Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - TMC przez internet
Autor Wiadomość
krissos 
Navi Expert


Wiek: 106
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 291
Wysłany: 2012-01-07, 21:00   Primo - TMC przez internet

Podczas uruchamiania wyskakuje błąd połączenia z serwerem po naciśnięciu ok igo się uruchamia. Da się usunąć ten błąd?
Po poradach zrobiłem
" zmieniłem na w "network" 0 to TMC nie odpalało się, ale błąd nie wyskakiwał. Zmieniłem na w "network" 1 to znowu wyskakuje ten błąd W opcjach mam odznaczone on line"
Kod:
[interface]
resolution_dir="800_480"
extra_settings=1
capture_to_jpeg=1
laneinfo_signpost_enabled=1

[debug]
screenshotfilename="\captures\screen_%02d.jpeg"
experimental_features=1

[folders]
has_secondary_root=0

[gps]
port=2
baud=4800 

[http]
enabled=1

[map_update_checker]
enabled=0

[network]
available =1

[power]
backlight_tunnel_default=50
tunnel_backlight_enabled=1
powermgm_state=0
backlight_sync_with_os=0

[lua]
;rastermaps=1
backlightdetails=1

[sound]
ding=0
mute_os_key=1
pause_mp3_sooner=1
csv_voice_enabled=1

[tmc-http]
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
enabled=1
start=1

[tts]
use_tts_lang=0

[traffic.settings]
traffic_enabled=0

[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_soundtype=2
send_warn_event=1
is_spoken=1

[map]
show_oneway=1
2dheadup=1
show_oneway_3d=1
poi_grouping_distance=0
2d_max_zoomlevel=20
max_pois_on_horizont=5
traffic_lights=1
;3d_min_zoomlevel=20
;3d_max_zoomlevel=14000
;3d_max_tiltlevel=7800
;3d_min_tiltlevel=7800
;3d_default_tiltlevel=7800
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=8000
3dcarsizemax=10000
3dcarsizemul=12000
raster_3d_high_quality=0
raster_2d_high_quality=0
max_pois_on_horizont=5

[2d]
traffic_lights=1
guidancearrow_disappearlevel=600
guidancearrow_maxshift=12
minguidancearrowsize=20
minguidancearrowsize_zoomlevel=1200
maxguidancearrowsize=65
maxguidancearrowsize_zoomlevel=0

[3d]
show_guidance_arrows=1
show_guidance_strip=1
guidancestrip_stretch=20
planned_route_contour_width=2
planned_route_track_contour_width=2
planned_route_track_width=5
max_pois_on_horizont=5

[navigation]
crossborder_warning=real
slowspeed_limit=5
slowspeed_time=5
use_duration_for_tunnel=0
stop_at_tunnel_end=1
show_current_city=1
show_city_in_next_street=1
show_city_in_next_street_distance=1000
junction_view_at_maneuver=1
junction_view_type="mixed"
junction_view_distance=300 ;(200)
junction_view_distance_ramp=300 ;(400)
junction_view_distance_highway=400 ;(800)

[navigation.tunnel_view]
always_enabled=1
distance=1000

[power]
backlight_status=0
power_off_mode=1
backlight_key_Brightness_BA1 ="Brightness"
backlight_key_Brightness_AC1 ="ACBrightness"
backlight_manage_values = 1
backlight_manage_keys = 1
backlight_max = 12
backlight_min = 0
backlight_methods = 1
backlight_events = 1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process=1

[feature]
tmc_event_coloring=1
signpost_coloring=1
tuner_alg_search_force_on=1

[dynamiccompressor] ;TTS voice
compressor=1
gain=10

[tts]
use_tts_lang=1
automatic_direction_conversion=1
announce_exit_directions=1
always_say_road_names=3
skip_exit_numbers=1

[warning.driveralert.settings]
max_display_count=2
show_timeout=10
use_timeout_for_duration=1

[warning]
speedcam_enabled=1
speedcam_warning=1
speedcam_continuous_approach_beep_when_tonal=0
;overspeed_min_speech_repeat_delay=-1 ;do not repeat
;overspeed_min_tone_repeat_delay=-1 ;do not repeat
;warn_distances="130:1000,90:690,70:690,50:690,30:540"
;skin_speedcam_audio_path="speedcam_lt"


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-01-04, 22:15 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wywaliłem zbędne sekcje SPEEDCAM - CAT
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-04, 22:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2012-01-07, 21:02   

spróbuj:
[http]
enabled=0

i sprawdź TMC :-)

a jesli będzie OK i błąd zniknie , możesz w ogole wywalic tą sekcję

EDIT:
nastepna sprawa: zdecyduj się czy używasz głosu TTS ( Agatka ) czy nie
masz dwie sekcje[ tts ]w jednej wyłaczasz ten głos , w drugiej wlączasz
I przyznam, że co do 80% Twoich wpisów - nie mam pojęcia czemu słuzą.. sie znaczy nie są chyba zbyt potrzebne :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2012-01-07, 21:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 106
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 291
Wysłany: 2012-01-07, 21:10   

no_taki napisał/a:
spróbuj:
[http]
enabled=0

i sprawdź TMC :-)

a jesli będzie OK i błąd zniknie , możesz w ogole wywalic tą sekcję


Błąd wyskakuje i tmc nie ma
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2012-01-07, 21:21   

to sprobuj w tutaj:
[tmc-http]
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
enabled=1
start=1


najpierw spróbuj wstawić znak średnika przed nazwa sekcji ( czyli ;[tmc-http]
jesli odetnie tmc, próbuj średnik ( ktory powoduje że program nie widzi tego wpisu ) przed ;servers[0]
i ewentualnie przed
;start=1
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rmg01 
GPS instruktor
lark43.1,miop340+tmc


