My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
213.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
469.00 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
499.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
357.00 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
194.00 PLN
Navroad ENOVO S AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S AutoMapa
336.80 PLN
smartGPS SG710 MapaMap Polska
smartGPS SG710 MapaMap Polska
149.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1091.78 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:24
GoClever 5070 - reanimacja
Autor Wiadomość
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-08, 11:48   5070 utknął na ekranie ładowania.

Witam, proszę pomóżcie mi.
Denerwowało mnie parę spraw tym GPS'ie i postanowiłem go odblokować by podmienić menu i aplikacje do filmów na CorePlayera. Pościągałem z chomików panele do 5060 i wszystko ładnie działało, jednak z powodu, że nawigacja miała być dla osoby mniej ogarniętej chciałem wyłączyć otwieranie explorera, więc w rejestrze w init dla Launcher50 podmieniłem wartość z explorer.exe (wcześniej sam to zmieniłem) na plik \SDMMC\Run\LOADER.EXE odpalający mortscripta. Nie przyjął chyba tego wpisu prawidłowo, ponieważ teraz zostaje na oknie startowym ,a podmiana pliku w ścieżce karty na cokolwiek innego nic nie daje.
Mam kopię rejestru CeRegEditorem zrobioną, mam kopie obu residentflashy i karty pamięci, jednak poza kartą pamięci w zewnętrznym czytniku nie mam dostępu do niczego. I XP i Win7 po podłączeniu nie rozpoznaje urządzenia, dopiero rozpoznawało po uruchomieniu oryginalnego loadera.

Znacie jakieś sterowniki, aplikację serwisową, którą mogę włączyć z powrotem activesync w tym trybie i ceregeditorem przywrócić domyslną wartość? a może jakoś z karty sd da się uruchomić przywracanie rejestru? a może jeszcze jest jakiś inny sposób?
Błagam ratujcie... to ma być prezent pod choinkę, nawet kupiłem już AutoMapę i się spłukałem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 494 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16866
Wysłany: 2011-12-08, 11:56   

Wrzuć na SD plik explorer.exe http://www.my-navia.pl/vi...p=326234#326234 przemianowany na mobilenavigator.exe do folderu mobilenavigator i RESET

Jeśli nie zareaguje - tylko FW (niedostępnie poza serwisem). Albo oddaj w sklepie jako uszkodzony
Chyba, że Dasior coś znajdzie w swojej kolekcji softu


Ile razy pisano na forum, żeby nie grzebać w rejestrze...
Nie wspomnę już, że w fabrycznym menu jest ukryta - łatwa do uaktywnienia - ikonka wejścia w Windowsa
_________________

 
 
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-08, 12:10   

Niestety, to nie to. Nawet nie podejrzewałem, że z explorerów zadziałać by mogło, przecież odpalarki zostały pozamieniane (tylko w rejestrze z tego na residencie na kartę SD), Loader jest inny niż oryginalny uruchamiający mobilenavigatory. Prawdopodobnie składnia wpisu ma gdzieś pomyłkę.

Dlaczego przy uruchomionym Windows CE bez żadnego menu USB nie działa? Jest wykrywane, ale "jedno z urządzeń ma awarię" i gdy chciałem połączyć activesync'a uruchamiać musiałem oryginalne menu i dopiero wtedy reagowało.

Nie ma jakieś aplikacji na PC, która przetłumaczyła by komputerowi, ze to jest to urządzenie, a nie "awaryjne" ? Pewnie jakaś blokada jest, albo wyłączone w rejestrze.

