Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:06
Modecom MX2 i MX3 - problemy ze sparowaniem z telefonem
Autor Wiadomość
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-07, 21:11   

jarowo napisał/a:
Może jeszcze napiszesz jak zrobić żeby po włączeniu urządzenie automatycznie się łączył z telefonem przez Bluetooth.


Nie wydaje mi się żeby to było możliwe z automatu. Ja za każdym razem wybieram ręcznie
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
jacek1985a1
azymut


Dołączył: 30 Lip 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-30, 20:54   Problem z odbieraniem rozmów MX2

Witam

Dziś nabyłem nawigację i mam problem z odbieraniem rozmów - sparowałem z telefonem asha 200 - mogę wykonywać połączenia lecz nie mogę odbierać zielony i czerwony klawisz nie działają. Nawigacja zaaktualizowana do najnowszej wersji. Z góry dziękuje za pomoc
 
 
MMELA19577 
Waypoint



Wiek: 62
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 170
Skąd: JELENIA GÓRA
Wysłany: 2012-08-02, 21:47   Re: Problem z odbieraniem rozmów MX2

jacek1985a1 napisał/a:
Witam

Dziś nabyłem nawigację i mam problem z odbieraniem rozmów - sparowałem z telefonem asha 200 - mogę wykonywać połączenia lecz nie mogę odbierać zielony i czerwony klawisz nie działają. Nawigacja zaaktualizowana do najnowszej wersji. Z góry dziękuje za pomoc

pobierz nowy soft z ich strony może pomoże ;-)
_________________
NIGDY SIĘ NIE ODCHUDZAJ ! W KOŃCU NIE TY BĘDZIESZ DŹWIGAŁ SWOJĄ TRUMNĘ !!
 
 
jarowo
Waypoint


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 32
Wysłany: 2012-09-07, 20:49   

Witam
mam problem z połączeniem z Dun, zmieniłem telefon na Xperia P i łączy się z nawigacją ale tylko jako zestaw głośno mówiący, co zrobić żeby łączył z netem?
Wcześniej miałem Wave i nie było problemu.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-09-08, 09:38   

Problem w tym, że kiedyś miałeś prawdziwy telefon (Wave), a więc i profil DUN po BT. Teraz masz "coś", co ma być niby do wszystkiego... Android nie posiada profilu DUN po BT i możesz zapomnieć o połączeniu internetowym w nawigacji, bez dodatkowego kombinowania. Istnieje wprawdzie kilka programów emulujących DUN na Androidzie, ale z tego co czytam, żaden tak do końca poprawnie nie działa (albo łączy tylko raz, albo wcale). Najlepszym wyjściem jest posiadanie normalnego telefonu z jakąś "niskobudżetową" kartą SIM (np orange Free), tylko do użytku z nawigacją.
 
 
 
sandra 
Navi Expert



Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2012-09-11, 20:37   

jarowo tu masz co może ci pomóc
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34795
_________________
MIO SPIRIT 7500
 
 
Red58
Waypoint



Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 18
Wysłany: 2012-09-26, 19:07   

Witam,
mam problem z Modecomem MX2HD i połaczeniem DUN. Telefon to Nokia E52 operator to T-Mobile. W profilach po sparowaniu zaznaczam Dialup Networking Service-DUN , łącz wybieram operatora tj T-Mobile i teraz pytanie, jak wyswietle info o operatorze to co wpisać w natępujace pola
1 Operator .................
2. APN: .......................
3 Phone numer............
4 UserName ...............
5 Password ..................
skąd zczytac te dane by je wpisać
Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2387
Skąd: Google
Wysłany: 2012-09-26, 19:29   

Red58 napisał/a:
1 Operator .................
T-Mobile.
Red58 napisał/a:
2. APN: .......................
internet
Red58 napisał/a:
3 Phone numer............
*99#
Red58 napisał/a:
4 UserName ...............
5 Password ..................
Zostawiasz puste.

