Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[Lark] Jak sformatować NANDFlash
Autor Wiadomość
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-24, 14:42   

Cytat:
chodzi mi o normalnego windows 7

A ja pomyslałem, że chodzi o win7 by Payti. ;-)

[ Dodano: 2010-08-24, 14:43 ]
Sformatuj kartę, może to pomoże.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
seniorus
azymut


Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-24, 16:18   

*zmieniałem kable usb
*zmieniałem karty
*formatowałem karty pod lapciakiem i innymi cudami
*nie jest zablokowana karta w żaden sposób

po prostu niemam już pomysłu :)
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-24, 19:30   

Mam na chomiku dziewiczą $MSD$ dla 43.0 spróbuj podmienić.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
major16
azymut


Dołączył: 16 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-16, 09:56   

niestety po przeczytaniu juz wszystkiego co mozliwe muszę się zwrócić do Was o pomoc. Mam larka 35.7. Własciwie jest od tescia ale cos mu naknocili jak mapy wgrywali i oddal ja mi na zbadanie. Jest komunikat "Program nawigacyjny nie znaleziony" no to jeszcze raz najpierw wyczyscilem karte wgralem jeszcze raz mape, wlozylem karte do nawigacji i nic. dalej ten sam komunikat. Więc pomyslalem o formacie. Sciagnalem apteczkę rozpakowalem wladowalem na NANDflash chce odpalic comandera i d..a. Nie dziala nic sie nie chce uruchomic. Takze nie moge zrobić formata i nie mam juz sil i pomyslu co robic. Pomozecie ;)?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-16, 10:33   

Ustawilles sciezke dostepu wlasciwie ? Jaka mapa byla wgrywana ? na flasha czy na sd ?

Poczytaj to http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15490

tu formatowanie NandFlash http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
major16
azymut


Dołączył: 16 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-16, 11:20   

ja jestem "tępy" jesli chodzi o niektore rzeczy nawigacyjno - komputerowe :D co to znaczy sciezka dostepu?gdzie się ją ustawia?zaznaczam ze nie moge sie dostac do nawigacji bo nie da sie wylaczyc tego napisu z informacja "Program nawigacyjny nie znaleziony" klikam na krzyzyk i sie nie wylacza. Mapa jest na karcie takze chodzi o samo dostanie sie do nawigacji i panelu

[ Dodano: 2011-07-16, 11:28 ]
podmienilem jak w twoim linku plik $MSD$ teraz mam bialy ekran z czarnym krzyzykiem na srodku i nic wiecej...coraz lepiej idzie :D
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-16, 11:31   

to jest kalibracja klikaj w srodek krzyzyka i trzymaj az sam ucieknie na koncu jak zniknie kliknij na ekran
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
major16
azymut


Dołączył: 16 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-16, 11:33   

aha i jeszcze jedno czytałem jak formatowac o wiele wczesniej i tez tego probowalem ale nie moge odpalic comandera z apteczki klikam na niego po wejsciu na NANDflash i nic sie nie dzieje mignie ekran i tyle.mam windows vista nie wiem czy to robi jakas roznice.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-16, 11:37   

masz zainstalowany mobile device center to jest do laczenia sie z nawigacja pod viste a co po kalibracji ? co teraz masz jak nawigacja sie odpalila po kalibracji ekranu ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
major16
azymut


Dołączył: 16 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-16, 11:39   

wlasnie ze klikam w ten krzyzyk i on ciagle ucieka raz do lewego gornego roku potem lewego dolnego potem prawy dolny prawy gorny i znowu srodek...mam ten program.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-16, 11:43   

Zrob tak wejdz w Ustawienia---> Wybierz nawig---> kliknij na lupe--->NANDFlash ---> Apteczka --->Leki---> CECMD---> CECMD exe
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-17, 08:48   

major16 napisał/a:
"Program nawigacyjny nie znaleziony"

Jeżeli zrobiłeś to o czym piszesz powyżżej to już po pierzastych :-P
ale może przyda się to komu innemu. Jeżeli wyskakuje Ci komunikat:
"Program nawigacyjny nie znaleziony", to najprawdopodobniej ktoś albo usunął mapy, albo przestawiona została ścieżka do programu nawigacyjnego. I format NandFlasha nic tu nie pomoże, bo albo trzeba od nowa wgrać mapę albo ustawić poprawną ścieżkę do niej tak ja radził kol. Tom a4 :
"Zrob tak wejdz w Ustawienia---> Wybierz nawig---> kliknij na lupe--->NANDFlash ---> MapaMap --->MobileNavigator---> MobileNavigator.exe"
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
dagmara111
azymut


Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-02, 09:14   

ja mam taki problem mianowicie mam larka 35.1 .od pewnego czasu mam biały ekran przy uruchomieniu.wyczyściłam nandflesza i po uruchomieniu wyskoczył ekran kalibracyjny .po wykalibrowaniu navi odpala.problem leży wtym że po wyłączeniu navi i ponownym załączeniu znów mam biały ekran ze strzałkami.pomaga usunięcie pliku $MSD$= i znów kalibracja navi rusza.proszę o pomoc bo przecież nie bede po kazdym wyłączeniu navi podłaczała do kompa aby usunąc $MSD$= żeby navie uruchomic.zainstalowaną mam mapamap w urządzeniu i automape na karcie.z góry dziękuje za pomoc
 
 
speed_21
azymut


Dołączył: 01 Lut 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-02-01, 16:51   

Mam larka 35.8 sformatowałem nandflesha no i mam trupa ;/ Włącza się ekran startowy zielony pasek postępu zatrzymuje się na końcu i tak już zostaje. Pomaga tylko reset.. uruchomi się ponownie i znów to samo. Da się go jedynie wyłączyć jeśli go zablokuję. PC wykrywa jako nieznane urządzenie. Z tego co czytałem to raczej nic nie da się z nim zrobić. Ciekawy jestem co na to serwis? Pewnie nie uznają gwarancji?
 
 
karlm 
azymut
Karl


Dołączył: 29 Kwi 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-04-30, 00:41   

Mam larka 50.3 sformatowałem nandflesha no i mam podstawkę pod piwo ;/ Włącza się ekran startowy i tak już zostaje. Pomaga tylko reset.. uruchomi się ponownie i znów to samo. Czy już po nim? Sprzęt po gwarancji.
_________________
Karl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9