Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:24
GoClever 5070 - reanimacja
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-04-10, 12:29   

Przemek89 napisał/a:
A jaki to ma mieć skutek?:P
Zatwierdzić kalibrację.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2016-04-10, 12:31   

Przemek89 napisał/a:
A jaki to ma mieć skutek?:P

Zapisanie ustawień które się utworzyły podczas klikania w krzyżyk "biegający dookólnie" :-D
 
 
Przemek89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2015
Posty: 8
Wysłany: 2016-04-10, 20:16   

wojtek1234321 napisał/a:
Przemek89 napisał/a:
A jaki to ma mieć skutek?:P

Zapisanie ustawień które się utworzyły podczas klikania w krzyżyk "biegający dookólnie" :-D

Jak kliknę w biały ekran to krzyżyk przeskakuje dalej i nic się nie dzieje.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2016-04-10, 20:22   

Przemek89 napisał/a:
to krzyżyk przeskakuje dalej i nic się nie dzieje.

No to chyba "czarna magia" tam miesza :mrgreen: , jeżeli tak to nie wiem co doradzić...
Ale ogólnie taka jest zasada że po kalkibracji klikamy w ekran i powinno "zatwierdzić" ustawienia kalibracji.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-04-10, 20:31   

Przemek89 napisał/a:
nic się nie dzieje.
Prześledź te tematy, może znajdziesz rozwiązanie tego problemu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 14a
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Przemek89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2015
Posty: 8
Wysłany: 2016-04-10, 21:22   

___Olivia_ napisał/a:
Przemek89 napisał/a:
nic się nie dzieje.
Prześledź te tematy, może znajdziesz rozwiązanie tego problemu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 14a

Przeczytałem te tematy, tylko jest jeden problem, moja nawigacja nie che się połączyć z Centrum obsługi urządzeń mobilnych, wyskakuje instalacja sterownika "mstar usb serial" ale jest niepowodzenie i tyle.
 
 
baseopm13
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-04-30, 08:57   5070 YFLoader.exe ??

Witam wszystkich. Jestem świeżak na forum,więc proszę o wyrozumiałość.
Mam GC 5070 wersja biedronka, problem polega na tym że po uruchomieniu navi pokazuje stronę startową i błąd application yfloader.exe encountered a serious error..... i tak zawiesi się na amen.
Po podłączeniu do pc widzę tylko zawartość karty sd i mobilenavigator.
Co mogę zrobić z waszą pomocą by navi ożywić, czy jest jeszcze co reanimować??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18761
Wysłany: 2016-05-16, 06:56   

Zestaw FW do 5070: http://www.elektroda.pl/r...674338#15674338
_________________

 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-26, 19:59   GoClever 5070 Zawiesza sie na logo GoClever

Witam.
Posiadam nawigacje GC 5070 (z biedronki). Nic w niej nie grzebałem więc problem powstał samoistnie. Nawigacja nagle zaczęła się zawieszać na logo startowym GoClever. Restart czy dotykanie w ekran nic nie pomaga. Przez chwile słychać tylko dziwięk komunikatu mapy i nic już się nie dzieje. Po podłączeniu do komputera mam odczyt kart SD oraz dysku [tfat] z folderem MobileNavigator. Wyjęcie karty SD też nic nie pomaga. Czy pozostaje mi nic innego jak poszukać odpowiedni firmware do nawigacji?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2018-12-26, 21:36   

Dario79 napisał/a:
Wyjęcie karty SD też nic nie pomaga.


Czy masz cokolwiek w pamięci wewn poza tym co fabryka dala ( czyli, czy czegoś tam nie wgrywałes w rodzaju pulpitu, czy cokolwiek innego ) ?
Jesli tak - pzresun do kompą i spróbuj. Jesli nie, chyba rzeczywiście pozostaje firmware
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-27, 14:27   

Dzięki jacekp1313 za naprowadzenie mojego tematu. Nic w nawigacji nie zmieniałem tzn.nie wgrywałem żadnego pulpitu czy takie tam. Po prostu ustawiłem w menu nawigacji ścieżkę żeby odrazu uruchamiała się MapaMap i działało aż do teraz. Przejrzę temat może znajdę pomoc dla siebie.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-12-27, 20:50   

Dario79 napisał/a:
Po prostu ustawiłem w menu nawigacji ścieżkę żeby odrazu uruchamiała się MapaMap
I to był Twój wielki błąd, uszkodził się jakiś plik w programie nawigacyjnym i nie może się uruchomić. Jeśli masz w pamięci urządzenia wgraną MM, to nie uda Ci się usunąć MM, ponieważ pliki są w ciągłym użyciu, to pozostaje tylko wgranie Firmware. Jeśli na karcie SD, to wyciągnij ją z urządzenia i zrób jej format.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-27, 21:06   

MapaMap była wgrana na kartę SD. Kartę wyjąłem i sformatowałem. Nic to jak na razie nie dało. Mapę ponownie wgrać na kartę SD?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4552
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-12-27, 21:11   

A jaki masz program nawigacyjny w urządzeniu, to w nim jest uszkodzony jakiś plik.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Dario79
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 36
Wysłany: 2018-12-27, 21:14   

Nie pamiętam jaka tam była mapa bo mam ją już dość długo. Ja zawsze używam MapaMap. Zapewne w urządzeniu jest eMapa Polska. Mam dostęp do folderu nawigacji i tam znajduję się jedynie folder MobileNavigator. Tam są pliki w folderze Maps np. poland_em_201209_eeu.3d.lic to zapewne chodzi o eMapa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10