|
My Navia
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2016-11-18, 19:12 |
Navigon 70 plus - backup, reanimacja |
Autor |
Wiadomość |
mentossik
Azymut

|
Wysłany: 2011-01-02, 19:45 Navigon 70 Plus - tylko ekran startowy
|
|
|
Witam,
Po wczorajszej aktualizacji map (FreshMap) i odłączeniu od USB wyskoczyło mi że muszę mieć baterię naładowaną aby zaktualizować. Podłączyłem aby się ładował. Sprawdzałem 2 razy odłączając. Za 3 razem sprawdziłem i nawigacja się zawiesiła. Przycisnąłem długo włącznik i się zrestartował tak że chciał nastroić ekran (naciśnij na krzyż(yk...). Włączył się i działał normalnie. Dzisiaj nie chcę się włączyć. Po naciśnięciu włącznika jest ciągle ekran startowy(tak ciągle aż do rozładowania). Podłączałem też teraz do USB nie łączy się z usb tylko ciągle ten przeklęty ekran startowy(tylko świecia się lampka ładowania). Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Mentossik
Jeśli wstawiłem w złą zakładkę bardzo przepraszam
[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-01-05, 08:53 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprecyzowałem tytuł (samo "Navigon 70 Plus pomocy!!!!") nic nie mówi o problemie.
Usunąłem nadmiar wykrzykników |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-05, 08:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zino
Azymut

|
Wysłany: 2011-01-03, 16:35
|
|
|
Spróbuj nacisnąc razem włącznik i reset i przytrzymaj przesz chwile |
|
|
|
 |
mentossik
Azymut

|
Wysłany: 2011-01-05, 16:40
|
|
|
NIC nie daje. Nawet ekranu nie chcę nastroić. Spróbuje go naładować do pełna |
|
|
|
 |
Bedzio
Azymut

|
Wysłany: 2011-02-10, 12:17 Navigon 70 plus - backup, reanimacja
|
|
|
Witam.
Mam nawigację Naviogon 70 Plus ale niestety zgubiłem oryginalną kartę micro SD z danymi. Teraz bawie się by uruchomić ją ponownie.
Kupiłem czystą kartę micro SD ale potrzebuje teraz zestawu plików. Jeżeli chodzi o mapy, mogę sobie je sciągnać (tak mi się wydaje - szukałem na forach z linkami do ściągniecia :) )
W chwili obecnej sciągam "NAVIGON Europe Release Q2 2010" ale mam pytanie: jak wygląda karta z danymi u was? Mam na myśli foldery, ich nazwy, jakieś wolne pliki które muszę znaleźć. Albo jak ktoś będzie łaskawy może mi wysłać pliki podstawowe, jakieś screeny (zdjęcie, zrzut ekranu) danych na karcie SD itp.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-11-18, 19:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18790 Skąd: 3City
|
|
|
|
 |
Bedzio
Azymut

|
Wysłany: 2011-02-10, 14:06
|
|
|
ok zobaczymy co wyjdzie. Ale przydałoby mi się żeby ktoś wrzucił zawartość oryginalner karty micro SD od N 70 plus. Oczywiście bez map bo dużo zajmują, tylko same pliki i foldery bazowe.
[ Dodano: 2011-02-11, 08:10 ]
Wgrałem panel "Blue menu" od użytkownika FOTO( link ). Nawigacja się uruchamia ale nic na niej nie ma, brakuje podstawki Navigona, Automapy itd.
Najbardziej zależy mi na oryginalnym sofcie Navigonu. Jeśli ktoś może dać linki do ściągnięcia, podesłać pliki, będę wdzięczny. |
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
Wysłany: 2011-03-08, 20:21 Re: Navigon 70 Plus Zgubiona oryginalna karta Micro SD z map
|
|
|
Bedzio napisał/a: | jak wygląda karta z danymi u was? Mam na myśli foldery, ich nazwy, jakieś wolne pliki które muszę znaleźć. Albo jak ktoś będzie łaskawy może mi wysłać pliki podstawowe, jakieś screeny (zdjęcie, zrzut ekranu) danych na karcie SD itp.
|
Na karcie robisz katalog "Navigon", w nim katalog "Map" i do niego wrzucasz mapy i pliki .nfs.
To wszystko
pozdr |
_________________ Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się --- |
|
|
|
 |
pixey
Waypoint

