Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
lark - kwadraty zamiast liter w menu
Autor Wiadomość
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2010-02-10, 09:23   lark - kwadraty zamiast liter w menu

Witam.W nawigacij Lark 35.0 pod folderami są dziwne znaczki i nie działa mapa-map fabrycznie zainstalowana

Lark1.jpg
Plik ściągnięto 51 raz(y) 69,52 KB

_________________
jarek2504
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-04-25, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2010-02-10, 09:31   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.13
Ale znika MapaMap - jeśli nie rejestrowałes jej w Imagisie wg zalecen instrukcji - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=93161#93161
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2010-02-10, 09:33   Lark dziwne znaczki.

Szczerze to nie wiem co się tam podziało .Nawigację dał mi kolega do naprawy.Z karty SD wszystko jest ok.
_________________
jarek2504
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-02-10, 12:33   

Prawdopodobnie coś wgrywano lub kasowano do NANDFlash za pomocą kiepskiego kabla z poziomu ActiveSync. Tez miałem taki przypadek w Lark 35.5c ale ja sobie zrobiłem kopię wgranej oryginalnej nawigacji przed eksperymentami. Te foldery z dziwnymi znakami są do wywalenia, ale bardzo trudno je usunąć przy kiepskim kablu i zrywającym połączenie AS. Powinna tam być wyłącznie oryginalna aplikacja (MapaMap).
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2010-02-10, 16:19   Lark-dziwne znaki

Kabel jest zakupiony razem z nawigacja.Napewno nie startuje mapa-map,ciekawe czy nie jst uszkodzoa? Nie wiem co kolega z tym robił .Musze sie z nim skontaktować zeby podal wiecej informacij.Narazie odkładam te nawigacje na bok.
_________________
jarek2504
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-10, 16:20   

Andrzej P napisał/a:
trudno je usunąć przy kiepskim kablu


Format NandFlasha w\g Wędrowca całkowicie załatwia sprawę. :-D no i kabelek niepotrzebny :-P

[ Dodano: 2010-02-10, 16:27 ]
jarek2504 napisał/a:
mapa-map,ciekawe czy nie jst uszkodzoa?

Prawie na pewno jest uszkodzona skoro nie startuje.
Nie musisz odkładać nawigacji na bok Format NandFlasha usunie te chińskie znaczki no i przy okazji wszystko z NandFlasha czyli jak piszą powyżej jak nie masz zarejestrowanej mapymap lub chociaż spisanych numerów to nie masz już mapy :cry:
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
jarek2504 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 16 Sty 2010
Posty: 162
Wysłany: 2010-02-17, 20:06   

Witam.Wracam do tematu.A więc mapy-map nie ma faktycznie.Ale mam jakieś numery ID.Mam jedno pytanie.Jka sprawdzić dokładnie jaki to jest Lark?Bo kumpel twierdzi,ze Lark FreeBird 35.5 a ja nie jestem tego pewien na 100%.
_________________
jarek2504
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-19, 15:04   

W lark 35.0 była fabrycznie zainstalowana MapaMap w 35.5 Navigo. Jeżeli nie przestawiałeś ścieżek do mapy to możesz ją sprawdzić i odczytać do mapymap ścieżka wygląda tak NandFlash\MobileNavigator\mobilenavigator.exe.
Jeżeli nie masz tych ścieżek i nie można ich odczytać to po formacie NandFlasha i odbudowaniu systemu automatycznie zostanie ustawiona ścieżka do oryginalnej mapy. Ewentualnie jężeli możesz otworzyć $MSD$ i DeviceConfing to w drugiej linijce od góry w Larku 35.0 masz taki wpis:
NaviPath=\NANDFlash\MobileNavigator\mobilenavigator.exe
Czyli ścieżkę do mapymap :lol:
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-12-18, 12:34   lark 50.1 kwadraty zamiast liter w menu

Witam Panowie mam taki problem trafila do mnie nawigacja lark 50.1 WinCE 6.0 problem jest nastepujacy zamiast liter w menu glownym larka sa same kwadraty zamiast liter czy jest jakas mozliwosc usuniecia tego szukalem na forum ale nie znalazlem zadnej podobnej sytuacji albo za slabo szukalem prosze o pomoc jak poradzic sobie z ta usterka i czy jest to mozliwe do naprawienia a tu zdjecia tej usterki


http://imageshack.us/phot...dsc00789vb.jpg/

http://imageshack.us/phot.../dsc00790n.jpg/
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-12-18, 22:31   

A na flashu tez tak masz?
Chyba formatowanie flasha moze rozwiklac problem a o tym na forum bylo ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-12-19, 15:58   

mozesz mi wyjanic oco chodzi na flashu bo nie bardzo rozumiem ? lub nakierowac mnie na temat formatowania flash czy to bylo robione na lark 50.1 ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-12-19, 17:17   

Musisz wejsc do Flash i zobaczyc czy tam tez jest wszystko rozkrzaczone.
Linka zaraz poszukam i dopne.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3070
Poczytaj.
Kilka lat temu rozsypal mi sie flash na Blaupunt Lucca i tez udalo mi sie go sformatowac.

Prawde mowiac,to u Ciebie wyglada to na cos innego i tez o tym bylo na forum.
Nie pamietam tylko gdzie.Peiying?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-12-19, 19:50   

niestety w tym larku brak nand flash jest za to

_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-12-19, 20:00   

Czy wszedzie w nawigacji sa takie zmiany wygladu liter?.W MFD tez?
Wrzuciles zdjecie lecz nic nie opisujesz.Tylko panel jest rozwalony,cze inne miejsca tez?

[ Dodano: 2011-12-19, 20:14 ]
Tom a4 napisał/a:
niestety w tym larku brak nand flash jest za to

To wlasnie jest nand flash
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-12-19, 20:16   

po odpaleniu larka w menu brak liter a jak wejde w cecmd czasami jest normalnie a czasami sa kwadraciki

[ Dodano: 2011-12-19, 20:17 ]
dsk1 nie moge odmontowac
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13