Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nextgen a Primo - różnice w plikach?
Autor Wiadomość
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-22, 07:59   Nextgen a Primo - różnice w plikach?

Czym się różni Nextgen od Primo jeśli chodzi o pliki?
Czyli jakie foldery ew. pliki, po zainstalowaniu Nextgena, można przekopiować wprost z folderu (działającego, ale bez traffica) Primo, a co trzeba dograć inne i skąd to wziąć?

P.S.
Pytałem o linki do kompletu (czyli z danymi) Nextgena, ale nikt się nie chce takimi podzielić, apk nextgena mam, ale samo z siebie nie działa.

Robię więc próbę poskładania tego do kupy, ale jak patrzę na chęć do pomocy na forum, to pewnie skończy się na zakupie licencji do Sygica, przy uruchomieniu którego nie trzeba będzie się doktoryzować....
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6123
Wysłany: 2019-06-22, 09:56   

Kolego, nie czytasz niestety forum :-(
Temat na samej górze ( czyli teraz bezpośrednio pod Twoim
http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=105 ta strona i kolejna. Wrzuciłem wczoraj komplet plikow niezbędnych do uruchomienia nextgena, podałem linki do pozostalych plików charakterystycznych dla nextgena.
Reszta spokojnie z Primo
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-22, 10:25   

no_taki napisał/a:
Kolego, nie czytasz niestety forum :-(
Temat na samej górze ( czyli teraz bezpośrednio pod Twoim
http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=105 ta strona i kolejna. Wrzuciłem wczoraj komplet plikow niezbędnych do uruchomienia nextgena, podałem linki do pozostalych plików charakterystycznych dla nextgena.
Reszta spokojnie z Primo


ok, widzę, dzięki.

A jaki jest sposób postępowania, gdy mapa jest w tym samym miejscu co program?
Tzn. w pamięci wewn. a nie na karcie?
Coś trzeba inaczej skonfigurować, inny sys.txt np. wziąć?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6123
Wysłany: 2019-06-22, 10:26   

Jesli calośc iGO masz w pamieci, to sekcja [folders] ma wygladać tak:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0


Tylko tyle ma byc w tej sekcji

P.S wyjaśnię bo ten temat pojawia się co chwila:
Klucz :
Kod:
has_secondary_root= ...
informuje program, czy komplet niezbędnych plikow znajduje się w lokalizacji domyslnej ( wtedy klucz wyglądać ma tak:
Kod:
has_secondary_root=0
) czy tez część niebędnych plików znajduje się w innej niż domyslna lokalizacja ( wtedy ten klucz ma wyglądac tak:
Kod:
has_secondary_root=1

Jesli program napotka wartość "1" w tym kluczu zaczyna szukać klucza:
Kod:
android_secondary_root_path = "....."
, któy zawierać ma rzeczywistą ściezkę do tych plików, bo skąd niby ma wiedziec gdzie wrzucilismy te pliki.
Jesli więc przerzucilismy część folderu content na karte( rozpoznawana przez urządzenie jako np. /storage/000-000 ), na której utworzony jest folder addons, a w nim jest folder content zawierajacy przezucone katalogi z content w pamięci to ściezka ta powinna wyglądac:
Kod:
android_secondary_root_path = "/storage/000-000/addons"

Czyli, jesli wszystko jest w pamięci kompletna sekcja folders może wyglądac:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0


a jesli mamy podział:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path = "/storage/000-000/addons"

( oczywiscie kazdy podaje wlasna nazwę karty, tu jest przykladowa )
Ot i cąła filozofia ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1100
Wysłany: 2019-06-22, 10:45   

A jeżeli ma się sprzęt zrootowany a content na karcie, jest jeszcze prościej - wystarczy tylko adres do content.
Kod:
[folders]
content="/storage/0000-0000/content"
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-22, 10:54   

szwagier22 napisał/a:
A jeżeli ma się sprzęt zrootowany a content na karcie, jest jeszcze prościej - wystarczy tylko adres do content.
Kod:
[folders]
content="/storage/0000-0000/content"


Ja widzę w Total Commander taki adres:
/storage/emulated/0/IGO_Gift/content

nie wiem czy to oznacza że ta nawigacja od chińczyka jest zrootowana czy nie?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6123
Wysłany: 2019-06-22, 10:58   

To oznacza ,ze podajesz teraz "adres" pamięci wewn. a nie karty :mrgreen:
"Kradnę" koledze Jego screen, ale na nim wszystko widać:

https://wrzucplik.pl/pokaz/1769115---0pwa.html
A jak ma wyglądać sekcja [folders] jesli masz cale iGO w pamiec, napisalem wyżej
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-22, 11:09   

no_taki napisał/a:
To oznacza ,ze podajesz teraz "adres" pamięci wewn. a nie karty :mrgreen:
"Kradnę" koledze Jego screen, ale na nim wszystko widać:

https://wrzucplik.pl/pokaz/1769115---0pwa.html
A jak ma wyglądać sekcja [folders] jesli masz cale iGO w pamiec, napisalem wyżej


Uruchomił się.

