Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:18
iGO TRUCK na Androida
Autor Wiadomość
kastyk 
Waypoint


Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 15
Wysłany: 2013-05-03, 10:30   iGO TRUCK na Androida

Witam :)

Mam wersję iGO Primo TRUCK na Androida ze skórką Dimki. Pytanie, które chcę zadać, padło już w innym wątku, nie doszukałem się jednak odpowiedzi.

Jak wyłączyć w ogóle funkcję "Zarządzanie czasem jazdy"? Jest dość irytująca i ma niewiele wspólnego ze wskazaniami tachografu.

Pozdrawiam - Janusz

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-05-03, 11:48 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z Igo dla Truck z dzialu dla WinCE


Dzięki - kastyk
_________________
--
Ja, Kastyk
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 888
Skąd: zabrze
Wysłany: 2013-06-02, 09:50   

kastyk,

Wyłączyć mi się nie udało ale można dodać wpis że pojawi się tylko raz jedyny po złapaniu gps i dopuki nie wyłączysz nawki nie będzie się pojawiać
do save/profiles/01/system.ini dodaj

Kod:
[mydata.truck]
max_break_time="00:00:00.000"
max_daily_driving_time="00:00:00.000"
max_driving_time="00:00:00.000"
min_break_time="00:00:00.000"
pre_warn_time="00:00:00.000"


i zapisz . Po restarcie już tylko raz na początku pojawi się "osiągnięto czas jazdy" i na tym koniec
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 54
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 255
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2013-06-16, 17:56   

Chciał bym potwierdzić to co już napisał sliski4. Zarówno w wersji win jak i android nawet gdy po odpaleniu wejdziesz w menu i zrobisz -resetuj czasy jazdy nie ma opcji żeby się nie rozjechało w ciągu dnia. Przestałem na to zwracać uwagę nie idzie tego wyłączyć. Po prostu ignoruję te komunikaty.
 
 
miloniu 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 05 Cze 2010
Posty: 25
Wysłany: 2013-09-22, 23:34   

Witam, mam pytanie - w Igo mam mapy Truck, jednakze nie wyznacza poprawnie trasy - prowadzi pod wiadukty, sprawdziłem zawartość dodatków w info i na czerwono są podświetlone wszystkie "ftr-y" - czy to jest ten problem, rak licencji jakiejś ??
Skąd wziąć odpowiednia apk-ę na \android z Igo Truck ??
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-23, 13:11   

miloniu napisał/a:
sprawdziłem zawartość dodatków w info i na czerwono są podświetlone wszystkie "ftr-y" - czy to jest ten problem, rak licencji jakiejś ??
Brakuje wlasciwej licencji w folderze \iGo|licence lub pliki *ftr nie pochodzą z tego samego kompletu co mapy..
miloniu napisał/a:
Skąd wziąć odpowiednia apk-ę na \android z Igo Truck ??
Nie jest Ci potrzebna żadna "apka" - iGO Trucko to normalne iGO tylko z licencja dla ciezarowek, plikami *.ftr w folderze z mapami i ewentyalnie plikami POI specyficznymi dla TIR'ow
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
miloniu 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 05 Cze 2010
Posty: 25
Wysłany: 2013-11-12, 16:12   

Witajcie drodzy forumowicze.
A ja mam takie pytanie - mam Igo Primo z mapami Truck, są pliki FTR, sprawdzałem licencje - są również, niestety program kieruje pod mosty i wiadukty, pomimo wprowadzenia wymiarów pojazdu.
Mapa na Android, działała na Huawei i Lenovo - na obydwu urządzeniach był ten błąd.

Doradźcie mi proszę, gdzie szukać przyczyny ?? Co zmienić, co dograć.
Wersja mapy 1024x600 iGO Primo 9.6.7.281004
 
 
driverone
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 73
Wysłany: 2013-11-12, 17:11   

Kolego, podaj jakąś trasę gdzie Cie źle prowadziło to sprawdzę u siebie. U mnie jeszcze się tak nie zdarzyło.
 
 
miloniu 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 05 Cze 2010
Posty: 25
Wysłany: 2013-11-12, 17:15   

Zapytam wuja, bo to on jeździ Tir-em, zapytam gdzie dokładnie.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1531
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-12, 18:17   

miloniu napisał/a:
[...]
Doradźcie mi proszę, gdzie szukać przyczyny ?? Co zmienić, co dograć.
Wersja mapy 1024x600 iGO Primo 9.6.7.281004


