My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
259.00 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
299.00 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
195.50 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
393.49 PLN
Navroad ENOVO S AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S AutoMapa
335.21 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
769.21 PLN
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
164.84 PLN
Garmin Nuvi 42 LM Europa
Garmin Nuvi 42 LM Europa
298.98 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-07-29, 16:15
Navia 2008
Autor Wiadomość
romeo36
Waypoint


Dołączył: 03 Sie 2007
Posty: 20
  Wysłany: 2008-06-06, 08:46   Navia 2008

Witam!
Kupiłem w Biedronce nową Navie 2008 i niestety według przepisu nie odblokowuje się.Po zmianie ''menu'' i resecie nie pokazuje się pulpit Windowsa lecz dalej pulpit navi. Chyba coś zabezpieczyli.
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 296
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 08:49   

Nie wiem nie jestem az takim specem ale jak Naviie odblokujesz to aby zobaczyc ze jest odblokowana musisz kliknac na napis nawigacja i wtedy zobaczysz odblokowana.

Bynajmniej tak bylo u mnie.
 
 
get_uppa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-06-06, 09:09   

jak zmieniles nazwe menu.exe i nawigacja wisi na tym kolorowym pasku, to teraz skopiuj menu.ini na komputer i otworz.
wklep tam takie cos zamiast oryginalnej zawartosci:

[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\Windows\explorer.exe"
btn_on_click_close = 1

i zapisz.
podmien pliki w nawigacji i reset.
jak klikniesz po resecie nawigacja, to wlaczy sie windows...
 
 
JAMA10
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-06, 09:14   Re: Navia 2008

romeo36 napisał/a:
Witam!
Kupiłem w Biedronce nową Navie 2008 i niestety według przepisu nie odblokowuje się.Po zmianie ''menu'' i resecie nie pokazuje się pulpit Windowsa lecz dalej pulpit navi. Chyba coś zabezpieczyli.

W ten sposób odbezpieczyłem dzisiaj 2 nawigacje

1. Wybieramy w Navii folder
My device>flash_storage>plik autorun
Plik ten kopiujemy na pulpit naszego komputera i otwieramy w notatniku.

2. W otworzonym pliku edytujemy wpis
z \flash_storage\Navia\menu.exe
zmieniamy na
\Windows\explorer.exe
i zapisujemy pliczek kończąc edycję.
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 296
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 09:53   

Moze cos dodam bo chyba to tez maly kruczek z tym odblokowaniem Navii.

Mianowicie wszyscy co posiadaja Akire widza ze przed odblokowaniem byl ekran powitalny z jakims tam napisem MapaMam nawiguj czy jakos podobnie.
Gdy juz sie odblokowalo Akire wg opisow to po restarcie ukazywal sie juz odblokowany WindowsCE.

Tutaj w Navii sytuacja jest o tyle mylaca ze jak sie odblokuje wg opisu z Akiry512 to po restarcie nie mamy odblokowanego ekranu ( po prostu nie widac ze Windowc jest odblokowany ) tylko dalej tkwi napis nawigacja i dopiero jak na niego sie kliknie to ukazuje sie odblokowany ekran.
 
 
costas
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-06, 10:17   

romeo36 czy udalo ci sie odblokowac mam ten sam problem
i wszystkie podane tu sposoby nie zadzialaly navia wisi na pasku
u dolu ekranu
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 296
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 10:27   

zrob tak jak nizej ktorys z kolegow podal sposob
Cytat:
a ja odblokowalem ta navie tak:
zmienilem w folderze navia nazwe menu na nomenu, po czym reset.
navia wiesza sie po zaladowaniu kolorowego paseczka... i nic sie wowczas nie dzieje.
dalej skopiowalem sobie na kompa pliczek menu.ini i edytowalem go na komputerze.
Calosc wyglada tak:
[320x240_background]
background = "Navia2008-SplashScreen.bmp"

[320x240_btn1]
btn_on = "Navia2008-NawigacjaON.bmp"
btn_off = "Navia2008-NawigacjaOFF.bmp"
btn_x = 93
btn_y = 200

btn_exe = "\Windows\explorer.exe"
btn_on_click_close = 1

Czerwono zaznaczylem jak ma byc zmieniony wpis


i teraz podmienilem pliczki menu.ini (tylko wtedy tak moizna gdy navigacja wisi na tym kolorowym pasku), zmienilem nomenu.exe na menu.exe i reset.
potem klikam guzik nawigacja i odpala sie win ce.
i to wszystko...

nie edytowalem rejestru, bo mie nie trezba bajerow na nawigacji... navi jest do nawigowania a nie zabawy...
mam automape 5.0.5 i jest git...
Ostatnio zmieniony przez Andrzej Gdz 2008-06-06, 11:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
costas
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-06, 10:47   

dzieki zadzialalo
powiedz mi jeszcze czy windows masz tylko po angielsku
czy mozna rowniez ustawic polski
 
 
get_uppa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-06-06, 11:47   

windows CE jest tylko i wylacznie po angielsku (na 99% :-> )
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 296
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-06-06, 11:48   

Cytat:
dzieki zadzialalo

Czyli co zadzialalo ten wpis co dalem w "cytacie" ?
 
 
costas
azymut


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-06, 12:13   

tak ten wpis
 
 
Andrzej.Rusin 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-25, 11:23   

Andrzej Gdz napisał/a:
btn_exe = "\Windows\explorer.exe"
btn_on_click_close = 1


U mnie niestety btn_on_click_close = 1 powoduje zamrożenie systemowej klawiatury.
Zamiast pisać, wydaje dźwięk błędu.
Rozwiązaniem jest btn_on_click_close = 0 i później ręczne (lub automatyczne) ubijanie menu.exe.
 
 
kate.86 
azymut


Dołączyła: 23 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-23, 17:18   

Witam!!! Również kupiłam navie w tym roku w biedronce
.Chce odblokować pulpit robię to wszystko co opisane jest wyżej i nic :(
Pomóżcie, nic na nia nie dziala.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2808
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-23, 17:22   

kate.86 napisał/a:
.Chce odblokować pulpit robię to wszystko co opisane jest wyżej i nic :(

Opisz proszę dokładnie co zrobiłaś do tej pory?
Dlaczego chcesz ją odblokować teraz, po 2 miesiącach użytkowania?
Najbardziej dokładny i przystępny przepis na odblokowanie Navia2008 znajdziesz tutaj.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=22316#22316
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
kate.86 
azymut


Dołączyła: 23 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-23, 20:03   

Chcę ją odblokować poniewaz na karte sd wgralam inna mape lepsza od tej ktora jest i chcialam z niej korzystac ale nie wiem jak ja uruchomic, a ztego co czytalam trzeba odblokować pulpit, robiłam to co jest w tym temacie (co wyżej) i nic jest tylko menu i ten kolorowy pasek na dole, na ten sposob co dałeś mi link też próbowałam ale nic, więc nie wiem co dalej. również próbowałam z tej strony http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=134. prosze o pomoc moje gg to 3814959
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 14