Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[Lark] Jak sformatować NANDFlash
Autor Wiadomość
zeeltom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-02-05, 17:06   

Tak robię, ale chwila wgrywania i ZONK :)

[ Dodano: 2009-02-09, 21:10 ]
Nic się nie da z tym zrobić?
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 272
  Wysłany: 2009-02-17, 20:32   Uwaga co formatujecie.....??

Jak w temacie nie klikajcie w partycję Microsoft bo to grozi serwisem tak było wmoim przypadku.Częście że navi ma 24 miechy gwarancji zakup w 05.2008 teraz czekam na nią bo serwis połknoł i windę mi wgrywa he he he ????

ps jak checie to odmontować w/w partycję format potwierdzić startuje tylko ekran startowy i larka na serwis łykną. Tłumaczenie zawiesił się w czasie startu i tak nie dojdą bo niema windy, żeby naprawić muszą wgrać wgrać windę na nowo he he he ?????
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2009-03-12, 13:47   Re: [Lark] Jak sformatować NANDFlash

Wedrowca napisał/a:
...

DZIAŁA - DZIĘKI


-=====================================-
@WĘDROWCA
Nie cytuj całego postu. Małymi literami tez widać co chciałeś przekazać. POPRAWIŁEM.
-=====================================-
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2009-03-16, 18:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
maxmax
Waypoint
Lark 43.0


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-03-13, 17:00   

Potwierdzam, że na Lark 43.0 działa bez problemu, a jeśli nie macie ważnych danych w NANDFLASHu to nawet nie warto robić kopii. Ważne aby wcześniej zarejestrować mapę MapaMap na stronie producenta. Później możecie pobrać jej instalkę.
 
 
syriusz 
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 20
Wysłany: 2009-03-16, 17:16   

Mam Larka 35.0 i te same problemy które tu były opisywane. Czytałem te podpowiedzi z 20 razy chyba i nic nie rozumiałem ale ten następny raz pomógł i zrobiłem sobie format NandFlasha i wszystko znowu gra. I teraz chce podziękować za pomoc w tym temacie . Kłopoty się zaczęły gdy po raz wtóry próbowałem wgrać inna MapaMap na Mojego Larka i jak to się wszystko po chrzaniło to sie powiedziałem ze już nigdy nie będę kombinował z wgrywaniem czegokolwiek do mojego pudełka. Teraz jednak jak sobie poradziłem z tym problemem chyba zmienię zdanie i coś się pomyśli o urozmaiceniu wyglądu mojego Larka . Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1201
Wysłany: 2009-03-26, 19:17   http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8930

Dziękuję Wędrowcy metoda Formatowania dysku sprawdziła się w nawigacji Lark FreeBird 35.6 wszystko się udało dysk został sformatowany nowa mapa MapaMap została zainstalowana i działa. odnośnik do tematu .{ http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8930} Kerik

[ Komentarz dodany przez: Wedrowca: 2009-03-26, 20:03 ]
Cieszę się że się udało.

@harry: sorry za poprawkę, ale nie mogłem się powstrzymać...
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-03-26, 20:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rab74 
azymut


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-13, 22:19   

Wędrowca górą!!! Piękne dzięki! spsób idealny i działa na lark 35.6. :lol:
 
 
irek764 
azymut


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-16, 11:28   

Witam.
Wczoraj po wgraniu aktualizacji do larka 35.5c,sprawdzałem czy łapie fixa,bateria była słaba i padła przy włączonej nawigacji.Po ponownym uruchomieniu lark nie odnalazł mapamap a w NANDFlashu kaszana,wgrałem mapy na nowo wszystko działa,ale wkurza mnie kilkadziesiąt zbędnych plików i folderów których się nieda usunąć.
Jak to wyczyścić w larku 35.5c
 
 
mawita
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-06-16, 13:01   

Potwierdzam na Lark 35,4 też sprawdzone :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: Wedrowca: 2009-06-16, 14:14 ]
Dzięki, dodane do 1-szego postu
 
 
t_salwa 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 14
Skąd: Kielce
Wysłany: 2009-06-18, 21:29   

No i tego szukałem, wielkie dzięki dla Wielkich Ludzi
_________________
Lark 43.0 Lark 43.1
 
 
 
PIONEER1990 
azymut


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-06, 11:44   

Dzięki za mini tutorial wszystko jest ok ;] teraz pozostaje mi cieszyć się czystością nawigacji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Masz u mnie dużego plusa ;-) ;-) ;-)
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-08-13, 13:52   

Witam
Po przygodzie opisanej przeze mnie w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=114337#114337 Byłem zmuszony do przeprowadzenia operacji formatowania NANDFlash. Potwierdzam skuteczność metody na Lark 35.5c Voyage.
Dzięki Wędrowca ;-)
PS Masz u mnie KK (Krzynke Kubusia) :lol:
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

Ostatnio zmieniony przez imar42 2009-11-23, 08:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
macpomorze 
Waypoint
Mio 200



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-09-28, 06:42   

wedrowiec dobra robota,dziękuje za post z pierwszej strony
_________________
Kumam co kumam, czego nie kumam skumać się postaram, Nie wyjdzie...podumam - pokumam i skumam. Ot co...
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-09-28, 06:50   

Nie ma za co :-) . Cieszę się że się przydało.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2009-11-18, 23:05   

I mnie się dzisiaj przytrafiło z tymi "krzaczjami" w kat. $MSD$. Skorzystałem z porady Wędrowcy i doprowadziłem LARK-a 35.0 do porządku. I pomyśleć, że gdybym w ub. roku zajrzał na forum to syn mojego sąsiada nie musiałby swojego LARK-a 35.0 wysyłać do Warszawy do serwisu Larka.
Dzięki wielkie za tem wątek. Nawet nie robiłem backupa (mam dwa Larki, więc ryzyko było nieduże).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11