Witam

1) Czy pliki FTR są od tych map , np. Navteq_2013Q2 - nie mogą być od innych map

2) Ważny jest dostawca map => na próbę zmień dostawcę map
Navteq <-> TomTom

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
QBOSS 
azymut


Wiek: 38
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-05, 16:21   IGO_v.9.6.29.353462 Truck błędne wyświetlanie na galaxy s4

Witam
Jak w temacie - pobrałem IGO Primo Truck v9.6.29 i postępowałem zgodnie z instrukcją ,mianowicie - folder iGo na root karty ,mapy i inne foldery związane z rozdzielczością i na samym końcu appka - Nawigacja startuje odpala się poprawie na całym ekranie - widoczna jest tylko górna belka androida (nie wiem czy tak powinno być).Już na samym początku ekran startowy z paskiem wczytywania jest bardzo mały i cień obrazka startowego widoczny jest w każdym menu ,przez cały czas korzystania z nawigacji. Druga sprawa to taka że wszystkie komunikaty wizualne są bardzo małe ,począwszy od znaków na belce z parametrami trasy kończąc. Do całości dochodzi nachodzenie na siebie różnych komunikatów ,zwłaszcza znaki ostrzegawcze lądują pod oznaczeniem następnego manewru. Czy można coś z tym zrobić ?? kiedyś korzystałem z tej Mapy jak miałem jeszcze SII i nie było żadnego problemu - mało tego na tamtym telefonie chodziła o niebo lepiej niż na obecnym a przecież ten jest sporo wydajniejszy ??. Mapa działa w miarę ok ale menu już tnie się dość poważnie. Próbowałem różnych konfigów ale skutkuje to tylko wywaleniem komunikatu "User Interface resolution [1080x1845] is not supported or compatible skin can not be found". Co ciekawe inna wersja apki działa normalnie i poprawnie wyświetla komunikaty w odpowiedniej wielkości - niestety jest to zwykłe iGo a mnie potrzebne dla ciężarówki.

Prosił bym o jakieś sugestie bo już kończą mi się pomysły ;[
 
 
QBOSS 
azymut


Wiek: 38
Dołączył: 24 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-05, 17:53   

Przepraszam to się więcej nie powtórzy ;] to forum jest tak rozbudowane że doczytanie się do interesującej cię wiadomości wymaga czasu - którego obecnie u mnie brak - doczytałem że aby mieć ograniczenia muszę mieć *.ftr i odpowiednie licencje - czy owe licencje odpowiadają za uaktywnienie się opcji wyboru auta ciężarowego ?? W wersji która mi działała poprawnie ,po wgraniu katalogu FTR_Truck - opcja wyboru auta była nieaktywna
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2014-09-05, 17:56   

QBOSS napisał/a:
po wgraniu katalogu FTR_Truck
Skąd ten pomysł?
Pliki (nie katalog) dodajesz jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22393
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 272
Wysłany: 2014-10-22, 15:14   IGO Primo Truck v9.6.29 35.3462

Mam kilka problenów :
-w ustawieniach mapy w zakładce znaczniki miejsc pusto
- w zakładce galeria pojazdów 3D przy wyborze zmiany pojazdu wywala z programu
-mam trzy foldery poi( poi , truck_poi , extended_poi) czy am wszystko wrzucic do jednego poi
czy ma ja zostac osobno
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6475
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-10-22, 17:50   

9.6.29 to wersja Androidowa, tu jest dział o wersjach na WinCE
Ale, zebys nie opuscił tego miejsa całkowicie niezaspokojony ;-)

ad1. Uaktualnić global_cfg.zip
ad3. zawartość tych trzech folderów wrzucić hurtem do kat CONTENT/POI
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 272
Wysłany: 2014-10-22, 20:29   

no_taki napisał/a:
9.6.29 to wersja Androidowa, tu jest dział o wersjach na WinCE
Ale, zebys nie opuscił tego miejsa całkowicie niezaspokojony ;-)

ad1. Uaktualnić global_cfg.zip
ad3. wszystko do kat CONTENT/POI


A odnośnie ad2
_________________
Drogę wskazuje mi Huawei P8 Lite
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12