1.Rozumiem, że to co widzę, to jakaś skórka, a nie std wygląd?
Gdzie to się wyłącza?
Chciałbym żeby wyglądało jak Primo, bo żona nie ogranie nowego intrfejsu do końca wakacji...

2. Jak przywrócić trasę ekonomiczną?
Ostatnio zmieniony przez Cav 2019-06-22, 11:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
geranium 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 128
Skąd: PL
Wysłany: 2019-06-22, 11:17   Re: Nextgen a Primo - różnice w plikach?

Cav napisał/a:
Czym się różni Nextgen od Primo jeśli chodzi o pliki?
nie trzeba będzie się doktoryzować....


NEXTGEN
1- plik instalacyjny NEXTGEN
2-data.zip
3-UX np oryginalny z wersji basarsoft ale działa z każdą inną


reszta może być z PRIMO


z wyjątkiem

-skin
-dodatki
-branding.zip

PS> program uruchamiać bez SYS.TXT (bo na początku robi więcej kłopotów jak pożytku)
_________________
hipokryta => to ktoś, kto udaje serdeczność, uczynność itp. głosi poglądy, wygłasza manifesty lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami
-lepiej mieć marne pomysły jak żadne
-jak to zazdrość potrafi zatruć życie..
Ostatnio zmieniony przez geranium 2019-06-22, 11:52, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6123
Wysłany: 2019-06-22, 11:17   

wyłacza się jak każddy program na androida, czyli przyciskiem wstecz w urządzeniu( lub przytrzymując dlużej przycisk z trzema poziomymi kreskami w iGO )
Program jest ze skinem pongo, ale czy z nim , czy bez niego nextgen wygląda i jest ibslugiwany inaczej niz primo. Skin rozbudowuje tylko mozliwości programu, jak wszelkie skiny

P.S nie posiadam domyslnego UX ( czyli skina domyslnego ) dla iGO_Gift.
Może któryś z kolegow ma i Ci podrzuci
EDIT: nie zauwazyem, sorry, geranium juz podrzucił :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2019-06-22, 11:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-22, 11:19   

no_taki napisał/a:
wyłacza się jak każddy program na androida, czyli przyciskiem wstecz w urządzeniu( lub przytrzymując dlużej przycisk z trzema poziomymi kreskami w iGO )
Program jest ze skinem pongo, ale czy z nim , czy bez niego nextgen wygląda i jest ibslugiwany inaczej niz primo. Skin rozbudowuje tylko mozliwości programu, jak wszelkie skiny


Ok, trudno się mówi - będzie musiała się znowu uczyć.
BTW: Pamięta ktoś jak trasy ekonomiczne włączyć?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6123
Wysłany: 2019-06-22, 11:27   

ustawienia> preferencje trasy> metoda planowania trasy

Kolego poszperaj sam po ustawieniach, przeciez nie będziemy Ci podawać miejsca każdego ustawienia :-)
P.S wazna informacja: w nextgenie na wielu ekranach masz taką strzalkę w gore w prawym dolnym rogu. To tzw menu podreczne ( coś jak "więcej" w Primo ) . Warto tam pozagladac ucząc się programu
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1100
Wysłany: 2019-06-22, 14:33   

Cav napisał/a:
Ok, trudno się mówi - będzie musiała się znowu uczyć.

Nie znam przypadku żeby komuś nauka zaszkodziła. :mrgreen:
Chyba że się obawiasz by nie była mądrzejsza od ciebie. :-)
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-22, 16:55   

no_taki napisał/a:
ustawienia> preferencje trasy> metoda planowania trasy

Kolego poszperaj sam po ustawieniach, przeciez nie będziemy Ci podawać miejsca każdego ustawienia :-)


1. Ty mówisz o wyborze metody, a ja o jej dostępności w tym wyborze w menu.
Z menu trasy ekonomicznej nie wybierzesz, jak jest wyłączona.
ZTCP coś się zmieniało w sys.txt, żeby ją przywrócić.
Ale nie pamiętam dokładnie co, czy nie trzeba było np. wyłączyć trasy ekologicznej?

2. Czy głosy z Primo będą pasować, można je podegrać?
Chodzi o Knapika konkretnie.
Względnie może coś fajniejszego (naturalny głos lektora) niż std głos wymyślono do nextgena?

Ten głos który był w paczce (Marek?) jest totalnie niestrawny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6123
Wysłany: 2019-06-22, 17:02   

W paczce ode mnie nie było żadnego głosu.
Wrzuciłem tylko link do glosu TTS i langu do nextgena
ta wersja Knapika https://www22.zippyshare.com/v/nDnm41px/file.html
u mnie działa
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 15,58 sekund. Zapytań do SQL: 12