Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:04
iGO Primo na Androida
Autor Wiadomość
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 479
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-01-05, 20:40   

iGO_Gift po prostu nie obsługuje programów zewnętrznych. Nie obsługuje też zmieniacza map i zmieniacza skinów.
_________________
Prawda i kultura, to niestety nie to samo.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6128
Wysłany: 2019-01-05, 20:56   

Nie do końca. Pogodę obsluguje

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2019-01-06, 16:43 ]
Usunęłam wpisy niezwiązane z tematem.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2019-01-06, 16:48, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1101
Wysłany: 2019-01-06, 07:58   

wal24 napisał/a:
iGO_Gift po prostu nie obsługuje programów zewnętrznych. Nie obsługuje też zmieniacza map i zmieniacza skinów.

Jakoś zmieniam skiny i mapy w Gift - po to przecież są zmieniacze. :mrgreen:
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 479
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-01-06, 11:26   

Być może, że nie każda wersja iGO_Gift obsługuje zewnętrzne programy. Moja iGO_Gift_9.18.27.687519. Przyciski Google i Telefon działają. Ale mapy Google, Mail, SMS nie.
_________________
Prawda i kultura, to niestety nie to samo.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1101
Wysłany: 2019-01-06, 14:44   

Jednego tu nie rozumiem - jeden z kolegów w czasie nawigowania chce na tym samym ekranie pisać sms, wysyłać pocztę i przeglądać google. No to kto kieruje pojazdem i po co nawigacja?
Z całym szacunkiem ale głupota nie boli. Przecież można wyłączyć navi i wszystkie te funkcje są w telefonie czy tablecie.
 
 
gumisv6
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2014
Posty: 99
Skąd: Chełm
Wysłany: 2019-01-06, 16:15   

szwagier22, dobry kierowca to i jeszcze będzie z szefem na drugim telefonie rozmawiał ;-)

taka praca, że każda sekunda się liczy, a przyciski mogą być w służbowym telefonie - możesz przyzwyczaić się ich uzywać to będą jako fajny gadżet jak nie to można używać menu w telefonie.

[ Dodano: 2019-01-06, 16:28 ]
potrzebujesz czegos w google maps - klik i włączone.

jak dla mnie to dobre rozwiązanie.
_________________
MODECOM MX3 - IGO Primo 2.0 9.6.5.245577 - diMkaWA_P156 Wiman_mod - Voice TTS
LG G3S - IGO Primo 2.4 9.6.29.483387 - diMkaWA 1.33default - Voice TTS - TMC
LG G3S - IGO Nextgen 9.18.27.676280 - skin pongo - pack ux - Voice TTS - TMC
 
 
gumisv6
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2014
Posty: 99
Skąd: Chełm
Wysłany: 2019-01-16, 16:47   

Nie wiem czy było ale gdzieś mi się chyba taki dodatek przewijał aby zdefiniować sobie profile, każdy profil to inne ustawienia - znajdę coś takiego??

Jak tak to gdzie takiego ux'a można zacząć poszukiwać /skin/program/data wydania.
_________________
MODECOM MX3 - IGO Primo 2.0 9.6.5.245577 - diMkaWA_P156 Wiman_mod - Voice TTS
LG G3S - IGO Primo 2.4 9.6.29.483387 - diMkaWA 1.33default - Voice TTS - TMC
LG G3S - IGO Nextgen 9.18.27.676280 - skin pongo - pack ux - Voice TTS - TMC
 
 
bodzio1811
Waypoint


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 52
Skąd: Nowy Sacz
Wysłany: 2019-01-16, 18:49   

gumisv6 napisał/a:
Nie wiem czy było ale gdzieś mi się chyba taki dodatek przewijał aby zdefiniować sobie profile, każdy profil to inne ustawienia - znajdę coś takiego??

Jak tak to gdzie takiego ux'a można zacząć poszukiwać /skin/program/data wydania.


Chodzi Ci o dodatek: user_profiles.zip?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2019-01-16, 18:50   

Zmiana profili: http://www.my-navia.pl/vi...p=414251#414251 (stosuję to zamiast mapchangera)
_________________

 
 
gumisv6
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2014
Posty: 99
Skąd: Chełm
Wysłany: 2019-01-16, 19:09   

bodzio1811, a możesz opisać co ten dodatek zmienia w programie.

bardziej chodzi mi o ustawienia w programie - mapy i tak uzywam jednego dostawcy.
_________________
MODECOM MX3 - IGO Primo 2.0 9.6.5.245577 - diMkaWA_P156 Wiman_mod - Voice TTS
LG G3S - IGO Primo 2.4 9.6.29.483387 - diMkaWA 1.33default - Voice TTS - TMC
LG G3S - IGO Nextgen 9.18.27.676280 - skin pongo - pack ux - Voice TTS - TMC
 
 
bodzio1811
Waypoint


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 52
Skąd: Nowy Sacz
Wysłany: 2019-01-16, 19:26   

W tym dodatku masz możliwość zmiany rodzaju kursora oraz jego wielkości i możliwość edycji kilku profili użytkownika. Musiałbyś sam sprawdzić jak to działa. Ze skinem pongo działa.

Tu masz link:
https://uploadfile.pl/pokaz/1616930---newh.html
 
 
gumisv6
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2014
Posty: 99
Skąd: Chełm
Wysłany: 2019-01-16, 20:20   

bodzio1811, ten dodatek działa ale chyba tylko zmienia wielkość rodzaju kursora, po zmianie ustawień w jednym profilu ustawienia programu przechodzą do drugiego profilu.

bardziej chodziło mi aby w jednym profilu np. "miasto" jednym kliknięciem zmieniać sobie ustawienia aby np jak jadę bez wyznaczonej trasy czytał nazwy ulic, a w drugim profilu np. "miasto2" i w nim ustawienia aby nie czytał absolutnie nic jakby mi się znudziło.
_________________
MODECOM MX3 - IGO Primo 2.0 9.6.5.245577 - diMkaWA_P156 Wiman_mod - Voice TTS
LG G3S - IGO Primo 2.4 9.6.29.483387 - diMkaWA 1.33default - Voice TTS - TMC
LG G3S - IGO Nextgen 9.18.27.676280 - skin pongo - pack ux - Voice TTS - TMC
 
 
bodzio1811
Waypoint


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 52
Skąd: Nowy Sacz
Wysłany: 2019-01-16, 21:01   

Nie sprawdzałem co ten dodatek może zmieniać niż to co napisałem. Tobie chodzi o coś takiego, jak jest w IGO Primo ~ Profile użytkownika. Tam po wybraniu innego profilu iest restart nawigacji i można skonfigurować program od nowa.

[ Dodano: 2019-01-16, 21:49 ]
Chciałem pomóc, a wyszło jak wyszło.
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 538
Wysłany: 2019-02-05, 17:41   

Mam problem z Igo. Wszystko działa ok, ale gdy pojawia się komunikat np. Na rondzie prosto", to robi się czarny ekran i za chwilę ekran powraca. Co może być przyczyną?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6128
Wysłany: 2019-02-05, 18:08   

Problem opisywany wielokrotnie na forum i wg wniosków userów wynika z chwilowego braku pamieci.

Odchudź chwilowo program ( usuń POI , building, speedcam, dem etc ) zostaw same mapy .fbl i sprawdż czy nadal ekran robi się czarny
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11