Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Po właczeniu larka wyswietla sie logo powitale i nic dalej
Autor Wiadomość
kubawal 
azymut


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2011-07-26, 10:29   Pomocy. Nawigacja pokazuje ekran początkowy i stoi...

Witam.
Od około trzech tygodni jestem posiadaczem Larka 50.3.
Drażnił mnie dość ciemny ekran więc ściągnołem i rozpakowałem Apteczkę.
Ekran udało się podkręcić, jednak postanowiłem trochę pogrzebać głębiej.... no i chyba uwaliłem nawigację.
Po podłączeniu do komputera z Win7 system ją widzi, ale podczas włączenia pokazuje się tylko ekran powitalny, zielony pasek ładowania i koniec.
Reset nie pomaga i nie działa przycisk on/off.
Wcześniej pojawiał się kominikat taki jak tutaj :

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19023

Prosze o pomoc, może coś trzeba zmienić w rejestrze, ale nie mam pojęcia
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-26, 11:38   

kubawal, co robiłeś?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
luki1oo1
azymut


Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-07-26, 17:29   

Witam mam taki sam problem po włączenia pokazuje się tylko ekran powitalny zielony pasek ładowania dochodzi do końca i sie wiesza .... jak można to naprawić ?
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-07-26, 18:53   

A w czym grzebałeś? Nowa nawigacja wyjęta z pudełka się zawiesiła? Chcesz pomocy - opisz problem dokładnie. Poprzednik się przyznał:
kubawal napisał/a:
Ekran udało się podkręcić, jednak postanowiłem trochę pogrzebać głębiej.... no i chyba uwaliłem nawigację.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
kubawal 
azymut


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-26, 22:24   

Po ustawieniu posświetlenia wszedłem w panel sterownania i tam gdzie jest "SYSTEM VOLUME INF." sprawdzałem ilość i zawartość prawdopodobnie ukrytych partycji na NandFlash-u. Pokazały się 4 i na którejś zrobiłem "Unmount" i wszystko się posypało.
W czasie startu wyświetlał się System Updater. Zrobiłem kopię rejestru i porównałem z tą dziewiczą ściągniętą z działu download. Po podmianie rejestru (którą nie wiem czy dobrze zrobiłem) pokazał się ekran początkowy :-) pasek ładowania .... i nic :shock: .

Ktoś wie czy w domowym laboratorium da się to cudo przywrócić do stanu używalności ?
Czy tylko serwis ???

[ Dodano: 2011-07-27, 09:06 ]
Sorry że jeden post pod drugim. :oops:

dzisiaj z rana podmieniłem rejestr w larku i znowu mam ekran "no msk file found"
:-P
 
 
alex-68
azymut


Dołączył: 31 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-31, 09:08   

WITAM! Podpinam się do tematu :-)
Lark 50.3 NandFlash Ładuje się logo startowe, zielony pasek następnie menu larka i zwiecha ;-) Po resecie to samo.. Po naciśnięciu wyłącznika włącza się kalibracja zwiecha...
Do nanda wgrana była AdJa, na karcie sd MobileNawigator(ImarMenu) Ścieżka dostępu ustawiona była na sd imarmenu... Odpaliło ładnie...Po wylączeniu :-x Wgrywałe na kartę jeszcze raz i nic.. staje na menu larka. AS działa...Jakieś sugestie czy serwis ;-)
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-31, 16:16   

jesli masz dostep do pamieci larka i widzisz foldery wgraj backup i po problemie :-)
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
jargol6967 
azymut
inż


Wiek: 30
Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 2
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-23, 14:12   Chyba uwalilem navi

Witam; dzis zaczlem zabawe z odblokowaniem niestety nie poszlo... nie zrobilem niestety kopii niczego (pozniej posciagalem z netu jednak bez rezultatu). a stalo sie to tak: na moim larku 50.3 wince5 na polaczeniu activesync przez program ceregeditor zmienilem w rejestrze w local machine/ init/launch50 zmienilem domyslna wartosc z StartUP.exe na explorer.exe(porzadanym efektem bylo odblokowanie windowsa do czystego ). Niestety w moim przypadku po resecie pokazuje mi tylko i wylacznie pulpit windows (ten niebieskawy) oraz ikonke desktop(niedzialajacy skrot). Nie mam nic poza tym; przywrocenie rejestru nie pomaga; zarowno jak i cofniecie przez zmiane wartosci ponownie na domyslna w sekcjii launch50 - po resecie i tak wraca do explorer.exe.. Mam nadzieje ze Wy cos poradzicie na ten problem- a docelowo prosze o instrukcje uzyskania w normalny sposob w pelni odblokowanego czystego systemu ce wraz z menu start i mozliwoscia wejscia do my device... pozdrawiam
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18811
Wysłany: 2011-10-23, 14:29   

jargol6967 napisał/a:
w pelni odblokowanego czystego systemu ce
A jak wygląda obecny pulpit? Do którego podobny: http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108
"Czysty" Windows jest możliwy w niewielu urządzeniach.

Po zmianie w rejestrze najpierw uśpij Larka, potem wyłącz. A potem włącz - nie resetuj
_________________

 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-10-23, 14:49   

Ten model jeśli jest z NandFlash może nie mieć funkcji uśpienia.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
papusny
azymut


Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-28, 17:47   Prośba o pomoc LARK się zawiesił

na początek witam wszystkich.



Mam problem z Larkiem 50.3 z wince 5

Próbowałem odblokować windowsa postępowałem zgodnie z tą instrukcją

http://www.techsat.jesto....rukcja_lark.pdf

tzn prawie z tą instrukcją w punkcie 2 jest napisane aby przerzucić pliki na kartę pamięci niestety nawigacje dostałem bez niej (dodam ,że jest to navi od znajomego , który poprosił mnie o przysługę ) wrzuciłem pliki do pamięci wewnętrznej do nandflash , zmieniłem ścieżkę dostępu na plik WINSTART.exe po ponownym uruchomieniu Larka pojawił się ekran z menu no i to by było na tyle nie można wejść w żadne ustawienia oraz nie można wyłączyć nawigacji.


Folderu z windowsem, który wrzuciłem do nandflash nie można usunąć.


Proszę o pomoc dodam ,że jestem laikiem i pierwszy raz bawiłem się nawigacją.


Połączenie z komputerem przez usb działa.
Ostatnio zmieniony przez papusny 2011-11-28, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tyziel
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-11-28, 18:01   

z tyłu masz dziurkę z restem, także może to pomoże...
 
 
szeregus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-10, 21:18   

podepne sie jesli moge po temat by nie zakładac nowego

Dzis pada moja navi :(
Wyskoczyl mi komiunikat podczas jazdy by podlaczyc ja bo akumulator rozladowany. Podlaczylem pod zapalniczke zapalila sie czerwona dioda, probowalem ja wlaczyc, mowie sobie rozladowana dam jej chwile zeby sie podladowala, Po chwili cos strzelilo w niej i koniec. Nie daje znaku zycia, jest tylko bardzo gorąca pod spodem.
Czyzbym spalił swoja navi?? ?? Prosze o pomoc
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-12-11, 12:57   

Padł akumulator zapewne. Byc może Lark jeszcze nie.

Jesli masz gwarancję - zareklamuj. Lark sprzedaje te modele z niemal wykończonymi bateriami i zawsze rozładowanymi do zera.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
szeregus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-12, 10:23   

Gwarancja już minęła :/ Co robić... dawać ja do naprawy?? ?? Kupić taka baterie?? ?? hm...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11