Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[Lark] Jak sformatować NANDFlash
Autor Wiadomość
michooo 
Waypoint



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 104
Skąd: Warmińsko-Murzyńskie
Wysłany: 2010-04-21, 21:42   

feliks dzięki lekarstwo pomogło
_________________
 
 
 
maciejka156
azymut


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-05-30, 09:57   

Na Larku 35.5c też działa - wielkie dzięki!
Pozdrawiam
 
 
tadeuszra 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-30, 17:06   

Tomasz_Chmiel napisał/a:
Sposób Wędrowca (thx) na sformatowanie NandFlesh przetestowany i działa na Lark 35.7 :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: Wedrowca: 2009-11-22, 23:34 ]
:-) Ciesze się że pomogłem


Mi po tej operacji Lark Free Bird 35,7 uległ uszkodzeniu zaczął się odpalać ale zatrzymał się na „let^s start” i żadne resety itp. nie pomogły nawigacja została wymieniona na gwarancji.
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-31, 15:30   

Robiłem format na 35.7 z nazwą karty StorageCard - jak zobaczysz na datę to wtedy nie było jeszcze larka 35.7 z nazwą karty SDMMC i prawdopodobnie takiego formatowałeś. A poza tym musiał mieć być moze coś z softem i dlatego Twoja próba była nieudana.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
Ostatnio zmieniony przez Tomasz_Chmiel 2010-05-31, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tadeuszra 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-31, 20:56   

Tomasz, żeby sprawa była jasna do nikogo nie mam o nic pretensji, wszystko co zrobiłem robiłem świadomy konsekwencji . Używam Twojej „nakładki” i jest super. Co do uszkodzenia softu to nie sadzę, ponieważ był to nowy Lark 35,7 i nic tam nie było formatowane i grzebane napisałem tylko, żeby ktoś się tak nie naciął. Nawigacja już wymieniona na nową w ramach gwarancji „od reki”.
Mam Larka 35.7 z nazwą karty SDMMC.
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-31, 21:59   

tadeuszra napisał/a:
Mam Larka 35.7 z nazwą karty SDMMC.

Zdaje sie, że z tym modelem były problemy z formatem w\g Wędrowca
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
tadeuszra 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-31, 22:25   

Mi niestety się nie udało, znaczy formatowanie poszło ok. tylko po sformatowaniu Lark nie odpalił się ponownie zatrzymał się na Let^s Start .
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2010-06-10, 07:02   

Wychodzi na to, że reguły nie ma. Mimo pozytywnych efektów zawsze może pójść coś nie tak. Dlatego na dole 1-szego postu jest ostrzeżenie o możliwych skutkach. Wersji 35.0 też jest kilka.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Milus382
azymut


Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-06-10, 07:51   

Witam wszystkich, potwierdzam na Lark 35.7 z nazwą karty SDMMC podana instrukcja NIE DZIAŁA tzn. pierwszy etap działa ale po resecie już nie - zawiecha na ekranie startowym Let's start.
Czy jest jeszcze może jakiś sposób aby coś "przykąbinować" ? Nie biorę pod uwagę rozkręcanie go bo i o tym czytałem. Chyba mam typowe "uwalenie" Larka bo po podłączeniu przez usb słychać że komp wykrywa podłączone urządzenie i brak mu sterownika USB DEVICE - i na tym się to kończy, oczywiście ActiveSync nie widzi podłączonego urządzenia.
Pozdrawiam i mam nadzieję że ktoś znajdzie na to sposób.
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-10, 22:12   

Spróbuj jeszcze rozladować baterię, czasami ten sposób zadziała.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2010-06-11, 07:44   

Milus382 napisał/a:
potwierdzam na Lark 35.7 z nazwą karty SDMMC podana instrukcja NIE DZIAŁA

Informacja dopisana w 1-wszym poście.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
killerps
azymut


Dołączył: 27 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-28, 01:14   

czy lark 35.7 z nazwa karty "SD Memory Card" zostanie uwalony po tym? bo zrozumialem informacje ze tylko konkretne urzadzenia z nazwa "SDMMC" a nie "SD Memory Card" (choć to to samo) zostanie uwalone. ale wole sie upewnic
 
 
seniorus
azymut


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-23, 22:51   

czy ktoś mi pomoże sformatować nandflasha pod win 7? :) bo tak trochę nie ogarniam tematu :)

mam larka 43.0 i gubi mi się pamięć...jak wkładam to jest/ ponownie wlaczam i niema :)
wiec moze format nandflasha pomoże ?
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-24, 14:16   

seniorus napisał/a:
czy ktoś mi pomoże sformatować nandflasha pod win 7? :) bo tak trochę nie ogarniam tematu :)

Na moim chomiku masz w folderze 43.0 win 7. a jeżeli nie ma przy tym instrukcji wgrania to jest w folderze dla 35.0 tak samo się wgrywa - łopatologia.

seniorus napisał/a:
mam larka 43.0 i gubi mi się pamięć...jak wkładam to jest

Jaka pamięć Ci się gubi? Nie widać karty? Jakie są objawy więcej konkretów :!:

killerps napisał/a:
czy lark 35.7 z nazwa karty "SD Memory Card" zostanie uwalony po tym

Niestety tak :evil:
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
seniorus
azymut


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-24, 14:30   

chodzi mi o normalnego windows 7 z MS :) generalnie od czasu zainstalowania na kompie takiegoż windowsa zaczęło się dziać coś dziwnego z Lark-iem.
Oczywiście w windows 7 po doinstalowaniu mamy windows mobile coś takiego się zwie.
Objawy:
*po włożeniu karty SD(Tekq) lub innej SD niezależnie jakiej firmy można zainstalować np automapę ;) ALE - zawsze proces TRWAŁ max 20 minut przy Automapie EU, obecnie trwa 45 minut.
*po wyłączeniu LARK-a, ponownym jego uruchamomieniu ...niestety karty już nie widać :/

Stąd przyszedł mi wniosek, że może formatnę NANDFlasha i pomyślę co dalej.
Jakieś inne propozycje ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11