Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:30
manta nie pamięta ścieżki do programu
Autor Wiadomość
taxiarz 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 16
Wysłany: 2011-09-24, 18:49   manta nie pamięta ścieżki do programu

Witam,

Spotkałem się z aukcją internetową, w której napisane
jest, że manta 440 msx jest fabrycznie odblokowana.

Czy to oznacza, że nie muszę już stosować pliku explorer.exe
z "apteczki" na kartę pamięci micro SD?

Zależy mi na automapie, jestem taksówkarzem i potrzebuje
dotrzeć do lokalnych wiosek, a Garmin 765T z Gpmapą nie sprawdza
się.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-05, 09:50, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-24, 19:00   

Nie ma nawigacji fabrycznie odblokowanych do czystego windowsa. Sprzedający ma zapewne na myśli to, że można zainstalować np. na karcie inny program nawigacyjny i zmieniając w ustawieniach sprzętu ścieżkę dostępu do programu nawigacyjnego uruchomić go bez np. wgrywania paneli(częściowe odblokowanie) czy pełnego odblokowania.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
andx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-09-24, 19:35   

Tylko że po każdym włączeniu/wyłączeniu gubi ustawioną ścieżkę z karty, także trzeba wgrywać do pamięci. Taka sama sytuacja jest w 550 msx. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30437

[ Komentarz dodany przez: Sahem: 2011-09-24, 19:39 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proszę nie przytaczaj całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika. To niepotrzebnie wydłuża post. Poprawiłem
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2011-09-24, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ghen
azymut


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2011-10-18, 09:47   

Witajcie, ja mam trochę inny problem na Mancie 440 msx. Automapa zainstalowana i hula, tyle że nawigacja nie pamięta ustawienia dostępu do ścieżki. Po każdym uruchomieniu widnieje na niej skrót do MapaMap. Trzeba ręcznie za każdym razem wklepywać. Co jest nie tak?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-10-18, 11:17 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku "(manta440ms)- jak wlaczyc automape?"
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-10-18, 11:20   

andx napisał/a:
także trzeba wgrywać do pamięci.
Można dać program na SD, a w pamięci tylko skrypcik uruchamiający plik z karty
Na jakich kartach testowane?
Manta wyłączana i włączana z kartą w slocie (po wskazaniu programu)?
_________________

 
 
ghen
azymut


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2011-10-18, 14:29   

Przepraszam, faktycznie zauważyłem wątek po napisaniu swojego posta.
Karta mikro SD 4 GB Lexar. Tak, Manta wyłączana i włączana z kartą w slocie po wskazaniu pliku wykonawczego (ścieżki).
Co to za skrypcik? Jak tego dokonać? Nie jestem zbyt biegły w grzebaniu w navi, będę wdzięczny za wskazówki łopatologiczne.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-10-18, 14:32   

Krótki programik, zaraz spróbuję stworzyć.
Jak Manta widzi kartę? Jako SDMMC, czy jako StorageCard?
_________________

 
 
ghen
azymut


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2011-10-18, 14:38   

SDMMC.

jacekp1313, dzisiaj już tego nie zdążę zrobić, więc na spokojnie na jutro jak da radę, to będę wdzięczny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-10-18, 14:45   

OK, gotowe: http://chomikuj.pl/jajace...,1096527387.zip
Ściągnij, rozpakuj i wrzuć pliki do Manty (obok folderu z MapąMap), wybierz starter.exe.
Ewentualnie popraw wpis w pliku starter.mscr
Run("\SDMMC\AutoMapa UE\AutoMapa eu.exe")
na odpowiadający położeniu pliku exe od automapy (lub każdego innego programu, który chcesz uruchomić z karty). Przyjąłem nazwę SDMMC
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-18, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ghen
azymut


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2011-10-18, 14:48   

Dzięki serdeczne, jutro z samego rana będę z tym wojował :) I zaraz dam znać, czy "goli" :)

[ Dodano: 2011-10-19, 08:28 ]
Niestety, po wyłączeniu/włączeniu nie pamięta ścieżki ustawionej do startera :(
Sorry za raczej głupie pytanie, ale czy w Mancie przed podaniem ścieżki uruchomić MortScript.exe?
 
 
andx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-10-21, 23:39   

Chyba poprawili http://www.manta.info.pl/...a-wewnetrznego/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-10-22, 20:50   

I to w kilku modelach:
Cytat:
Aktualizacja oprogramowania nawigacji samochodowych Easy Rider 440MSX, Easy Rider 510MSX, Easy Rider 710MSX. W niektórych egzemplarzach nawigacji samochodowych z serii MSX niezapamiętywana jest ścieżka do zewnętrznych programów nawigacji samochodowej (innych niż domyślnie zainstalowana w pamięci MapaMap) po wyłączeniu i ponownym włączeniu urządzenia. Aktualizacja oprogramowania wewnętrznego (firmware) ma za zadanie naprawienie tego problemu.
.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kamillotop
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 49
Wysłany: 2012-01-02, 20:55   Manta GPS520 - gubi sciezke do skryptu

Witam,

dostalem w rece Mante GPS520. Chcac doprowadzic ja do porzadku wykorzystalem skrypt ponizszy:

Kod:
wersja = FileExists("\SDMMC\menu\menu.exe")
If (wersja=1)
Kill("CPITGuider.exe")
Kill("mainshell.exe")
Kill("pmp.exe")
RunWait("\SDMMC\menu\menu.exe")
Run("\ResidentFlash2\pmp.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\ResidentFlash\MobileNavigator\MobileNavigator.exe")
EndIf


Ale niestety po wyjsciu z menu (czyli po ponownym uruchomieniu pmp.exe) gubi ustawienia sciezki dostepu do pliku ze skryptem i ustawia na domyslna sciezke dla mapy.
Zmiany sciezki w rejestrze tez gubi po resecie. Nie chce na sile ograniczac mozliwosci wyjscia z menu, bo wystarczy ze bedzie reset i wyjdzie na to samo.

Macie jakies sugestie?
Ostatnio zmieniony przez kamillotop 2012-01-02, 21:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kamillotop
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 49
Wysłany: 2012-01-02, 21:09   

Niestety ta jest GPS520.. i nie ma MapyMap domyslnie.
 
 
kamillotop
Waypoint


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 49
Wysłany: 2012-01-02, 21:24   

Swietnie, ze dzieki Tobie moglem zglebic wiedze na temat felernego firmware, ale to dotyczy, tych konkretnych modeli: Easy Rider 440MSX, Easy Rider 510MSX, Easy Rider 710MSX. I jak widac, na liscie tej nie ma GPS520.

Na kolejnej stronie, ktora podales takze nie ma rozwiazania. Dotyczy jedynie aktualizacji aplikacji programu nawigacyjnego oraz map, gdzie rowniez zdazylem dotrzec.
Ostatnio zmieniony przez kamillotop 2012-01-02, 21:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12