My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-07-29, 16:15
Navia 2008
Autor Wiadomość
romeo36
Waypoint


Dołączył: 03 Sie 2007
Posty: 20
  Wysłany: 2008-06-06, 08:46   Navia 2008

Witam!
Kupiłem w Biedronce nową Navie 2008 i niestety według przepisu nie odblokowuje się.Po zmianie ''menu'' i resecie nie pokazuje się pulpit Windowsa lecz dalej pulpit navi. Chyba coś zabezpieczyli.
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 299
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 08:49   

Nie wiem nie jestem az takim specem ale jak Naviie odblokujesz to aby zobaczyc ze jest odblokowana musisz kliknac na napis nawigacja i wtedy zobaczysz odblokowana.

Bynajmniej tak bylo u mnie.
 
 
get_uppa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-06-06, 09:09   

jak zmieniles nazwe menu.exe i nawigacja wisi na tym kolorowym pasku, to teraz skopiuj menu.ini na komputer i otworz.
wklep tam takie cos zamiast oryginalnej zawartosci:

[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\Windows\explorer.exe"
btn_on_click_close = 1

i zapisz.
podmien pliki w nawigacji i reset.
jak klikniesz po resecie nawigacja, to wlaczy sie windows...
 
 
JAMA10
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-06, 09:14   Re: Navia 2008

romeo36 napisał/a:
Witam!
Kupiłem w Biedronce nową Navie 2008 i niestety według przepisu nie odblokowuje się.Po zmianie ''menu'' i resecie nie pokazuje się pulpit Windowsa lecz dalej pulpit navi. Chyba coś zabezpieczyli.

W ten sposób odbezpieczyłem dzisiaj 2 nawigacje

1. Wybieramy w Navii folder
My device>flash_storage>plik autorun
Plik ten kopiujemy na pulpit naszego komputera i otwieramy w notatniku.

2. W otworzonym pliku edytujemy wpis
z \flash_storage\Navia\menu.exe
zmieniamy na
\Windows\explorer.exe
i zapisujemy pliczek kończąc edycję.
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 299
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 09:53   

Moze cos dodam bo chyba to tez maly kruczek z tym odblokowaniem Navii.

Mianowicie wszyscy co posiadaja Akire widza ze przed odblokowaniem byl ekran powitalny z jakims tam napisem MapaMam nawiguj czy jakos podobnie.
Gdy juz sie odblokowalo Akire wg opisow to po restarcie ukazywal sie juz odblokowany WindowsCE.

Tutaj w Navii sytuacja jest o tyle mylaca ze jak sie odblokuje wg opisu z Akiry512 to po restarcie nie mamy odblokowanego ekranu ( po prostu nie widac ze Windowc jest odblokowany ) tylko dalej tkwi napis nawigacja i dopiero jak na niego sie kliknie to ukazuje sie odblokowany ekran.
 
 
costas
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-06, 10:17   

romeo36 czy udalo ci sie odblokowac mam ten sam problem
i wszystkie podane tu sposoby nie zadzialaly navia wisi na pasku
u dolu ekranu
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 299
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 10:27   

zrob tak jak nizej ktorys z kolegow podal sposob
Cytat:
a ja odblokowalem ta navie tak:
zmienilem w folderze navia nazwe menu na nomenu, po czym reset.
navia wiesza sie po zaladowaniu kolorowego paseczka... i nic sie wowczas nie dzieje.
dalej skopiowalem sobie na kompa pliczek menu.ini i edytowalem go na komputerze.
Calosc wyglada tak:
[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\Windows\explorer.exe"
btn_on_click_close = 1

Czerwono zaznaczylem jak ma byc zmieniony wpis


i teraz podmienilem pliczki menu.ini (tylko wtedy tak moizna gdy navigacja wisi na tym kolorowym pasku), zmienilem nomenu.exe na menu.exe i reset.
potem klikam guzik nawigacja i odpala sie win ce.
i to wszystko...

nie edytowalem rejestru, bo mie nie trezba bajerow na nawigacji... navi jest do nawigowania a nie zabawy...
mam automape 5.0.5 i jest git...
Ostatnio zmieniony przez Andrzej Gdz 2008-06-06, 11:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
costas
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-06, 10:47   

dzieki zadzialalo
powiedz mi jeszcze czy windows masz tylko po angielsku
czy mozna rowniez ustawic polski
 
 
get_uppa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-06-06, 11:47   

windows CE jest tylko i wylacznie po angielsku (na 99% :-> )
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 299
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 11:48   

Cytat:
dzieki zadzialalo

Czyli co zadzialalo ten wpis co dalem w "cytacie" ?
 
 
costas
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-06, 12:13   

tak ten wpis
 
 
Andrzej.Rusin 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-25, 11:23   

Andrzej Gdz napisał/a:
btn_exe = "\Windows\explorer.exe"
btn_on_click_close = 1


U mnie niestety btn_on_click_close = 1 powoduje zamrożenie systemowej klawiatury.
Zamiast pisać, wydaje dźwięk błędu.
Rozwiązaniem jest btn_on_click_close = 0 i później ręczne (lub automatyczne) ubijanie menu.exe.
 
 
kate.86 
azymut


Dołączyła: 23 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-23, 17:18   

Witam!!! Również kupiłam navie w tym roku w biedronce
.Chce odblokować pulpit robię to wszystko co opisane jest wyżej i nic :(
Pomóżcie, nic na nia nie dziala.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2804
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-23, 17:22   

kate.86 napisał/a:
.Chce odblokować pulpit robię to wszystko co opisane jest wyżej i nic :(

Opisz proszę dokładnie co zrobiłaś do tej pory?
Dlaczego chcesz ją odblokować teraz, po 2 miesiącach użytkowania?
Najbardziej dokładny i przystępny przepis na odblokowanie Navia2008 znajdziesz tutaj.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=22316#22316
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
kate.86 
azymut


Dołączyła: 23 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-23, 20:03   

Chcę ją odblokować poniewaz na karte sd wgralam inna mape lepsza od tej ktora jest i chcialam z niej korzystac ale nie wiem jak ja uruchomic, a ztego co czytalam trzeba odblokować pulpit, robiłam to co jest w tym temacie (co wyżej) i nic jest tylko menu i ten kolorowy pasek na dole, na ten sposob co dałeś mi link też próbowałam ale nic, więc nie wiem co dalej. również próbowałam z tej strony http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=134. prosze o pomoc moje gg to 3814959
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 10