Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[Lark] Jak sformatować NANDFlash
Autor Wiadomość
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-20, 20:55   

Sposób Wędrowca (thx) na sformatowanie NandFlesh przetestowany i działa na Lark 35.7 z nazwą karty Stragećard,:mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: Wedrowca: 2009-11-22, 23:34 ]
:-) Ciesze się że pomogłem
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
Ostatnio zmieniony przez Tomasz_Chmiel 2010-05-31, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dan.kox 
azymut



Wiek: 51
Dołączył: 23 Lis 2009
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-11-28, 01:25   

ja też formatowałem swojego Larka 35.0 ale mam wrażenie jakbym przez ten format zmniejszył mu pamięć operacyjną tz. RAM

Czy ktoś może powiedzieć ile faktycznie powinno być RAM-u w tym urządzeniu ?
_________________
Zapraszam jest tam wiele ciekawostek
 
 
stas 
Waypoint
stas


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 77
Wysłany: 2010-02-07, 15:18   

Na moim Lark35.0 jest dokładnie 44876KB RAM.
_________________
stas > Lark43.2+MMTop > E52+OviMaps > Galaxy SIIImini+HERE+MapFactor
 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2010-03-25, 12:57   

Czy ktoś to próbował na Lark 43.1 ?
W Storage Manager mam do wyboru:
DSK1: PocketMory MLC Disk1 - pojemność 870,50MB
DSK2: PocketMory MLC Disk - pojemność 32,00MB
DSK3: SD Memory Card - pojemność 1,84GB
SMFlash Samsung Flash Disk - pojemność 50,00MB

Nie ma żadnych NAND Flesh
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-03-25, 13:20   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13701
_________________

 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2010-03-25, 15:08   

Dzięki za linkę - przydała się.
Pytanie jednak nadal pozostaje jedno.
Dlaczego tak się dzieje i jak tego unikać ? (chodzi o znikanie plików MapaMap i pojawianie się egipskich znaków i niebotycznych rozmiarach).
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-03-25, 15:11   

To chyba specyfika softu Larka, bo w innych modelach praktycznie nie występuje (no, może w Mantach 4xx)
Być może jest to związane z niedopracowanymi plikami odpowiedzialnymi za fabryczny pulpit - tak było w navii Nv47 lub 47. Nieodblokowane strasznie muliły, odblokowane (przez wyłączenie procesu jsbhello.exe) działały świetnie.
Wato byłoby przesledzić, czy zdarza się to na wszystkich, czy tylko nieodblokowanych larkach
_________________

 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2010-03-29, 15:20   

jacekp1313 napisał/a:
To chyba specyfika softu Larka, bo w innych modelach praktycznie nie występuje (no, może w Mantach 4xx)
Być może jest to związane z niedopracowanymi plikami odpowiedzialnymi za fabryczny pulpit - tak było w navii Nv47 lub 47. Nieodblokowane strasznie muliły, odblokowane (przez wyłączenie procesu jsbhello.exe) działały świetnie.
Wato byłoby przesledzić, czy zdarza się to na wszystkich, czy tylko nieodblokowanych larkach

Z tym, że ja mam odblokowanego.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-03-29, 21:00   

A jak odblokowałeś?
_________________

 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2010-03-30, 11:24   

Taki zakupiłem na w sklepie internetowym.
Był wybór czy chce zablokowany czy odblokowany (chodzi oczywiście o windowsaCE) bez utraty gwarancji.
A podejrzewam, że było to zrobione za pomocą sprytnego programiku setings.exe gdzie można dowolnie wybierać explorer/gps1/gps2

[ Dodano: 2010-03-30, 20:20 ]
Ten złom mnie zaczyna drażnić.
Ostatni raz robię flasha i tym razem nie korzystam z żadnych pulpitów.
Jeżeli jeszcze raz porobi takie hocki klocki to go oddaję w 3 d***.
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1099
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2010-03-30, 21:16   

Witam wszystkich
Nie jestem znawcą navi ani programów komputerowych jedynie ich użytkownikiem stąd moje pytanie jak rozpoznać, że NadFlesh wymaga sformatowania posiadam Larka 35.7.
;-)
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2010-03-31, 08:50   

Nie ma to jak dobry flash 1 x dziennie.
Znów musiałem to zrobić bo się okazało, że ulubione niedość, że poznikały to jeszcze nie dało się nic do nich dodać bo chińskie pudełko wołało, że lista jest PEŁNA ! :D
Albo MM TOP 6.4.2 tak broi albo ja już wysiadam.
 
 
michooo 
Waypoint



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 104
Skąd: Warmińsko-Murzyńskie
Wysłany: 2010-04-21, 20:27   

z kąd wziąć totalcomander z apteczki?????
i gdzie go wrzucić //??????
_________________
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2010-04-21, 20:35   

michooo napisał/a:
z kąd wziąć totalcomander z apteczki?????
i gdzie go wrzucić //??????
Z apteczki. Poszukaj na stronie głównej forum napisu DOWNLOAD
A wrzucić gdziekolwiek - pod szafę, za tapczan, na karte pamięci...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2010-04-21, 20:50   

Wystarczy że użyjesz tego,

explorer.rar
Pobierz Plik ściągnięto 143 raz(y) 89,27 KB

_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11