|
Wysłany: 2011-03-19, 21:30
|
|
|
Wiesz,
ja miałem podobne zachowanie w 70 Premium Live - ale u mnie chyba jest problem z kartą pamięci. Jeździłem na AM, a karta z MN leżała sobie grzecznie na swoim miejscu. Po jakimś czasie zachciało mi się uruchomić MN. Po włożeniu karty nawigacja zwisła. Po restarcie - zwisła ponownie. I tyle ją widziałem. Po wyjęciu wspomnianej karty z nawigacji i włożeniu do czytnika w kompie zauważyłem, że grzeje się jak diabli i nie daje się czytać. Niestety, chyba uśmierciła mi nawigację, bo po resecie nie reaguje na nic. Nie włącza się nawet ekran startowy, o dostępie przez kompa nie wspomnę. |
_________________ Navigon 70 Premium Live, AM 6.7
 |
|
|
|
 |
avis21
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2011-04-17, 13:54
|
|
|
Czy bez tej karty Navigatora będzie działała? Powinna się uruchomić? |
|
|
|
 |
avis21
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2011-04-17, 14:11
|
|
|
Witam,
Dorwałem nawigację Navigon 70 plus ale niedziałającą. Efekt podobny jak kolega opisuje w 1 poście. Tzn włączam .. widzę napis navigon (1 strona) a potem pojawia sie ekran w kilku językach i pisze by zrobić hard reset lub skontaktować się z serwisem.
To co udało mi sie ustalić i zribic do tej pory:
- BL 1.45 0S 1.75 OPENGL374 (widoczne na 1 stronie gdy startuje)
- wgrany najnowszy soft navigona 7.6.5 (poprzez Navigon fresh) (był juz wgrany nowszego nie ma)
- hard reset nie pomaga
- zainstalowałem najnowsze mapy (pewnie niepotrzebnie)
- zrobiłem "Przywróć urządzenie" (za pomocą Navigon fresh) -> tez nie pomogło.
- Na karce SD nic nie ma (nie wiem czy cos powinno być???)
- w pamieci wewnetrznej nawigacji jest m.in katalog Navigon, ManulReader, orz pliki InstalROM, PartitionChecker, reset itp które pewnie są wgrywane defaultowo.
Czy jest coś jeszcze co mógłbym zrobić co spowoduję ze ta nawigacja uruchomi się? Może WinCe trzeba wgrać?
Może znacie jakieś tajemnicze narzędzie którym da sie moja nawigacje ożywić?
Bardzo proszę o jakiekolwiek sugestie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-04-18, 20:36 ]
Od czasu mojego postu zrobiłem:
- zainstalowałem AutoMape-EU na karteSD
- znalazłem jakiś pulpit dla Navigona i wgrałem zawartość na kartę SD:
http://peb.pl/automapa/99...a-automapy.html
Efekt jest taki że:
- po pierwszym uruchomieniu widzę ten pulpit i mogę uruchomić część aplikacji z tego pulpitu oraz auto mapę, ale .. :
- Jak kliknę na ikonę Navigona z tego pulpitu piszę ze nie może znaleźć "autorunce.exe" (lub jakiejś potrzebnej ścieżki "additionality patch"). Oczywiście ten plik jest w pamięci wewnętrznej nawigacji oraz ścieżka w pliku "Main.ini" ns karcie SD:
Command = "\My Flash Disk\autorunce.exe"
- nie mogę przyciskiem wyłączyć pulpitu żadna ikona-aplikacją ani trzymając power ponad 10sec. Muszę zrobić albo reset (jakimś szpikulcem) lub podłączyć USB. Wówczas pokazuje się połączenie USB i jak odłacze to nawigacja sama się restartuje po 5 sek (jest informacja i odliczanie). Potym pulpit juz nie startuje. Ponownie widać informację o problemie i ze muszę zrobić hard reset albo skonsultować się z serwisem.
- Auto mapa niby działa ale jak ja wyłączam .. to nawigacja zwiesza się podczas gdy na ekranie widać "zwalnianie zasobów pamięci nie wyłączać powerem" czy jakos tak. pozostaje reset szpikulcem.
- Aby ponownie zobaczyć pulpit muszę wgrać na SD plik "UpdateMe.exe", który jak zauważyłem kasuje się po każdym uruchomieniu pulpitu. Zamiast niego powstaje "updateme_bak.exe".
- Próbowałem podłączyć się jeszcze przez ActuveSync, ale nie wykrywa zadnego urządzenia.
Szczerze już nie mam pomysłów i widzę ze i strony na forum się skończyły.
Proszę o pomoc jakieś sugestie. |
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
|
|
|
 |
avis21
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2011-04-17, 19:44
|
|
|
Rozumiem.
Na naklejce nawigacji (na krawędzi) pisze 70/71 plus. |
|
|
|
 |
arciwi
Azymut

|
Wysłany: 2011-05-19, 19:53 Navigon 70 plus
|
|
|
Na początku chciałem wszystkich pozdrowić bo jestem tu nowy.Mój Navigon to 70 plus z mapami Navigona.Otóż po aktualizacji map za pomocą programu Navigon Fresh ,włącza się tylko ekran startowy a po chwili wchodzi w górnym lewym rogu BL:1.45 OS:1.75 OPENGL :375 i tak zostaje.Nie reaguje na wyłącznik chyba, że wcisnę jednocześnie z resetem.Po podłączeniu przez USB ,wyświetla że jedno z urządzeń ma awarię i nie rozpoznaje urządzenia ,a przed aktualizacją było wszystko OK.Podłączałem też do drugiego kompa ale wyświetla to samo.Czy ktoś z Was miał już coś takiego..? Proszę o pomoc! |
|
|
|
 |
ogerard
Navi Expert Gerard O.

Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 364 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-05-19, 21:10
|
|
|
Miałem podobny przypadek z 6310, napisz e-mail do support.pl@navigon.com kurierem wysyłasz do serwisu. Cała operacja trwała ok 7 dni, wszystko na koszt navigona. W/g mnie sam nie dasz rady. |
_________________ /iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 |
|
|
|
 |
arciwi
Azymut

|
Wysłany: 2011-05-19, 21:33
|
|
|
Wielkie dzięki ogerard ale, mam mały problem.Jestem teraz w Grecji a bez nawigacji jak bez ręki i boję się że tutaj mi nie pomogą tak szybko o ile mają tutaj serwis.Może jakaś podpowiedż..? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|