Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SMARTGPS SG700
Autor Wiadomość
fredfm
azymut


Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-13, 22:58   SMARTGPS SG700

Witam Wszystkich

Ostatnim czasem kupiłem nawigację firmy SMARTGPS model SG700 w cenie 179zł, czy przepłaciłem nie wiem, była mi bardzo potrzebna... jednak jak się okazało podczas wyjazdu prowadziła mnie tragicznie. W poprzedniej nawigacji miałem zainstalowaną AutoMapę i mogę śmiało stwierdzić że była o niebo lepsza (program nawigacyjny).
W tym momencie jest fabrycznie zainstalowana MapaMap Easy i chciałbym ją zmienić włąśnie na AutoMapę. Bardzo proszę o jakieś wskazówki, na forum nikt takiego modelu nie opisywał... Wszystkie pliki znajdują się w pamięci urządzenia, karty póki co nie posiadam. Nawigacja posiada system Windows CE. Bardzo proszę o pomoc.

Poniżej zamieszczam zrzut folderów znajdujących się na karcie i folderu windows.


 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2011-08-13, 23:31   

Co masz w BINFS i residentFlash?

Na początek test (czy ten sposob działa - wówczas łatwo będzie uruchomic cokolwiek): http://www.my-navia.pl/vi...p=287162#287162
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
fredfm
azymut


Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-14, 12:34   

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Zrzuty folderów Resident Flash i BINFS zamieszczam poniżej.






Zgodnie z opisem z linka ściągnąłem explorer2.exe, utworzyłem też plik shell.ini nagrałem na kartę. Po włożeniu nic się nie stało, jednak klikając z poziomu urządzenia na explorer2.exe pojawia mi się explorator windowsa i mam możliwość poruszania się po całym urządzeniu. Nie wiem czy o to chodziło...

Bardzo proszę o dalszą pomoc.
 
 
jaceks1 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 38
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 173
Wysłany: 2011-08-14, 15:08   

z tego co wiem to ten smart ma 2GB pamięci wewnętrznej a więc starczy jeszcze na AM
i teraz kilka pytań
- jeśli z poziomu smarta wybrałeś explorer2 to czy jest opcja zmiany ścieżki do programu nawigacyjnego ( po wgraniu AM będziesz mógł dowolnie je zamieniać )
- czy w opcjach menu smarta jest opcja połączenia w trybie usb ( łatwiej będzie wgrać AM bez karty )
_________________

 
 
 
fredfm
azymut


Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-15, 19:37   

Nawigacja ma 2gb własnej pamięci.W menu nawigacji nie ma tryby usb, nie mniej jednak b. ładnie synchronizuje się z windowsem po podlączeniu jej do komputera.
Znalzałm natomiast w menu opcję wyboru ścieżki do programu nawigacyjnego (tak jak pisał jaceks1) wychodziłoby że mogę zainstalować AM w pamieci urządzenia a następnie wybrać ją jako domyślną nawigację... Czy dobrze myślę??
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-15, 22:19   

fredfm, Po pierwsze kupiłeś w dobrej cenie, ja sobotę też kupiłem z Teściem tę nawigacje w tej cenie. Cena producenta w jego sklepie 299 zł.

Druga sprawa, zainstalowana mapa. Jest to wersja najgorsza z możliwych MM, dopiero instalacja pełnej wersji TOP rozwija skrzydła w tej nawigacji.

Trzecia sprawa: nawigacja nie wymaga żadnych cudów bo jest prosta w obblokowaniu, w menu masz przycisk ikony Windows, to wejście w winCE - i nawigacja jest odblokowana. NIe jest to potrzebne by odpalać inne mapy.

Czwarta sprawa: możesz bez problemu postawić Automapę wybierając w instalatorze opcję instalacji w nawigacji w pamięci urządzenia. Dobrze zauważyłes jest to 2 GB, więc wersja PL spokojnie się zmieści. Instalujesz (chwilę to potrwa), aktywujesz zgodnie z instrukcją producenta. W menu masz opcje podania ścieżki do programu nawigacyjengo: wprowadzasz ResidentFlasz\Automapa EU\wceam.exe czy jakoś tak. Zapisujesz wychodzi do Menu głównego i przyciskiem nawigacji odpalasz mapę.

Wszytko, żadnych cudów w plikami nie rób a tym bardziej z rejestrem.
 
 
ziarno78
azymut


Dołączył: 16 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-16, 15:21   

panowie jutro mam zamiar kupic te nawigacje (169 zl dokladnie <SMARTGPS SG700 MM> )

i chodzi mi wlasnie o wgrywanie map tzn dobrej mapy..
jaka najlepsza?
i co robic (dokladnie) aby wgrac i ktore pliki mam sciagnac?
niestetty jestem zielony w tych sprawach..


pozdrawiam

[ Dodano: 2011-08-16, 15:23 ]
i jeszcze jedno wygodna nawigacja? warto kupic czy odradzacie?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2011-08-16, 15:35   

Nie mapa, a program nawigacyjny. A jaki lepszy - opinie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3925
Crobić? Wybrac program i zacząć czytać o jego instalacji w wątkach o tym programie. oraz w wątkach o Twoim modelu. I oczywiście instrukcję obsługi (zmiana ścieżki)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ziarno78
azymut


Dołączył: 16 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-16, 16:36   

jestem_ktoś napisał/a:
Wybrac program i zacząć czytać o jego instalacji w wątkach o tym programie. oraz w wątkach o Twoim modelu. I oczywiście instrukcję obsługi (zmiana ścieżki)


w jakim temacie szukac programow ? i gdzie jest dobrze opisana instalacja? tak od zera.

zmiana sciezki? o co chodzi?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2011-08-16, 16:39   

Programy są utajnione w dziale o złośliwie nic nie mówiącej nazwie "Oprogramowanie nawigacyjne "
Tam tez opisana instalacja i problemy

Zmiana ścieżki - przeczytaj ten wątek od początku + instrukcję obsługi urządzenia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ziarno78
azymut


Dołączył: 16 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-16, 16:43   

ale moge jaki chce wgrac tak? to nie robi roznicy?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2011-08-16, 16:47   

Każdy, byle na Twoją wersję Windowsa (najprawdopodobniej WinCE5)
I najlepiej na SD (szybsza instalacja i bezpieczniej)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jaceks1 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 38
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 173
Wysłany: 2011-08-16, 17:18   

fredfm
jest tryb USB
w menu Smarta wchodzisz w Ustawienia i do winCE i oczom ukazuje się pulpit winCE
na którym masz ikonki między innymi Setting - otwierasz i masz okno
ustaw jak na obrazku i gotowe



jak podłączysz do kompa połączy się w tryb USB i wykryje jako pamięć przenośna
_________________

 
 
 
fredfm
azymut


Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-16, 23:15   

Koledzy bardzo dziękuję!!! AutoMapa zainstalowana zgodnie z Waszymi radami, bez najmniejszego problemu zainstalowała się bezpośrednio w pamięci nawigacji. Teraz gdy już doszedłem do tego etapu będę w jakichś sposób próbował zainstalować nową "skórkę" menu, nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z obecnego stanu rzeczy.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję!!!
 
 
ziarno78
azymut


Dołączył: 16 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-17, 09:17   

fredfm, moglbys mi opisac wszystko pokolei?

i z ktorego linku sciagales?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10