczas startowania nawigacji lecz wnioskuję ze skrypt orginalny jakoś go włącza więc rozwiązanie problemu pierwszego odrzuci 2 problem
 
 
rs2580
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 16
Wysłany: 2014-09-29, 22:50   

Witajcie
Czy ktoś rozwiązał problem zablokowanego portu w medionach?
Mam też ten problem z GoPalem 5455.
Podstawiłem panel pod MP3Player. AM i Primo odpala się ale żaden port nie rusza.
SirfTech podpowiada. że że powinien to com 5.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2014-09-30, 06:40   

Uruchom ITaskManagera i sprawdź włączone procesy - albo coś blokuje port, albo trzeba zmienić Sirf na Nmea
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rs2580
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 16
Wysłany: 2014-09-30, 10:46   

ITaskMan podaje:
mnavdce.exe
mp3player.exe -> to panel
LaunchAutoSuspend.exe
Mainshell.exe
Audiomanager.exe
ST.exe
explorer.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe
Oczywiście w liście jest też itaskman ale pominąłem.
Potwierdziłem że "mnavdce" blokuje port.

Więc co następuje: program exe panela "z jego świtą" podstawiłem za mnavdce.exe i tak działające urządzenie dałem właścicielowi, który zdawał się być zadowolony.
 
 
stasiu001
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2011
Posty: 7
Wysłany: 2014-10-01, 20:17   

rs2580 napisał/a:


Więc co następuje: program exe panela "z jego świtą" podstawiłem za mnavdce.exe i tak działające urządzenie dałem właścicielowi, który zdawał się być zadowolony.


Mógłbyś to opisać jak to zrobić jak podstawiasz za ten inny plik żeby włączał się na starcie inny program .exe

Z góry dzięki ;)
 
 
neomagnet
azymut


Dołączył: 17 Paź 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-10-17, 17:49   

Hej, mam pytanie czy jest możliwość żeby dostać polski soft dla tej navi? Znajomy dostał ją od jakiegoś niemca, w ustawieniach jest tylko niemiecki. Strona mediona oferuje tylko instrukcje w językach niemieckim i dziwniejszych. Jak ktoś posiada polską wersje to byłbym wdzięczny za udostępnienie.
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 258
Wysłany: 2018-07-26, 00:07   

witam

Jest dostępne odblokowanie ???
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2018-07-26, 05:55   

Jest. Przeczytaj uważnie wątku o tym modelu
_________________

 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 258
Wysłany: 2018-07-26, 07:39   

watku o tym modelu, szczerze to nic tutaj w tym temacie nie widze.....
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9