Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-04-29, 07:56
Nv2008 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-25, 17:12   

Andy napisał/a:
nie bardzo chce się bawić we wchodzenie w menu windowsa i uruchamianie mapy ze stamtąd

Ale to jest tylko kliknięcie ikonki na pulpicie. Osoba która sobie z tym nie radzi obawiam się że nie poradzi sobie z prowadzeniem samochodu ;-)

Ale do rzeczy. Domyślnie w nieodblokowanej Navii2008 uruchamia się menu z jednym przyciskiem. Przycisk ten uruchamia MapaMap. Wgraj AutoMapę i skoryguj tak zapis w menu.ini aby przycisk wskazywał teraz na AutoMapę.
Tutaj szczegóły - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=22136#22136
W podanym przykładzie chodzi oczywiście o zmianę tego wpisu - "\Windows\explorer.exe" na właściwy dla AutoMapy.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
Ostatnio zmieniony przez Hukkle 2008-08-25, 17:21, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
z1mEk 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 58
Skąd: Ropczyce
Wysłany: 2008-08-25, 20:35   

Ja właśnie tak zrobiłem rozpracowując swoje urządzenie, zanim zagościłem na tym forum. Podłączyłem navie do komputera i od razu rzucił mi się w oczy plik autorun.inf - zawartość powiedziała mi wszystko. Potem o tym wszystkim przeczytałem tutaj. Z tego wynika, że jest to proste jak budowa cepa.
 
 
 
Andy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-08-25, 21:59   

Kurcze, chłopaki nie wiem czy dobrze to wszystko wyjaśniłem o co mi chodzi. Chodzi mi mianowicie o to żeby odblokować Windows co już zrobiłem podmienić mapemap na AM5 i zablokować Windows spowrotem tak żeby po włączeniu urządzenia automatycznie uruchamiała sie AM5. Robię już od paru godzin to co mi piszecie ale bez rezultatów :-( Pomocy
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-08-26, 08:31   

no to nie musiales odblokowywac nawet windows tylko w miejscu gdzie podales link do explorer to podaj odrazu do automapy i po wszystkim.
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
Andy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-08-26, 09:52   

Problem w tym że podawałem ścieżkę do mapy (Windows\sdmmc\AutoMapa.exe) i nie bardzo to chce działać. Pojawia się ekran powitalny Navia idzie kolorowy pasek do końca i wszystko stoi w miejscu.
 
 
_Bastek_
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Kwi 2008
Posty: 12
Wysłany: 2008-08-26, 09:57   

Andy napisał/a:
Problem w tym że podawałem ścieżkę do mapy (Windows\sdmmc\AutoMapa.exe) i nie bardzo to chce działać. Pojawia się ekran powitalny Navia idzie kolorowy pasek do końca i wszystko stoi w miejscu.


Musiales cos pomieszac w sciezce dostepu do mapy. Innej opcji nie ma...
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-08-26, 10:04   

Andy napisał/a:
Problem w tym że podawałem ścieżkę do mapy (Windows\sdmmc\AutoMapa.exe) i nie bardzo to chce działać. Pojawia się ekran powitalny Navia idzie kolorowy pasek do końca i wszystko stoi w miejscu.


AutoMapa.exe <-- nie tym plikiem uruchamia sie automapa na navi

wm5Am.exe <-- tylko tym
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-26, 10:20   

Andy napisał/a:
Problem w tym że podawałem ścieżkę do mapy (Windows\sdmmc\AutoMapa.exe) i nie bardzo to chce działać. Pojawia się ekran powitalny Navia idzie kolorowy pasek do końca i wszystko stoi w miejscu.


Nie ma takiej ścieżki Windows\sdmmc\AutoMapa.exe ponieważjest to odwołanie do katalogu Windowz i podkatalogu sdmmc a takowego nie ma.
Poprawna ścieżka powinna wyglądać tak: odwołanie do karty pamięci sdmmc i katalogu AutoMapa EU czyli ( sdmmc\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe ).
lub plikiem dla wersji WinCE 5.0 =>wceAm.exe, a dla WinCE 4.2 =>wce42Am.exe

godzuki napisał/a:
wm5Am.exe <-- tylko tym


ten plik odpalany jest na Windows Mobile 5
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Andy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-08-26, 14:11   

No i dalej nie działa :( Ten kolorowy pasek idzie do końca i się dalej nic nie dzieje. Koledzy co jeszcze można zrobić żeby to odpalić?
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-26, 14:24   

Andy napisał/a:
No i dalej nie działa :( Ten kolorowy pasek idzie do końca i się dalej nic nie dzieje. Koledzy co jeszcze można zrobić żeby to odpalić?


Andy napisał/a:
(Windows\sdmmc\AutoMapa.exe).


Tym wpisem zablokowałeś navię.
Czy Navia ma połączenie poprzez ActiveSync z komputerem ?
Jeżeli tak to zmień wpis na poprzedni.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Andy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-08-26, 14:34   

Tak ma połaczenie z komputerem.
A może ktoś napisze mi jak po kolei to zrobić. Krok po kroku.

[ Dodano: 2008-08-26, 14:35 ]
Dodam jeszcze że Mapamap została usunięta.
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-26, 15:02   

Andy napisał/a:
Tak ma połaczenie z komputerem.
A może ktoś napisze mi jak po kolei to zrobić. Krok po kroku.

[ Dodano: 2008-08-26, 14:35 ]
Dodam jeszcze że Mapamap została usunięta.


MapaMap osunąłeś a co w jej miejsce wstawiłeś i do jakiego katalogu?
Na krok po kroku to szkoda pisania ponieważ jest opisane jak odblokować Navie i według tych wskazówek postępuj.
Zastąp ścieżkę w autorun.inf na odpowiednią z uwzględnieniem katalogów do AutoMapy i końcowym plikiem wykonywalnym *.exe
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Andy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-08-26, 15:24   

:( nic nie wstawiłem w miejsce Mapymap. Wpisuję ścieżki do uruchomienia AM modyfikując autorun ale bez żadnych rezultatów
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-08-26, 16:05   

Trzeba mieć cierpliwość do ciebie :-?
Podaj dokładnie co wpisałeśi gdzie tą AutoMapę wgrałeś z dokładną ścieżką.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Andy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-08-26, 16:44   

Panowie WIEEELKIE DZĘKI za pomoc i cierpliwośc ale już się poddałem i oddałem kuzynowi przed chwilą tak jak jest. Będzie musiał sobie parę razy kliknąć żeby odpalić mapę. Oczywiście każdemu z was powiększę ilość POMÓGŁ.
Pozdrawiam was wszystkich serdecznie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10