Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-03-01, 14:37
Automatyczne uruchamianie programu przy starcie
Autor Wiadomość
Przemkom
azymut


Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-10-27, 18:26   Lark 35.0 problem z autostartem

Witam.
Zakupiłem niedawno larka jak w opisie z MapaMap i zainstalowałem w nim MioMap (zainstalowała się w urządzeniu). Przed instalacją po uruchomieniu larka wyświetlała mi się plansza z tym co chcę zrobić, a po instalacji za każdym razem uruchamia mi się MioMap. Mogę w ustawieniach autostartu zmienić żeby mapa się nie uruchamiała po ponownym uruchomieniu. Jednak za każdym razem bez względu na to czy odznaczyłem czy nie odznaczyłem opcji autostartu.
Na tym najbardziej mi zależy ale wszelkie ustawienia kolorów w systemie też nie są pamiętane.
Jest na to jakieś lekarstwo.
Dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam
Przemko
 
 
karczu2 
Waypoint


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2009-10-27, 18:55   

poszukaj w plikach ini pewnie po instalacji dopisalo ci samostart programu
_________________


 
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 09:04   No to uwalilem moja nowa nawi...

Ehh.
Wczoraj szukałem igo... znalazłem nawet po wielkich bojach zainportowalem trasę do Bułgarii z Google Maps...
a dziś rano kiedy wszystko było ok, ale niee zachciało mi się ustawić na automatyczne uruchamianie windozy...

bo do tej pory normalnie wszystko uruchamiałem i dopiero po kliknięciu w nawigacje uruchamiałem skrypt "start.exe"

no i mam WELCOME WHEREEVER YOU ARE..... i tak sobie wisi ... as tez nie widzi... jakies propozycje??
bo puki co próbuję rozładować ja i nie wiem co dalej tu wymyślić...
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-07-10, 09:10   

A polaczenie z PC po ActiveSync masz?
I napisz co pozmieniales i na co.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 09:16   

Napisałem skrótem wiec mogłeś nie zauważyć Active Sync Nie widzi i tym problem bo jak bym mógł się dostać do rejestru to pewnie coś bym zdziałał... a tak lipa.

A co zrobiłem w zasadzie tylko ustawiłem aby automatycznie odpalał exe w tym wypadku miał być to skrypt START.exe do Windowsa
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-07-10, 09:25   

Czy lark mozna odblokowac z poziomu karty?
Dziala np. Autorun lub cos podobnego?

Ten Start.exe mogles podstawic w miejsce Explorer.exe i by dzialalo,bo domyslam sie ze odblokowales poprzez Explorer.exe.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 09:37   

hmm nie mam pojęcia jak odblokować z poziomu karty. wiec mogą to być cenne info.

a odnośnie startu to nie pomyślałem ze explorer zadziała skoro wszyscy jak czytałem jakieś skrypty aplikują.


edit: napisalem na szybko autorun.inf (open=iGO8\iGO8.exe) i zapodalem na karte ale bez rezultatow. chyba ze inny odnosnik podac. ale nie znam sktruktury katalogow na nandflash.


edit2: próbowałem tez open=explorer.exe explorer wyciągnąłem z apteczki. niestety zero reakcji czyli można przyjąć ze nie chwyta karty chyba ze coś źle robię
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-07-10, 10:37   

A jesli Explorer.exe nazwiesz autorun,wrzucisz na karte+reset?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
jaceks1 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 173
Wysłany: 2011-07-10, 10:48   

jeśli pliki miałeś na karcie to wyjmij kartę i zrób reset
_________________

 
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 10:49   

tez lipa.
autorun.exe
explorer.exe
cePlatformway.exe
appUpdate.exe
Autorunce.exe

próbowałem tez umieścić je w folderze mobilenavigator i tez bez skutku.

edit: tak wiec zaraz pakuje sie i jadę do MediaExpert niech mi to wezmą z zasięgu wzroku i najlepiej szybko przeserwisuja albo wymienia bo nie wiele czasu do wyjazdu mi zostalo.
Ps: jakie są szanse ze w 2tygodnie się uwiną?

edit2: jacku niestety pliki są na nandflashu... inaczej skrypt nie chciał odpalić... bo chciałem własnie na karcie ale nie poszło i teraz efekty... Kur######
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-07-10, 10:55   

remix1984 napisał/a:
Ps: jakie sa szanse ze w 2tygodnie sie uwina?


Znikome.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
jaceks1 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 173
Wysłany: 2011-07-10, 10:58   

zmień jeszcze port USB na inny w PC i zrób reset może go AS wykryje
_________________

 
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 11:00   

heh... liczyłem ze chociaż to będzie pocieszeniem...
Coś czuje ze będzie niezła jazda nawi była mi własnie tylko po to żeby pojechać do tej Bułgarii a tu niestety źle się to zaczyna.

Edit: Zmiana portów nie pomaga... wszystkie obleciałem bo myślałem ze tez pomoże.
Ostatnio zmieniony przez remix1984 2011-07-10, 11:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-07-10, 11:00   

Nie wykryje.Trzeba firmware wgrac.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2011-07-10, 12:45   

Ok nie ma tragedii.
Właśnie wróciłem ze sklepu... co prawda bez nawi bo nie mieli na stanie ale z kasa...
i teraz juz sam nie wiem czy darować sobie larka i poszukać coś innego...

np GoClever 4366PL bo jest u nich na stanie w podobnej cenie (tyle ze to 4,3 i bez fm no ale przeżyje)

a może jakiś SmartGps SG600 ewentualnie za doplata Garmin Nuvi 1300 ?

Zależy mi na Windozie i własnych mapach... goclevera szybko oblukałem i tam podobnie jak w larku z uruchomieniem dodatków

Nie wiem.
Wiem ze to już OffTop ale jak możecie napisać swoje zdanie będę wdzięczny a puki co idę przekopać My-Navia.pl i inne serwisy poszukujac specyfikacji i zdolności sprzętów które podałem :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11