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 644
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-01-07, 23:25   

krissos napisał/a:
Podczas uruchamiania wyskakuje błąd połączenia z serwerem po naciśnięciu ok igo się uruchamia. Da się usunąć ten błąd?
Po poradach zrobiłem
" zmieniłem na w "network" 0 to TMC nie odpalało się, ale błąd nie wyskakiwał. Zmieniłem na w "network" 1 to znowu wyskakuje ten błąd W opcjach mam odznaczone on line"

jeśli twoje urządzenie nie łączy się z 'siecią' to wszystkie wpisy typu 'network' oraz 'http' spokojnie można wywalić ('tmc-http' też) - tak mi się wydaje
 
 
menteith
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 231
Wysłany: 2012-01-07, 23:26   

niestety wtedy tmc nie bedzie dzialac tmc gdy sie to zrobi - zniknie ikonka w menu glownym,
sam z ciekawosci sprawdzalem
_________________
 
 
rmg01 
GPS instruktor
lark43.1,miop340+tmc


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 644
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-01-07, 23:42   

menteith napisał/a:
gdy sie to zrobi - zniknie ikonka w menu glownym

ikona zniknie - to prawda. a nie są potrzebne inne wpisy odnośnie działania tmc ?
 
 
menteith
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 231
Wysłany: 2012-01-08, 00:00   

to juz krissos musi sie wypowiedziec, ja nie mam tmc, sprawdzalem tylko z ciekawosci
_________________
 
 
rmg01 
GPS instruktor
lark43.1,miop340+tmc


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 644
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-01-08, 00:05   

menteith napisał/a:
ja nie mam tmc, sprawdzalem tylko z ciekawosci

też kiedyś miałem taką ładną ikonkę a nie miałem żadnego odbiornika tmc :-)
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-01-08, 09:02   

Znalazłem ostatnio ciekawy wpis dla Primo
Kod:
[debug]
max_memory=42000000


określa jaką ilość wolnej pamięci jaką dysponuje nawigacja Primo może użyć na swoje potrzeby, bardzo pożyteczny parametr zwłaszcza jak używamy bluetooth, zawsze możemy
zostawić nie wielki obszar wolnej pamięci dla uruchomienia tej usługi, podana wartość jest
przykładowa i należy ustawiać indywidualnie pod własną nawigację, testowałem bluetooth z załadowaną trasą prawie 3000 km i uruchamiał się bez najmniejszych problemów......
 
 
mariuszfala 
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 53
Wysłany: 2012-01-08, 22:09   

Krissos
Cytat:
[interface]
resolution_dir="480_272"
extra_settings=1
capture_to_jpeg=1
laneinfo_signpost_enabled=1

[debug]
screenshotfilename="\captures\screen_%02d.jpeg"
experimental_features=1
skip_eula=1

[folders]
has_secondary_root=0
maps="..\..\Primo 2\content\map"
buildings="..\..\Primo 2\content\building"
poi="..\..\Primo 2\content\poi"
dem="..\..\Primo 2\content\dem"

;[gps]
;port=2
;baud=57600

[http]
enabled=1

[map_update_checker]
enabled=0

[network]
available = 1

[power]
backlight_tunnel_default=50
tunnel_backlight_enabled=1
powermgm_state=0
backlight_sync_with_os=0

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/1"

[sound]
ding=0
mute_os_key=1
pause_mp3_sooner=1
csv_voice_enabled=1

[tmc-http]
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
enabled=1
start=1

[tts]
use_tts_lang=0

[traffic.settings]
traffic_enabled=0


ja mam tylko tyle i wszystko hula:)

Nie sugeruj się ścieżkami min do Content bo ja prawie wszystkie pliki mam w Beckerowskim primo2, a w tym "zwykłym " właśnie takie ścieżki.

Jakiego sprzętu używasz?
_________________
Fala
Mio DigiWalker C720B
Primo 2.0
Honor 7
Primo NextGen
 
 
wisiorek1
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2011
Posty: 99
Wysłany: 2012-01-08, 22:17   

MYGUIDE 4200
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 106
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 291
Wysłany: 2012-01-10, 16:30   

mariuszfala napisał/a:
Krissos
Jakiego sprzętu używasz?


Nawigacja w radiu samochodowym wince6

[ Dodano: 2012-01-11, 16:58 ]
Po wpisaniu średnika przed ; to co pisaliście wyżej to znika ikonka TMC, błąd przy uruchamianiu nie wyskakuje
 
 
rmg01 
GPS instruktor
lark43.1,miop340+tmc


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 644
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-01-14, 19:34   

krissos napisał/a:
Po wpisaniu średnika przed ; to co pisaliście wyżej to znika ikonka TMC, błąd przy uruchamianiu nie wyskakuje
wydawało mi się - teraz jestem pewien. te wpisy nie są potrzebne - tmc u mnie działa bez nich i w polsce i w niemczech.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 106
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 291
Wysłany: 2012-01-14, 19:54   

U mnie też działa TMC ale przy uruchamianiu igo wyskakuje błąd połączenia z serwerem, ale odpala i tmc jest. Tylko denerwuje ten błąd podczas startu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11