Wybaczcie, nie zaglądałem na żadne fora w czasie grzebania, po prostu typowa znajomość windowsa mi wystarczała do tej pory, aż coś mnie wzięło by to podmienić jakbym nie mógł mortscriptem ukryć paska... Dopiero po awarii cały dzień wczoraj googlowałem, a teraz pomysły mi się skończyły.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 494 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16866
Wysłany: 2011-12-08, 12:22   

Toprzeciezja napisał/a:
przy uruchomionym Windows CE
Czyli nawigacja sie uruchamia? Pisałeś, że
Toprzeciezja napisał/a:
zostaje na oknie startowym
_________________

 
 
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-08, 12:26   

To było nawiązanie do przeszłości, że usb zachowuje się tak samo, gdy jeszcze działał. Przepraszam za złą precyzję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 494 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16866
Wysłany: 2011-12-08, 12:32   

Bez uruchomienia Windowsa na nawigacji nie da się zestawić połączenia - bo łączą się Windowsy, nie urządzenia

Co do połączenia bez menu - być może w fabrycznym menu jest jakiś proces odpowiedzialny za łączenie z innymi urządzeniami. W larkach na przykład niemożliwe jest uśpienie bez fabrycznego pulpitu

Idź do Biedronki, przygraj głupa - powiedz, że leżało kilka dni, teraz chciałeś sprawdzić i "siem nie hce włonczyć" Może wymienią od ręki - nie powołuj się na gwarancję (bo pojedzie do serwisu i wróci po świętach), lecz na niezgodność z umową (wówczas odpowiada sprzedawca - ma oddać kasę lub wymienić na dobry).
A z reguły serwis nie zagląda do plików - podłączają programator i wgrywają wszystko na nowo
_________________

 
 
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-08, 12:43   

Najgorsze jest to, że w sklepie nie mają ich więcej. Może odeślą mnie do innej siedziby? W mieście jest kilka biedronek...
Masakra, jeden mały wpis i tyle bałaganu. Jeszcze pogoogluje coś, do weekendu nic nie znajdę to dopiero pójdę do Biedrony.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 494 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 16866
Wysłany: 2011-12-08, 12:47   

Największa szansa to prywatna kolekcja Dasiora...
Parę osób postawiło juz swoje GC - a on na forum jest codziennie wieczorami
_________________

 
 
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-08, 13:34   

Chodzi o kolegę dasior591 ?
 
 
ELM0 
guru
HTC X ONE



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1218
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-12-08, 13:42   

Toprzeciezja, TAK
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8344
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-09, 08:37   

No wiec softu nie mam bo to zbyt nowa navi a od niczego nie pasuje. Dzis będę miał jedną sztukę zeby sobie pogrzebać to sprawdzę czy cos sie da ale na 99% nie do postawienia bo znam pewien myk jak coś odpalić z SD ale loader musi działać. Bez oryginalnych procesów duzo nie zrobimy, ogólnie AS powinien wykryć navi wiec to dziwne zjawisko.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-09, 12:42   

No cóż, w Tobie ostatnia nadzieja. Próbowałem nawet googlować sterowniki usb bezpośrednio do procesora mStara, jednak urządzenie po podpięciu bez oryginalnego menu przedstawia się jako pid0000, vid000, USB\UNKNOWN i nic się nie da wgrać.

Zmienione jest kompletnie Launch50, oryginalny mobilenavigator wciąż pozostał w residentflash, jednak jedynym skryptem go uruchamiającym jest Loader.exe z folderu windows, jednak system o tym nie wie.

Do 5060 też nie potrafię znaleźć firmware i jakiegoś jego loadera. Istnieje w ogóle? Może menu wgrywania softu ma jakieś dodatkowe funkcje poza wgrywaniem i możnaby wykorzystać?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8344
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-09, 20:16   

Do 5060 istnieje ale nikt go nie ma :-) , no i jest całkiem co innego jak 5070.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Toprzeciezja
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2011
Posty: 9
  Wysłany: 2011-12-09, 21:07   

Udało mi się bez problemów wymienić nawigację na nową.

a nie jest to tak, że 5070 jest nowszą wersją 5060? dlatego wszystkiego szukałem pod 60, bo 70 jest za nowa.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8344
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-09, 23:47   

70 jest nowsza wersją ale na tyle nowszą ze wszystko prawie pozmieniali.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,46 sekundy. Zapytań do SQL: 13