Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-04-29, 06:56
Nv2008 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
franc1978 
azymut


Dołączył: 20 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-13, 23:39   

halo potrzebna pomoc jak mam wgrać nowe mapki na navie 2008 :cry:

[ Dodano: 2008-11-13, 23:44 ]
naprzykład ta www.mapamap.pl/files/MMNavia52540.exe :roll:
 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2009-01-20, 22:47   Problemy z mapą

Witam wszystkich.
Nie moge sobie poradzić ze swoją Navi 2008 problem polega na tym że nie mogę wgrać mapy mam teraz 5.1.8.0 Lite a chce wgrać 2520 Top ale ni jak nie idzie mi to jak chce zainstalować na flashu to za mało miejsca a po wgraniu na karte nie umiem jej uruchomić . Poza tym wszystkie triki jakie tu opisujecie np. odblokowanie windowsa nie udają mi sie, nie wiem czy coś źle robie czy te wszystkie opisy są do jakiejś starszej wersji ?
Dodam że pierwszy raz robie takie sztuczki z plikami może ktoś mi pomoże?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2009-01-21, 07:45   

Poruszyłeś dwa tematy na raz:

Odblokowanie Windowsa: przeczyta sobie BAARDZO dokładnie o odblokowaniu w Navii 2008 ( http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=156 ) - jeśli będziesz postepował dokładnie według wskazówek, na pewno się uda.

Instalacja mapy: temat wałkowany tyle razy, że... :roll: - patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4863 . Do aktualizacji mapy nie trzeba miec odblokowanego Windowsa
Oczywiście zarejstrowałeś MM na stronie Imagisu? Bo jeśli nie, może być kaszana jak mapa się wysypie i nie będziesz miał ID swojego urządzenia/mapy ( http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=54439#54439 ).
Nie wiem, jak duża jest pamięć w twojej nawigacji, mapa może się nie zmieścić i będziesz musiał skorzystać z karty SD - najlepiej przez czytnik w kompie (o wiele szybciej)
Przy okazji: instalacja legala jest dużo prostsza...

I nie dubluj wątków, jeśli masz problem, dopisuj się do istniejących tematów
_________________

 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2009-01-21, 17:51   

jacekp1313, dzięki za odpowiedź, udało mi sie odblokować Windowsa, mam zarejstrowany MM, a co do mapy z karty to zainstalowałem ją na karcie przez czytnik ale navia mi jej nie widzi ?

OK koledzy jak na razie wszystkie problemy rozwiązane, wystarczyło troche cierpliwości i poczytać forum :oops: tu jest wszystko.
Dzieki i pozdrawiam mozna zamknąć
 
 
 
Madroxx1 
azymut


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3
  Wysłany: 2009-03-07, 11:54   Szybka POMOC !!!!!!

Chcialem zainstalowac AutoPilota na Navie 2008 i zrobilem tak jak w instrukcji wypakowalo sie na karcie SD i nie bylo problemu, ale przy wlanczanie wyskakuje blad:

:arrow: "Cannot find 'autopilot' (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are availble."

Moze brakuje jakiesgos pliku jesli ktos wie oco chodzi prosze o pomoc i dac link do tego pliku :idea:

Z gory dziekuje :roll:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-07, 11:59   

Brak wymaganych bibliotek
http://www.my-navia.pl/vi...4&highlight=dll
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2010-12-24, 11:25   Navia 2008 i mapa dla Akira

Witam

Czy na Navia 2008 można wgrać mapy dedykowane na inną nawigację.

Chodzi mi o przykład map dla Akira.

Będzie to działać?
_________________
Poradniki
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-12-24, 12:05   

Jaco, tak. Jeżeli wyskoczy komunikat o No OEMInfo to skorzystaj z patchera Pawła.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2010-12-24, 20:40   

Musze pociągnąć jakąś instalację i sprawdzić.

Która jeszcze ny pasowała do mojej Navki ?
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-12-24, 21:10   

Na pewno MMSDTop (na kartę) - bez żadnych kombinacji. Z NoOEM na pewno MMAKira i MMLark. Podejrzewam, że wszystkie oprócz MMPPC

A czemu nie chcesz MMNavia?
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2010-12-24, 21:57   

Akirę już odpaliłem. Działa.
jacekp1313 napisał/a:
A czemu nie chcesz MMNavia?
Chcę ;-)

Ale lubię testować. Gdyby tak troszeczkę to pozmieniać jak a AM.


Przetestowałem jeszcze Larka i też działa.Tak samo działa z MMSDTOP.
_________________
Poradniki
 
 
domel10
azymut


Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-16, 09:06   Gdzie zmienić ścieżkę w nawigacji Navia 2008 ???

Kochani,

Szukałem wczoraj 4godziny po necie i zaraz szlag mnie trafi. Jeśli już gdzieś na forum było już takie pytanie to proszę pokażcie gdzie.

Chcę na nawigacji Navia 2008 na której mam Mapa Map zainstalować Auto Mapę. Już mam SD z plikiem explorer i AM. Z tego co wyczytałem to muszę zmienić w nawigacji ścieżkę dostępu - jak to zrobić? Mam uruchomić tę swoją Navię z MM i w ustawieniach MM zmienić tę ścieżkę? Jeśli tak to w którym miejscu mam to zmienić - przejrzałem wszystkie ustawienia i nie wiem gdzie to zmienić.

Ewentualnie wskażcie proszę skąd można pobrać jakąś fajną, aktualną AM (mam trochę starą wersję na swojej karcie SD).

pozdrawiam
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-16, 09:16   

domel10,
Jeśli Twoja navi ma ścieżkę wyboru map to szukasz w ustawieniach w urządzeniu , nie w mapie. Jeśli nie ma to można zrobić trik zmieniając nazwy katalogów.
domel10 napisał/a:
skąd można pobrać jakąś fajną, aktualną AM
Tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36925
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
domel10
azymut


Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-16, 10:26   

___Olivia_ napisał/a:
domel10,
Jeśli Twoja navi ma ścieżkę wyboru map to szukasz w ustawieniach w urządzeniu , nie w mapie. Jeśli nie ma to można zrobić trik zmieniając nazwy katalogów.


Jak wejść w ustawienia urządzenia? Po włączeniu urządzenia uruchamia się okno Navi gdzie to wyboru mam tylko hasło Nawigacja (Wejście do MapaMap).

Gdy podłączam ją pod laptopa to tak samo - okno Navia, hasło Nawigacja (Wejście do MapaMap).
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-16, 10:28   

domel10 napisał/a:
hasło Nawigacja
Oprócz tego co jeszcze widać na ekranie urządzenia navi.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11