My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
167.66 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
589.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
599.00 PLN
Goclever NAVIO 405 Polska
Goclever NAVIO 405 Polska
166.99 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
789.00 PLN
Garmin Nuvi 50 LM EE Europa
Garmin Nuvi 50 LM EE Europa
359.00 PLN
TomTom Start 20 Europa
TomTom Start 20 Europa
499.00 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
344.92 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC5070 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
przemo007 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 6
Wysłany: 2011-12-02, 12:38   

witam ! pytanie dla 'wtajemniczonych" - mam automapę na karcie pamięci - jak pokazać urządzeniu że właśnie z tego programu chcę korzystać. Nie umiem wyedytować ścieżki.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8344
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-02, 12:45   

W menu na to zmienić, wystarczy zapoznać sie z urządzeniem.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 102
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3716
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-02, 12:48   

przemo007, w menu masz możliwość wyboru programu nawigacyjnego np. na AM
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
gbolak 
Waypoint



Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 20
Skąd: Jasło
Wysłany: 2011-12-13, 15:27   

Witam mam problem z IGO Primo.Po uśpieniu i ponownym wybudzeniu po kilku sek .sprzęt zawiesza się i pozostaje tylko reset.Zaznaczyć muszę ,że na oryginalnym programie nie ma żadnego problemu.Czy ktoś zna może przyczynę.Bardzo proszę o pomoc
_________________
http://chomikuj.pl/gbolak
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 23 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2036
Wysłany: 2011-12-14, 07:54   

mymaniek napisał/a:
Koledzy a na jakich predkosciach i portach GPS powinna dzialac AutoMapa na tym GC5070

na partycji systemowej , w katalogu dont panik jest pliczek tekstowy w którym masz wpisany port i predkość.
Port to na pewno com7 a prędność bodajże 34700.
Pisze z pracy, więc dane prędkości podaję z pamięci. W kazdym razie masz jedna prędość "trzydziestotysięczną " do wyboru w AM
U mnie na tych ustawieniach działa bez problemu
_________________
MiO 500 / iGO Primo 2(9.6.5) - Dimka 1.5.3 / "Beckerowskie" iGO 2(9.6.1) - skin Pan_Karpik / iGO (9.6.13)- skin Dimka 1.7 /iGO 9.6.8 - skin Pan_Karpik.

Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zwykle jest to wieko od trumny
 
 
mamcar 
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 56
Wysłany: 2011-12-16, 20:58   

WItam

W temacie innych programów nawigacyjnych na GC 5070...

Czy katalog "mobilenavigator" zawiera tylko program do nawigacji? Czy mogę go wywalić (kopię mam), i wgrać inną nawigację?
Czy są tam również pliki ważne dla działania systemu?

Myślałem o AM PL, choć nie sprawdzałem jej rozmiaru jeszcze.

Czy niezbędna będzie karta pamięci?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 102
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3716
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-16, 21:06   

mamcar, proponuję jednak kartę SD będzie lepiej , szybciej ,wygodniej i na pewno bezpieczniej.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 23 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2036
Wysłany: 2011-12-16, 21:50   

a ja proponuję zerknąć na zapełnienie "dysku " SDMMC"
Jest zapełniony do granic możliwości, można się tylko domyslać jakim kosztem w 256 MB upchnięto system i program, mapę Polski.
Szansa na upchnięcie jakiegokolwiek innego programu jest niewielka, a karta ( 8 GB ) pozwoli na swobodne żonglowanie oprogramowaniem, szczególnie w kontekście bardzo łatwego uruchomienia tak dowolnego programu, jak i dowolnego pulpitu.
_________________
MiO 500 / iGO Primo 2(9.6.5) - Dimka 1.5.3 / "Beckerowskie" iGO 2(9.6.1) - skin Pan_Karpik / iGO (9.6.13)- skin Dimka 1.7 /iGO 9.6.8 - skin Pan_Karpik.

Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zwykle jest to wieko od trumny
 
 
daro75
azymut


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-23, 08:48   

witam, nowy jestem jak widac, proste pytanie dla was, ja nie mam pojecia. kupilem Goclever GC-5070 PL odblokowana tylko z mapa polski. mieszkam na cyprze sciagnalem mape cypru która uzywalem w moim telefonie z igo8 (cyprus.fbl) teraz jak i gdzie mam to zainstalowac lub wkleic. dziekuje za karzda podpowiedz. pozdrawiam wszystkich.
 
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 107
Wysłany: 2011-12-23, 09:13   

daro75 napisał/a:
mieszkam na cyprze sciagnalem mape cypru która uzywalem w moim telefonie z igo8 (cyprus.fbl) teraz jak i gdzie mam to zainstalowac lub wkleic.
Skopiuj Swoje IGO 8 na kartę pamięci, usuń z niego foldery (save i sys ) następnie karta pamięci w GC, wejdz w ustawienia wybierz SDMC> igo exe,zapisz kliknij w symbol karty w górnym prawym rogu wejdz w nawigacje i wczyta się IGO.

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2011-12-23, 09:52 ]
-----------------------------------------------------------
Poprawiłem użycie znaczników [quote]
Ostatnio zmieniony przez imar42 2011-12-23, 09:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
daro75
azymut


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-23, 09:20   

dziekuje, spróbuje, miales na mysli wszystko co mam na karcie w telefonie dotyczące igo8? cały program?(to 2 foldery na karcie) co z rozdzielczoscia, nie bedzie problemu? mam htc diamond2.

[ Dodano: 2011-12-23, 10:52 ]
na karcie w tel mam 2 foldery pierwszy-2577 w ktorym jest autorun i autorun_8.nng i drugi folder igo8 w ktorym sa te foldery save, system i inne. te wlasnie foldery mam skopiowac na karte do GC? i wybrac potem ten autorun z folderu o nazwie 2577? chce sie upewnic zanim zrobie cos nie tak. dzieki
 
 
 
jenks
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 107
Wysłany: 2011-12-23, 13:02   

Cytat:
daro75 napisał/a:
drugi folder igo8 w ktorym sa te foldery save, system i inne. te wlasnie foldery mam skopiowac na karte do GC? i wybrac potem ten autorun z folderu o nazwie 2577? chce
.....Sam folder IGO8 i dalej jak napisałem .
 
 
edido
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2010
Posty: 15
Wysłany: 2011-12-28, 19:33   

Jak zmienię w ustawieniach, żeby startował inny program z karty np AM lub IGo a w przyszłości chciałbym skorzystać z oryginału będę mógł w tych samych ustawieniach podać ścieżkę do oryginalnej mapy?
_________________
Mio moov 500 Igo Primo 2.0 Skin Wiman Automapa 6.15.0
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 638 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8820
Wysłany: 2011-12-28, 20:41   

Tak
_________________



Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.12
 
 
cargo25 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2012-01-04, 08:49   

Witam,

Mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy 5070 trochę innej natury, mianowicie jaki program nawigacyjny jest najdokładniejszy i działa najlepiej?
Mam oryginalną mapę, w sumie ok ale nie ma dokładnych numerów budynków i czasami komplikuje trasę, więc umieściłem na karcie AM 6.8.1 pl, mapa sama w sobie wiadomo, klasa ale trochę mi przycina:/ nie działa płynnie i zdarza się, że na 2-3 sekundy się zatrzyma podczas jazdy...
Jaki program więc można polecić? bo w AM nic pod tym względem się chyba skonfigurować nie da? (w navi mam oryginalny pulpit, nic nie zmieniane).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,45 sekundy. Zapytań do SQL: 13