Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
My Mobiler - program do zdalnego pulpitu
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-20, 19:11   

Dziwna przypadłość. Wyżej Tomasz_Chmiel podaje, że na swoim gryzoniu ma ustawiony i działający MyMobiler. Spróbuj jeszcze z jego wersją.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-07-20, 19:17   

Cybant napisał/a:
Dziwna przypadłość. Wyżej Tomasz_Chmiel podaje, że na swoim gryzoniu ma ustawiony i działający MyMobiler. Spróbuj jeszcze z jego wersją.


Tez prubowalem i to samo......Czy do samej nawigacji trzeba jakis plik wgrac ?Jesli tak to jaki i gdzie ?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-20, 19:25   

Nic się do nawigacji nie wgrywa. Łączy się nawigację przez AS, po połączeniu uruchamia się MyMobiler i to wszystko. Co masz pozaznaczane w ustawieniach MyMobilera?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-07-20, 19:29   

Tylko Auto Connect ini c wiecej

Edit : juz odpalilem inna wersje i dziala :) dziekuje za pomoc
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-20, 19:40   

Bibliotek może brakować w systemie i wtedy się nie może połaczyć.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-20, 19:47   

radekg32 napisał/a:
odpalilem inna wersje i dziala :) dziekuje za pomoc

W tej wersji w ustawieniach jest coś jeszcze zaznaczone po za auto łączeniem?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-07-20, 19:49   

Dzakus napisał/a:
Bibliotek może brakować w systemie i wtedy się nie może połaczyć.


Juz sobie poradzilem,edit powyzej,dzieki za pomoc,wyslalem Ci cos na PW,jak mozesz to mi pomoz.
 
 
matyslubin
azymut


Dołączył: 20 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-07-20, 22:39   

Sam się męczyłem z połączeniem My Mobilerem.
Mam viste i xp, navi to lark 43.3 próbowałem rożnymi wersjami 1.23 i 1.25 z różnych źródeł, konfigurowałem plik ini i DU*A... Mimo tego ze podczas uruchamiania programu ustawiałem żeby zapora nie blokowała pliku to dalej nie chodziło. Więc taka sugestia dla potomnych: WYŁĄCZCIE CAŁKOWICIE ZAPORĘ na kompie i połączy się bez problemu, tak jak miało to miejsce u mnie.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2011-07-21, 10:06   

matyslubin napisał/a:
WYŁĄCZCIE CAŁKOWICIE ZAPORĘ na kompie i połączy się bez problemu, tak jak miało to miejsce u mnie.
Ja tam nie wyłączałem i połączyło bez problemów z wersją 1.23 . Bez względu czy to była Vista czy XP bo oba te systemy mam na laptopie.
_________________
Poradniki
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 374
Wysłany: 2011-09-08, 22:15   

Program My Mobiler 1.23 ładnie chodzi pod Win XP, oczywiście
po zmianie MobileClient z 0 na 1 w MyMobiler.ini.

Natomiast pod Vistą nie łączy się, pomimo, że
- też została zrobiona zmiana MobileClient z 0 na 1 w MyMobiler.ini
- została wyłączona zapora
- zostało wybrane Otwórz urządzenie (Explorer) po zgłoszeniu się
Autoodtwarzanie - Windows Mobile Device (po podłączeniu nawigacji
do laptopa)
Na trayu jest ikonka Mobilera, ale jest cały czas szara.
Próbowałam wybierać z menu kontekstowego Connect lub
ConfigureMobile -> Install, ale nie powoduje to połączenia.
Podobnie zaznaczenie lub zlikwidowanie zaznaczenia przy AutoConnect
niczego nie zmienia.

Co można jeszcze zrobić? Chodzi o Larka 43.1.

Pozdrawiam
Ewa

[ Dodano: 2011-09-09, 05:50 ]
Dzakus napisał/a:
Bibliotek może brakować w systemie i wtedy się nie może połaczyć.

Jaki system masz na myśli - na laptopie/Vista czy na Larku 43.1/WinCE ?
O jakie biblioteki może chodzić i jak sprawdzić czy są?

Pozdrawiam
Ewa
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-09-09, 23:30   

Ewa2009, spróbuj z tego linku, u mnie działa na Win7 to i pewnie na Viście zadziała, jak by co to po uruchomieniu z pliku MyMobiler.exe, prawoklik na ikonkę w trayu -> Configure Mobile -> Instal.
http://www.przeklej.pl/pl...ar-00303b84b40i
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Ewa2009
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 374
Wysłany: 2011-09-10, 08:10   

renron napisał/a:
Ewa2009, spróbuj z tego linku, u mnie działa na Win7 to i pewnie na Viście zadziała, jak by co to po uruchomieniu z pliku MyMobiler.exe, prawoklik na ikonkę w trayu -> Configure Mobile -> Instal.
http://www.przeklej.pl/pl...ar-00303b84b40i


Bardzo Ci dziękuję. Działa.
Ale co ciekawe, działa również program, z którym próbowałam przed ściągnięciem
wersji 1.23, a którą dostałam od krispa. Poprzednio pod Vistą nie chciał
się łączyć, więc szukałam na forum i znalazłam informację, że wersja 1.23 może
pod Vistą działać. Ale nie działała.

Pozdrawiam
Ewa
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2011-09-10, 12:33   

Ewa2009 napisał/a:
więc szukałam na forum i znalazłam informację, że wersja 1.23 może
pod Vistą działać. Ale nie działała.
Miałem Vistę i bez problemu działało.
_________________
Poradniki
 
 
gsq
azymut


Dołączył: 24 Lis 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-11-24, 14:01   

witam,
czy przy instalacji MyMobiler'a trzeba, przy łączeniu z nawigacją, kliknac jakas akceptacje w oknie GPSu? Łączy się, łączy i nie chce się połączyć..
Mam problem w Larku 43.3, najprawdopodobniej jest rozkalibrowany, dodatkowo nie moge sie dostac do menu, bo jest ustawione na automatycznie wlaczanie nawigacji. A po wlaczeniu jest info ze "Aplikacja ma dane starsze niż 180dni.. itd" Wiec jedyna opcja zeby minac okno to kliknąć "DALEJ", ale zla kalibracja i kolo sie zamyka.. :(
Co moge zrobic?
pozdrawiam,
Piotr
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-11-24, 14:20   

Twój problem to nie mobiler, a brak połączenia z kompem przez ActiveSync (Mobier wykorzystuje połączenie AS lub WMDC) Widzisz w komputerze zawartośc Larka? Jeśli nie, zapomnij o Mobilerze

Nawiasem mówiąc - ile sie zyska na autostarcie? 5 sekund? A ile potem problemów...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 9