My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-11-18, 19:12
Navigon 70 plus - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
Bedzio 
azymut


Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-10, 12:17   Navigon 70 plus - backup, reanimacja

Witam.

Mam nawigację Naviogon 70 Plus ale niestety zgubiłem oryginalną kartę micro SD z danymi. Teraz bawie się by uruchomić ją ponownie.

Kupiłem czystą kartę micro SD ale potrzebuje teraz zestawu plików. Jeżeli chodzi o mapy, mogę sobie je sciągnać (tak mi się wydaje - szukałem na forach z linkami do ściągniecia :) )
W chwili obecnej sciągam "NAVIGON Europe Release Q2 2010" ale mam pytanie: jak wygląda karta z danymi u was? Mam na myśli foldery, ich nazwy, jakieś wolne pliki które muszę znaleźć. Albo jak ktoś będzie łaskawy może mi wysłać pliki podstawowe, jakieś screeny (zdjęcie, zrzut ekranu) danych na karcie SD itp.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-11-18, 19:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 519 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18425
Wysłany: 2011-02-10, 12:29   

Jakbyś nic nie znalazł, wykorzystaj menu z tego postu http://www.my-navia.pl/vi...p=230864#230864
_________________

 
 
Bedzio 
azymut


Wiek: 30
Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-10, 14:06   

ok zobaczymy co wyjdzie. Ale przydałoby mi się żeby ktoś wrzucił zawartość oryginalner karty micro SD od N 70 plus. Oczywiście bez map bo dużo zajmują, tylko same pliki i foldery bazowe.

[ Dodano: 2011-02-11, 08:10 ]
Wgrałem panel "Blue menu" od użytkownika FOTO( link ). Nawigacja się uruchamia ale nic na niej nie ma, brakuje podstawki Navigona, Automapy itd.

Najbardziej zależy mi na oryginalnym sofcie Navigonu. Jeśli ktoś może dać linki do ściągnięcia, podesłać pliki, będę wdzięczny.
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2011-03-08, 20:21   Re: Navigon 70 Plus Zgubiona oryginalna karta Micro SD z map

Bedzio napisał/a:
jak wygląda karta z danymi u was? Mam na myśli foldery, ich nazwy, jakieś wolne pliki które muszę znaleźć. Albo jak ktoś będzie łaskawy może mi wysłać pliki podstawowe, jakieś screeny (zdjęcie, zrzut ekranu) danych na karcie SD itp.



Na karcie robisz katalog "Navigon", w nim katalog "Map" i do niego wrzucasz mapy i pliki .nfs.
To wszystko

pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
avis21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Kwi 2011
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-17, 12:54   

Czy bez tej karty Navigatora będzie działała? Powinna się uruchomić?
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2011-04-17, 18:15   

Navigony chodzą normalnie bez karty SD.
Na karcie można mieć dodatkowe mapy , ale to nie jest konieczne.
Jaki masz model?
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
avis21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Kwi 2011
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-17, 18:44   

Rozumiem.
Na naklejce nawigacji (na krawędzi) pisze 70/71 plus.
 
 
po-pek
azymut


Dołączył: 20 Wrz 2010
Posty: 4
  Wysłany: 2011-09-20, 15:35   Navigon 70 plus - backup

Chce zrobić zabezpieczenie w/w nawigacji jednak proces kopiowania zostaje przerwany i ukazuje się komunikat że nastąpił bład CB1065.Co to może oznaczać i jak rozwiązać ten problem
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-20, 09:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-20, 16:01   

Czym robisz backup tej nawigacji?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
po-pek
azymut


Dołączył: 20 Wrz 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-09-20, 16:18   

Backup robie z programu navigon fresh
 
 
Artivis 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 47
Dołączył: 11 Lut 2010
Posty: 28
Skąd: Katowice
  Wysłany: 2011-10-02, 07:44   Navigon 70 Plus - potrzebny backup wewnętrznej pamięci!

Witam,
Kolega skasował sobie całą zawartość wewnętrznej karty Navigona 70 Plus (czyli program nawigacyjny) zostały tylko mapy na karcie SD.
Udało mi się znaleźć jakieś backupy w necie ale nie mają języka polskiego, uruchamiają się domyślnie po niemiecku i nie da się wybrać innego języka.

Czy ktoś kto ma takie urządzenie mógłby udostępnić zrzut z wewnętrznej pamięci najlepiej bez map.

Uprzedzając pytanie, urządzenie nie było najwyraźniej poprawnie zarejestrowane na jego koncie a teraz nie pozwala się zarejestrować, a więc nie mogę go odtworzyć przez Navigon Fresh.

Pzdr
_________________

Becker 50 Professional - Navigon 8410 FEU - Navroad 560BF Pro
 
 
lackyd
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 14
Wysłany: 2011-10-02, 10:25   

ściagnij sobie pliki POI gdyż je również wykasowałem rozpakuj wgraj do Navigona 70 dodaj folder z mapami i POi
Ostatnio zmieniony przez lackyd 2011-10-02, 10:35, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3451
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-10-02, 10:33   

Zobacz to : http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Artivis 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 47
Dołączył: 11 Lut 2010
Posty: 28
Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-10-09, 19:55   

lackyd napisał/a:
ściagnij sobie pliki POI gdyż je również wykasowałem rozpakuj wgraj do Navigona 70 dodaj folder z mapami i POi


Dzięki własnie o to mi chodziło :-) już wszystko działa.
_________________

Becker 50 Professional - Navigon 8410 FEU - Navroad 560BF Pro
 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 40
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 39
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-08-04, 17:07   

Foto napisał/a:
Navigony chodzą normalnie bez karty SD.


W Navigonie 2150max kolega aktualizował raz na stronie producenta mapy i teraz bez karty nie działa program, po wyjęciu jest info,żeby włożyć kartę...
Chcę zaktualizować, ale to chyba zbyt zagmatwane przez tamtą aktualizację.
_________________
marecki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12