Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-07-26, 07:43
Lark 35.x - okno Sysupdate-Version
Autor Wiadomość
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-28, 20:49   

spinacz napisał/a:
już wszystko działa poprawnie zarówno MioMap jak i AutoMapa

Cieszy mnie to niezmiernie :-)
spinacz napisał/a:
przepraszam za serię banalnych może nie do końca przemyślanych pytań, banalnych ponieważ dopiero co zacząłem swoją przygodę z GPSem

Logiczne pytania nie są banalne. Błądzić rzecz ludzka. Każdy kiedyś zaczynał od zera - ja także :-)

Skoro wszystko załatwione - Zamykam temat.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
spinacz 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 12
Skąd: zamość
Wysłany: 2008-06-28, 22:00   

Wedrowca dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość

już wszystko działa poprawnie zarówno MioMap jak i AutoMapa

przepraszam za serię banalnych może nie do końca przemyślanych pytań, banalnych ponieważ dopiero co zacząłem swoją przygodę z GPSem no i z informatyki to ja nie bardzo kumaty jestem

pozdrawiam dziękuję za pomoc a autora wątku przepraszam za off topic
 
 
Mira_cz
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-05, 22:10   

Wedrowca napisał/a:
Czy to jest program Sysupdate? Takie coś jak na fotce niżej?
Jeśli tak, to jakiś "mądry" wstawił w miejsce startu program "Sys-Updater". To jest do robienia updatu. Nic nie zrobisz, musisz mieć pliki BIN do tego. Na dole powinien byc przycisk EXIT. Wciśnij go albo zamknij program krzyżykiem w prawym górnym rogu. Powinieneś wrócić do standardowego menu. Wówczas w "Ustawienia/Wybierz nawig." wybierasz program do nawigacji i odznaczasz "Autostart...". Wychodzisz krzyżykiem (2x) i wyłącz LARK-a. Włacz ponownie - powinieneś być w menu.
Daj znać jak poszło.


:-(Help me? sysupdate version2.0 czy sysupdater.exe download?
 
 
meo14 
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-07-06, 07:38   

poczytaj to:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3561
tam jest rozwiązanie tego problemu.
_________________
Lark 35.0
 
 
Mira_cz
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-06, 14:40   

KDE TEGO PROGRAMA?
NEMA

SysUpdater chinese utilite new PNA jest foto.
http://news.zol.com.cn/98/983426.html
To mozno priamo v navigacii.
Copy to ina PNA mozno funkcne. Staci vyextrahovat do ine navigacie.

Nie problema JTAG hack navigacii.
to mozne tutaj
http://pdaplus.hu/content/view/2354/2

Tego programa nepotrebne JTAG. U mne JTAG jest. To problem casovy.


My navi old version firmware 1.1.2.61 win CE 4.2

win ce 4.2 to problem memory free update ce 5.0 memory OK

My navigacia Mobile Navigator 6.5.1 a POI Warner 3.1
To update ver 6.5.2 no free memory ok , navigacia problemova pomala not memory free
 
 
rafreality 
Waypoint


Wiek: 93
Dołączył: 01 Wrz 2008
Posty: 20
Wysłany: 2008-12-06, 15:10   

Musisz wejść do katalogu MESADA przez Total Commandera ze specjalną wtyczką, następnie skasować plik z katalogu Aps/ o nazwie Launch.exe i wstawić nowy plik Launch.exe.
 
 
henoh
azymut


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-04, 17:43   Okno Sysupdate(Ver3.5) w Lark35.1 - Jakieś rozwiązanie ?

Na początku witam wszystkich w nowym roku:)

Chciałbym poruszyć temat Larka 35.1 i okna SysUpdate(Ver3.5) które pojawia mi się po HardResecie Pamięci NandFlash poprzez zwarcie nóżki do masy (PIN 9).

U innych ta czynność wymusiła powrót do stanu po zakupie u mnie do kolejnych zmagań z Larkiem:). Okno to wygląda tak jak poniżej, postaram się opisać co jestem w stanie zrobić z tym.


Po naciśnięciu czego kolwiek nic się nie dzieje. Jeśli włączę kalibracje rysika, po kalibracji mogę już wejść w poszczególne opcje tego okna, mogę np zrobić Format (pyta sie czy chce skasować FlashDisk) - nie robiłem tego oczywiście. Przycisk Update nie działa, pokazuje się klepsydra i tyle, Przycisk Clear tez nic. Mogę zaznaczyć np opcje Boot i kliknąc na 3 kropeczki, otworzy się okno przeglądania zawartości NandFlash (Device) nie mogę wskazać innego źródła ..., katalog jest pusty, to samo z innymi opcjami po boku.

Jak klikne ok, okno się zamyka i widzę 4 strzalki (czyli to jest chyba pulpit urządzenia) nic tam nie ma ...

Następnie, łącze się poprzez CEremote i odpalam co chce z apteczki (jeśli sobie to wgram zawartość na urządzenie, ja odpalam Explorer. Widze MyDevice, moge sobie wchodzić do katalogów, widzę NanDFlash, jest pusty, mogę wejść do PaneluSterowania.

