My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC5070 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
przemo007 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-02, 12:38   

witam ! pytanie dla 'wtajemniczonych" - mam automapę na karcie pamięci - jak pokazać urządzeniu że właśnie z tego programu chcę korzystać. Nie umiem wyedytować ścieżki.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-02, 12:45   

W menu na to zmienić, wystarczy zapoznać sie z urządzeniem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 103
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3679
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-02, 12:48   

przemo007, w menu masz możliwość wyboru programu nawigacyjnego np. na AM
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
mymaniek
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2011-12-02, 14:51   

Koledzy a na jakich predkosciach i portach GPS powinna dzialac AutoMapa na tym GC5070 bo bylem dzis na lotnisku po siostr i nie zlapal mi GPS musialem jechac na orginale. A i czy jest mozliwosc wgrania jakiegos innego Menu nie tracac gwarancji. A i jeszcze jedno jakie te filmy powinny byc bo wgralem na karte i format Mp4 i AVI i w tym playerze nie widzi ?? Dzieki i pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-02, 16:55   

Menu jest bardzo fajne, nie wiem co Wam sie nie podoba. Wgra jakiekolwiek i wybierz jako progam GPS.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 103
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3679
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-02, 16:57   

mymaniek, w AM wejdz w ustawienia GPS i ustaw Auto ( automatyczne szukanie portów GPS) potem jak już złapie sygnał GPS to przestaw na COM, oczywiście na sygnał GPS czekasz pod gołym niebem. Co do odtwarzacza to wgraj inny z tego działu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=56 ,bo na fabrycznym raczej nic nie odtworzysz.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
gbolak 
Waypoint



Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 20
Skąd: Jasło
Wysłany: 2011-12-13, 15:27   

Witam mam problem z IGO Primo.Po uśpieniu i ponownym wybudzeniu po kilku sek .sprzęt zawiesza się i pozostaje tylko reset.Zaznaczyć muszę ,że na oryginalnym programie nie ma żadnego problemu.Czy ktoś zna może przyczynę.Bardzo proszę o pomoc
_________________
http://chomikuj.pl/gbolak
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 37 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 3241
Wysłany: 2011-12-14, 07:54   

mymaniek napisał/a:
Koledzy a na jakich predkosciach i portach GPS powinna dzialac AutoMapa na tym GC5070

na partycji systemowej , w katalogu dont panik jest pliczek tekstowy w którym masz wpisany port i predkość.
Port to na pewno com7 a prędność bodajże 34700.
Pisze z pracy, więc dane prędkości podaję z pamięci. W kazdym razie masz jedna prędość "trzydziestotysięczną " do wyboru w AM
U mnie na tych ustawieniach działa bez problemu
_________________
Mogę spróbować pomóc Ci na PW, ale błagam, nie pytaj o rzeczy oczywiste !Jesli słowo pisane budzi w Tobie obrzydzenie, gwarantuję , ze i moje rady wywołają identyczne odczucia
 
 
mamcar 
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 55
Wysłany: 2011-12-16, 20:58   

WItam

W temacie innych programów nawigacyjnych na GC 5070...

Czy katalog "mobilenavigator" zawiera tylko program do nawigacji? Czy mogę go wywalić (kopię mam), i wgrać inną nawigację?
Czy są tam również pliki ważne dla działania systemu?

Myślałem o AM PL, choć nie sprawdzałem jej rozmiaru jeszcze.

Czy niezbędna będzie karta pamięci?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 103
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3679
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-16, 21:06   

mamcar, proponuję jednak kartę SD będzie lepiej , szybciej ,wygodniej i na pewno bezpieczniej.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 37 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 3241
Wysłany: 2011-12-16, 21:50   

a ja proponuję zerknąć na zapełnienie "dysku " SDMMC"
Jest zapełniony do granic możliwości, można się tylko domyslać jakim kosztem w 256 MB upchnięto system i program, mapę Polski.
Szansa na upchnięcie jakiegokolwiek innego programu jest niewielka, a karta ( 8 GB ) pozwoli na swobodne żonglowanie oprogramowaniem, szczególnie w kontekście bardzo łatwego uruchomienia tak dowolnego programu, jak i dowolnego pulpitu.
_________________
Mogę spróbować pomóc Ci na PW, ale błagam, nie pytaj o rzeczy oczywiste !Jesli słowo pisane budzi w Tobie obrzydzenie, gwarantuję , ze i moje rady wywołają identyczne odczucia
 
 
daro75
azymut


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-23, 08:48   

witam, nowy jestem jak widac, proste pytanie dla was, ja nie mam pojecia. kupilem Goclever GC-5070 PL odblokowana tylko z mapa polski. mieszkam na cyprze sciagnalem mape cypru która uzywalem w moim telefonie z igo8 (cyprus.fbl) teraz jak i gdzie mam to zainstalowac lub wkleic. dziekuje za karzda podpowiedz. pozdrawiam wszystkich.
 
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 143
Wysłany: 2011-12-23, 09:13   

daro75 napisał/a:
mieszkam na cyprze sciagnalem mape cypru która uzywalem w moim telefonie z igo8 (cyprus.fbl) teraz jak i gdzie mam to zainstalowac lub wkleic.
Skopiuj Swoje IGO 8 na kartę pamięci, usuń z niego foldery (save i sys ) następnie karta pamięci w GC, wejdz w ustawienia wybierz SDMC> igo exe,zapisz kliknij w symbol karty w górnym prawym rogu wejdz w nawigacje i wczyta się IGO.

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2011-12-23, 09:52 ]
-----------------------------------------------------------
Poprawiłem użycie znaczników [quote]
Ostatnio zmieniony przez imar42 2011-12-23, 09:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
daro75
azymut


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-23, 09:20   

dziekuje, spróbuje, miales na mysli wszystko co mam na karcie w telefonie dotyczące igo8? cały program?(to 2 foldery na karcie) co z rozdzielczoscia, nie bedzie problemu? mam htc diamond2.

[ Dodano: 2011-12-23, 10:52 ]
na karcie w tel mam 2 foldery pierwszy-2577 w ktorym jest autorun i autorun_8.nng i drugi folder igo8 w ktorym sa te foldery save, system i inne. te wlasnie foldery mam skopiowac na karte do GC? i wybrac potem ten autorun z folderu o nazwie 2577? chce sie upewnic zanim zrobie cos nie tak. dzieki
 
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 143
Wysłany: 2011-12-23, 13:02   

Cytat:
daro75 napisał/a:
drugi folder igo8 w ktorym sa te foldery save, system i inne. te wlasnie foldery mam skopiowac na karte do GC? i wybrac potem ten autorun z folderu o nazwie 2577? chce
.....Sam folder IGO8 i dalej jak napisałem .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 10