Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 72 Plus - odblokowanie
Autor Wiadomość
donhimol
azymut


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-02-20, 12:53   Navigon 72 Plus - odblokowanie

Witam,
Od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem nowej nawigacji Navigon 72 Plus. Z racji, że jest to nowy software Navigon Flow potrzebuję waszą pomoc odnośnie metodologii.

Pierwsza sprawa to upgrade map, POI itd w mniej oficjalny sposób - czy wystarczy odpowiednie pliki przekopiować na kartę czy konieczne jest odblokowanie samego WIN CE?

Jeżeli chcę wgrać inny program do nawigacji (patrz. Automapę) to mam postępować zgodnie ze wskazówkami dla dowolnej innej nawigacji Navigona z Win CE 6.0 czy muszę na coś zwrócić uwagę?

Dzięki za pomoc.
 
 
endrju1 
Waypoint


Wiek: 51
Dołączył: 08 Cze 2011
Posty: 18
Wysłany: 2012-02-22, 17:11   

Jeżeli jest to nowe urządzenie zakupione w sklepie to odradzam wszelkie modyfikacje, zainstaluj sobie program FreshMaps ze strony navigona i aktualizuj wszystko za jego pośrednictwem. Zacznij od zrobienia kopii bezpieczeństwa co pozwoli przywrócić urządzenie do stanu pierwotnego, dodatkowo możesz skorzystać z kuponu rabatowego (chyba 80% zniżki) na 2 lata aktualizacji map. Jeżeli już musisz spróbować innego programu polecam użycie panelu do navigona. Sam mam Navigona 70 Premium z upgradem do 92 Flow i nie eksperymentuję z innymi ale to kwestia gustu.

Pozdrawiam
endrju1
_________________
Navigon 92 Premium
 
 
donhimol
azymut


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-02-23, 09:28   

Dzięki za radę. A co to znaczy panel do navigona? Nie jestem biegły w tej nomenklaturze. Nie jestem pewien czy będę miał 80% zniżki, dlatego czy ew. bez tej zniżki jest możliwość "samodzielnego" upgarade'u map (bez konieczności kombinowania z softem)?

[ Dodano: 2012-02-23, 19:38 ]
Dostałem Navigon Live 72 Plus i sprawa dalej nie jest prosta. Chciałem zrealizować kody dołączone do urządzenia (tańszy o 30% LIVE oraz 80% tańsze mapy) i nie mogę.
Nie mogę żadnej usługi wykupić przez Navigon Fresh ponieważ pisze, że moje urządzenie nie obsługuje tych usług. Macie pomysł co jest nie tak?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10