Wchodzę do Storage Manager co ważne, w store Info widzę!:
1. OSK2:NAND Flash (Capacity 915.50, Sector size 4 KB) Part00 *
2. SMFLASH Mesada NandFlash (Capacity 33.75MB, Sector size 4KB) Part00
3. StorageCard ...

I teraz sprawa kolejna, mogę zrobic Format Pamięci NandFlash i po tym zabiegu teoretyczni wszystko powinno wrócić do normy !?:), zrobiłęm i dalej to samo, okno Sysupdate(Ver3.5). SMFlash Mesada Nie dotykałem, nie formatowałem, teoretycznie działa :)

Sprawa ukrytej partycji Mesada, próbowałem się tam dostać ale nie mogę, nie widzi jej a jak widać w StorageManager ją widzi. Więc odpalam File ManageraCE i próbuję wejść, znaleźć, klikam View/Ukryte i systemowe pliki, nic. Odpalam TotalCommander z pluginem do WinCE. Wpisuje mesada\, \mesada, mesada, itd i nic, dostaje komunikat quota mesada, nie moge się tam dostać za chiny. Za 1 razem po zwarciu nóżki numer 9, było widać w NandFlashu katalog $MDM czy jakoś tak, potem musiałem zrobić raz jeszcze zwarcie Pinu 9 nóżki. Później już nie widziałem tam katalogu. Dodatkowo nie mogę nic zapisać na karcie NandFlash, nie mogę zrobić tam żadnego katalogu.

I pytanie, czy ktoś ma pomysł jak zmusić Larka do zainstalowania tego co ma w romie na nowo ?, co można zrobić więcej w tym temacie ?, czy można zrobić w ogole co kolwiek ? bo teoretycznie system działa, menu orgianalne larka nie jest dla mnie konieczne.
Czy może ktoś wsadzić pliki na Forum z ukrytego katalogu? czy może ktoś w ogole napisać co w nim jest ?, oczywiście nie potrzebuje plików mapy czy coś tylko pliki urządzenia potrzebne do jego pracy ... Nie mam backupu, mam tylko backup z activeSync a to nie jest pepłny backum Larka :( czego żałuje

Z góry dziękuje za podpowiedzi...

Pozdrawiam
Rafal

[ Dodano: 2009-01-04, 19:05 ]
Witam ponownie,

problem mój rozwiązalem poprzez jednoczesne sformatowanie partycji NanDFlash oraz Mesada. Po restarcie urządzenia ukazało się okno znane z Larka.
Partycji mesada nie odmontowywałem.

pozdr
 
 
waldek801 
młodszy inspektor GPS
Wakdej801


Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-02-16, 17:56   Proszę o pomoc lark voyagr 35.5c

Po uruchomieniu urządzenia pojawia się okno "sysupdate(ver3.5) ) jest kilka okienek i urządzenia nie daje się uruchomić. Z góry dziękuję za pomoc


"Zrobiło się" samo wyłączyłe urządzenie na ok 2 min po włączeniu pojawił się napis system initialization i wszystko ruszyło.
Ostatnio zmieniony przez waldek801 2009-02-16, 18:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-16, 18:20   

System się aktualizuje(instaluje)
--------
Zjadłeś "e" w tytule
voyagr= voyager
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
waldek801 
młodszy inspektor GPS
Wakdej801


Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-16, 18:29   

Dzakus, Dzięki, powiedz jeszcze, dobry człowieku, dlaczego tak się stało.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-16, 18:40   

Może na karcie miałeś upgrade lub uszkodził się ROM

Jeśli ci pomogłem kliknij "pomógł"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
waldek801 
młodszy inspektor GPS
Wakdej801


Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-16, 18:41   

Dzakus, Czyli należy się do tego przyzwyczaić, na karcie nic takiego nie miałem.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-16, 19:16   

Chyba tak.Nie znam się na tym sprzęcie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mirecc 
Waypoint
GPS



Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 45
Wysłany: 2009-03-03, 20:12   

Mam ten sprzęt od roku ( a konkretnie 35.0 ale to jest to samo tylko nazwa się zmieniła wraz z dostarczoną mapą ) i raz tak mi się stało po usunięciu ukrytej partycji MESADA na NandFlashu. Hard Reset i instalacja systemu potem zwykła kalibracja i już jest OK. Nie dzieje się to często ale dzięki temu , że system zawsze ładuje się z epromu jest praktycznie nieśmiertelny....
_________________
 
 
snaffie 
Navi Expert
Embedded...



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 270
Skąd: d('.')b :Dokąd
Wysłany: 2009-03-03, 23:01   

mirecc napisał/a:
...i raz tak mi się stało po usunięciu ukrytej partycji MESADA na NandFlashu

Tutaj to coś chybqa pomieszałeś. Nandflash to jedno a Mesada to drugie. Zależność mają taką, że z drugiego system przywraca się na pierwsze.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10