Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:04
iGO Primo na Androida
Autor Wiadomość
Alwin
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 67
  Wysłany: 2019-05-15, 20:00   UX ściągający ograniczenia tonażowe na podanym odcinku?

Dość często poruszam się po drogach na których jest ograniczenie tonażowe. Ale nie dot. dojazdu do firmy lub z odpowiednim zezwoleniem.

Jest taki plugin?

Cos na zasadzie pluginu "block route", gdzie mamy możliwość wyłączenia danego fragmentu drogi.

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2019-05-15, 20:04 ]
---------------------------------------------------
dołączylem do istniejącego watku. Po co zakladac kolejny ?
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 272
Wysłany: 2019-05-26, 21:28   

witam

mam Huawei MediaPad t3 na android 7.0 wgrywam mu igo 9.6.7 po uruchomieniu wyskakuje czarny ekran i wywala do głównego panelu bez żadnych komunikatów i nie iwem czym to może być przyczyna. Może spotkał się ktoś z taką reakcją i posiada jakieś pliki instalacyjne do igo działającego na android 7
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121

Wysłany: 2019-05-27, 15:49   

spróbuj sposobu wal24 z tego watku: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45595
Może i u Ciebie zadziała ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1100
Wysłany: 2019-05-27, 18:02   

Maniek91 napisał/a:
posiada jakieś pliki instalacyjne do igo działającego na android 7

Na andku 7.x działa wszystko - od primo po nextgeny włącznie z Motrexem.
Z całym szacunkiem rusz dupę i przeszukaj forum - bo tam gdzieś wszystko jest wyjaśnione.
I nie licz że ktoś inny będzie szukał bo tobię się nie chce. :mrgreen:
 
 
gwiazda90
Waypoint


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 18
Wysłany: 2019-06-15, 13:18   

Panowie, po uruchomieniu Primo na Navitel T700 za każdym razem musze podać wymiar y ciężarówki itd. Co ciekawe język, głosy i inne ustawienia zapisuje tylko tego jednego niie.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121

Wysłany: 2019-06-15, 13:49   

Odhaczyc opcję "potwierdź parametry po kazdym planowaniu"
Czy jakoś tak.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
gwiazda90
Waypoint


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 18
Wysłany: 2019-06-15, 14:04   

odhaczona, może jak jest wybrana ciężarówka to musi być ? bo przed chwila wgrywałem też na WinCE i ta sama sytuacja :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121

Wysłany: 2019-06-15, 14:10   

NIE MUSI.
Usuń SAVE ( przesuń do kompa ) i przy pierwszej konfiguracji programu odhacz.
Olej reszte, po prostu ustaw język, głos etc, a potem wybierz ciężarówkę i tylko tam odhacz tą opcje.
Zamknij program, otworz i sprawdź.
Jak bedzie odhaczone - konfiguruj resztę. Jak nie - jest jakis błąd , pewnie w skinie, i nie zapisuje tego ustawienia.
U mnie na winCE spokojnie daje się odhaczyć
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
gwiazda90
Waypoint


Dołączył: 25 Gru 2009
Posty: 18
Wysłany: 2019-06-15, 14:17   

Ok, pokombinuje, jeszcze jedna sprawa a mianowicie mapy zarówno TomTom jak i Here, w wersji na WinCE informacje dla ciężarówek aktywne, ta sama mapa na androidzie i informacje dla ciężarówek nieaktywne, co może być przyczyną ?

EDIT: Ogarnięte. okazało się, że na WinCE mam jeszcze jedną licencje w folderze programu, skopiowałam ją na Andka i działa. Co do profilu ciężarówki, powraca ale jedno kliknięcie na przycisk gotowe nie będzie robiło problemu, jak przestawię profil na samochód to tez kreator się nie pojawia.
Dzięki za pomoc
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 477
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-06-15, 14:47   

Aby ten kreator nie pojawiał się.
Ustawienia>Preferencje trasy>Samochód ciężarowy>
Klikasz Prawy dolny róg. Edycja>Samochód ciężarowy
Odchaczasz "Pokaż tę stronę przy nowo planowanej trasie".
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6121

Wysłany: 2019-06-15, 15:07   

wal24, tak jest w nextgenie :-)
A temat i mowa o primo ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11