Red58 napisał/a:
skąd zczytac te dane by je wpisać
Np: tu: http://www.t-mobile.pl/ko...onfiguration.do
_________________
Poradniki
 
 
Red58
Waypoint



Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 18
Wysłany: 2012-09-26, 20:14   

Dzięki za wskazówki, po zrobieniu jak napisałeś łączy tyle że nie za każdym razem. Łączy za np co 5 tym łączeniem. No ale łączy może to taka jego uroda. Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2387
Skąd: Google
Wysłany: 2012-09-26, 20:38   

Red58 napisał/a:
że nie za każdym razem.
Gdyby to był komputer we właściwościach połączenia można trochę pogrzebać aby nie rozłączało. Tu nie wiem czy są jakieś właściwości tego połączenia bo nie korzystam z takiego dostępu do internetu.
_________________
Poradniki
 
 
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 38
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2013-01-19, 16:42   Nokia Lumia 610 połączenie DUN Z modecom MX 2

Witam , jak w temacie , czy ktos to robił jeśli tak to proszę o poradę

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-01-19, 20:00 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku -przeczytaj go, może coś Ci pomoże
Przypominam o regulaminie (punkt 4)
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
 
 
malyrobaczek 
azymut


Dołączył: 13 Lip 2013
Posty: 1
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-07-13, 13:53   

witam, od niedawna jestem posiadaczem telefonu Nokia Lumia 900. Próbowałem sparować ten telefon z modecom MX2 ale PNA widzi telefon jedynie jako zestaw głosnomówiący, nie moge nawiązac połączenia z internetem przez modecon za pośrednictwem telefonu, połączenie DUN nie jest w ogóle podswietlone jako opcja po sparowaniu elefonu i nawigacji dlaczego tak sie dzieje? zaktualizowałem w modecom soft ze strony producenta chyba najnowszy i dalej tylko zestaw głośnomówiący. Używałem wczesniej nokie e 6-00 i nie było żadnego problemu przy łączeniu tej nawigacji z internetem.
_________________
malyrobaczek
 
 
Spin
azymut


Dołączył: 20 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-26, 15:51   mx3 podłączenie lg kp500

Kupiłem MX3 HD licząc na to, że będę mógł wykorzystać go jako zestaw głośnomówiący do telefonu LG kp500 a tu porażka. Pobranie książki z telefonu - OK , połączenia i parowanie - po kilku razach - OK, wybranie numeru do połączenia - OK i na tym koniec albo zrywa połączenie BT albo za każdym razem nie ma głosu w navi tylko w telefonie (działa tylko ekran do wybrania numeru i to tylko do momentu rozłączenia - potem ponowne parowanie).
wersja softu navi V3.6.Y709.13.05.02 ir . Telefon też z najnowszym softem KP500AT_V10f.
Ktoś ma jakiś pomysł, poza wymianą telefonu (na noki chodzi OK).

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-11-26, 20:56 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku - regulamin forum, punkt 4
 
 
dexth
azymut


Dołączył: 10 Mar 2013
Posty: 2
Wysłany: 2014-02-07, 14:33   

Na jakich telefonach poprawnie pracuje jako zestaw głośnomówiący? Ja próbowałem na Nokia 6303i classic. Wszystko chodzi połaczenie i sparowanie BT, DUN. Odbiera internet, aktualizuje w sekundę funkcje live drive. Niestety jako zestaw głośnomówiący dobrze słyszę dzwoniącego do mnie, ale ja nie jestem słyszany. Nie wiem, może jest jakaś konfiguracja mikrofonu, bo słychać mnie cicho i jakbym mówił ze studni.
 
 
niunio06
azymut


Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2014-02-12, 08:48   

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem MX3 z najnowszym softem oraz HTC HD2 na WM. Sparowanie jako zestaw głośnomówiący poszło gładko, lecz transmisja danych nie. Dodałem operatora w MX3 jako PLAY z odpowiednimi ustawieniami, MX3 łączy się z telefonem, mruga ikona transmisji danych i nawigacja zrywa połączenie. Sam telefon bez problemu łączy się z netem w roamingu. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10