My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC 5070 i multimedia
Autor Wiadomość
mymaniek
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2011-12-01, 23:40   

Koledzy a mam wielka prosbe jak ogladac film w GC5070 jade jutro na lotnisko po siostre i czekajac na nia moglbym cos sobie obejrzec ale jak wgralem na karte film Mp4 nie czyta jaki ma byc format pliku. Dzieki i pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8906
Wysłany: 2011-12-02, 12:04   

Konwersja do formatu czytanego przez GC (patrz instrukcja obsługi) i rozdzielczości ekranu (480*272).
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2118
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15764
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ADom78 
Waypoint
Nv35,Nv431+MM,OZI



Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 173
Skąd: Brodnica
Wysłany: 2011-12-02, 13:41   

dasior591 napisał/a:
Właśnie sek w tym ze nic, ale uważam ze aktualnie to najlepszy model GC tylko niestety nie ma BT.
Na brak BT nic nie poradzę ale na brak FM jest rada w biedronkach będzie radio z AUXem za 239 PLN
_________________
Gość życzę Ci dużo radości z twojej NAVIgacji.
 
 
esil
azymut


Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-02, 14:56   

ADom78 napisał/a:
dasior591 napisał/a:
Właśnie sek w tym ze nic, ale uważam ze aktualnie to najlepszy model GC tylko niestety nie ma BT.
Na brak BT nic nie poradzę ale na brak FM jest rada w biedronkach będzie radio z AUXem za 239 PLN


Tylko że jest jeszcze jeden mały problem, urządzenie nie ma niestety wyprowadzonego wyjścia na głośnik.

Pozdrawiam.
 
 
wojpet 
młodszy inspektor GPS
Boss



Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Ruda Sl.
Wysłany: 2011-12-03, 10:56   

Panowie ,mam pytanie-za diabla nie jestem w stanie zmusic 5070 do odczytania ani mp3,mp4,3gp ani zadnej fotki.Pliki wkladalem i do folderow i na sama karte ,wogole nie widac tych plikow w programach.Karta sprawna bo am dziala bez klopotu.Karta Kingston 8Gb sdhc.
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8832
Wysłany: 2011-12-03, 17:08   

Wszystko zależy jakie formaty odtwarza, póki co instrukcja o tym milczy, pewnie przyjdzie używać jakiegoś alternatywnego odtwarzacza.
A co na ten temat pisze na opakowaniu ?
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wojpet 
młodszy inspektor GPS
Boss



Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Ruda Sl.
Wysłany: 2011-12-03, 17:18   

Jak mawiaja Anglicy -nothing !


W instrukcji ani slowa o odtwrzaczach,tak jakby ich nie bylo.

Swoja droga jaki format moze byc inny w mp3 .Czyzby to naprawde biedroniowy szajs ?
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8832
Wysłany: 2011-12-03, 17:55   

Jeżeli faktycznie tak jest to pozostaje wgranie jakiegoś menu/pulpitu i używanie alternatywnego odtwarzacza.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17226
Wysłany: 2011-12-03, 21:53   

Bardzo wiele tańszych nawigacji nie czyta mp3 - ma to związek z opłatami licencyjnymi
_________________

 
 
cbr
azymut


Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-03, 22:32   

Sprawdziłem na moim egzemplarzu. GC5070 na pewno obsługuje następujące formaty:
Muzyka: wma
Filmy: wmv
Zdjęcia: jpg
Ebooki: txt
Pliki obojętnie czy w katalogu głównym czy w podkatalogach.
Mp3, Avi, Pdf nie obsługuje.
Innych jeszcze nie sprawdzałem.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17226
Wysłany: 2011-12-03, 22:38   

Zastąpić fabryczny odtwarzacz innym. Na GC4366 ktoś tak zrobił: http://www.my-navia.pl/vi...p=179610#179610 (Nie sugerujcie się nazwami plików/folderów, chodzi o sposób postępowania)
Czyli (propozycja do testów): wszystkie pliki odtwarzacza mp3 wrzucić obok istniejącego pliku mplay.exe a plikowi exe odtwarzacza zmienić nazwę na mplay.exe. Identycznie z filmami - ale plik ma się nazywać vplay.exe
O zrobieniu kopii zapasowej nie wspominam, bo to chyba oczywiste

Albo spod przycisku odtwarzacza uruchamiać dodatkowe podmenu - jak w http://www.my-navia.pl/vi...p=229575#229575

[ Dodano: 2011-12-03, 22:58 ]
Na początek próba: w ResidentFlash2 jest plik Music_main.xml a w nim zapis:
<FileFormat WmaOnly="1"/>
Spróbujcie zamienić go na
<FileFormat WmaOnly="0"/>
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-03, 23:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
wojpet 
młodszy inspektor GPS
Boss



Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 6
Skąd: Ruda Sl.
Wysłany: 2011-12-03, 23:06   

obawiam sie ,ze taka zmiana spowoduje tylko brak moznosci odtwarzania wma,mysle,ze nie ma algorytmu dekodujacego mp3.

Nie chce mi sie juz isc do auta po to badziewie,ale jutro sprawdze organoleptycznie :]
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17226
Wysłany: 2011-12-03, 23:10   

W kilku modelach podobny wpis załatwił sprawę

[ Dodano: 2011-12-03, 23:15 ]
Żeby było ciekawiej - pliki w RF2 pokrywają sie z plikami odtwarzacza TCMPM, który czyta zarówno AVI, jak i MP3
Ponadto jest tam pliczek odpowiedzialny za ten format (mp3.plg)
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8832
Wysłany: 2011-12-04, 00:11   

Właśnie robię tego GoClevera, AM, iGO8 śmigają jak ta lala, alternatywne odtwarzacze chodzą jak należy.

Tcpmp odtwarza można powiedzieć wszystko, łącznie z mp3 i jpg oraz avi, to sprawdziłem, dodatkowy odtwarzacz Mp3 sam znajduje utwory, wystarczy kliknąć play, przeglądarka fotek GQ również działa, tak że jest ok.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
cbr
azymut


Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-04, 00:18   

jacekp1313 napisał/a:
[ Dodano: 2011-12-03, 22:58 ]
Na początek próba: w ResidentFlash2 jest plik Music_main.xml a w nim zapis:
<FileFormat WmaOnly="1"/>
Spróbujcie zamienić go na
<FileFormat WmaOnly="0"/>


Trzeba jeszcze zmienić ten sam wpis w plikach (oba w ResidentFlash2):
FileBrowser.xml
Music_Fb.xml

i mp3 są odtwarzane na standardowym odtwarzaczu muzyki, oraz odtwarzacz filmów zaczął odtwarzać DivX - wcześniej po prostu te typy plików nie były widoczne w oknie wyboru plików.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 9