Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:47
Becker BE 7827 - backup. reanimacja
Autor Wiadomość
compresor99 
młodszy inspektor GPS
Navio 500 plus HD



Wiek: 31
Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 9
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-09-10, 08:58   

Aktualizacje próbowałem wgrywać ale stoi w miejscu nie idzie do konca zainst.

[ Dodano: 2011-10-03, 17:22 ]
Temat chyba umarł szkoda;/ Problemu dalej nie zwalczyłem ale nawigi da sie jako tako używać.
 
 
piekuto
azymut


Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-20, 10:11   Becker BE 7827 - brak My Flash Disk

Witam wszystkich.
Panowie czy poratuje mnie ktoś dziewiczym rejestrem do tej navi?
Problem polega na tym, że zniknął folder My Flash Disk i nie mogę go skopiować do nawigacji ponieważ wyskakuje komunikat , że brak wolnego miejsca na dysku!
Otrzymałem z serwisu Beckera Firmware na kartę SD ale to też nie pomaga.
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-25, 12:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-20, 11:41   

Jeśli nie pomaga FW, to tym bardziej nie pomoże grzebanie w rejestrze (wgranie FW przywraca fabryczny rejestr). Pewnie uszkodziła Ci się kostka pamięci, ewentualnie pojawiła się jakaś nadmierna ilość wadliwych sektorów i system zablokował dostęp.
 
 
 
piekuto
azymut


Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-20, 11:56   

Czyli śmietnik?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-20, 22:57   

Skoro pytałeś o rejestr, to pewnie masz połączenie Activesync (bo inaczej po co był by Ci potrzebny). A w takim wypadku można próbować uruchomić na nawigacji explorera i korzystać z programu nawigacyjnego z karty.
 
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 102
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-03-25, 12:11   Becker 7827 bez niczego

Witam.
Dostałem do ustawienia Beckera 7827, który wyczyszczony jest cały, tzn nic nie ma w sobie, Flash Disk wyczyszczony, nie ma folderu Windows... Po włączeniu go staje z ekranem "Becker" i stoi. Co zrobić, zeby go odreanimować? Szukałem jakiegoś softu na stronie Beckera, ale za stary to model i nie ma nic.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-03-25, 12:17 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 4
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2012-03-25, 20:54   

Wrzuciłem na swojego Chomika update do 1.1.2 które kiedyś zaciągnąłem ze strony Beckera (katalog 7827/Upgrade 1.1.2) - http://chomikuj.pl/Irokez99/Dokumenty/Becker+7827

Ale tam nie ma systemu, tylko samo MNAV.

Jak maszynka jest martwa i w sumie nikt nie ma pomysłu jak ożywić, to mam tam wrzucone jeszcze 'Sblocco Becker 7827 vers 1.3 by FX.rar'. Nie używałem tego, mam z forum włoskiego, służy do odblokowania navi do pełnosprawnego WinCE i jak widzę jest tam instalka systemu WindowsCE. Chyba bym spróbował mając taką "cegłę". Jednak nie odpowiadam za to, co się stanie jakby co. Nie znam włoskiego, korzystałem z translatora, nie wiem co i jak, nigdy tego nie odpalałem tak więc nie pomogę. Są pliki tekstowe w środku (też włoski) z instrukcją. No i linka do forum.
http://www.adivor.it/foru...st-7827-a-8459/
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 102
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-03-25, 21:54   

Ok, dzięki. Spróbowałem tego włoskiego wynalazku. Odblokowuje on Windows i teraz w sumie jest ok, bo mogę zgrać dowolną nawi na kartę i odpalać z pulpitu. Nawet fajnie to wygląda... Tylko muszę teraz znaleźć jakiś skrypt lub aplikację pod Windows CE 5 zamykającą go, bo jak zamknę resetem to nie zapisuje mi ustawień, a celować w przycisk "start" na tak małym monitorku to kicha jest...
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2012-03-25, 22:46   

Beckera Z100 zamykałem (nie usypiałem) programem PowerKey.exe z pakietu MioPocket 3.0.

Może i tu zadziała?

Nie daje się tutaj załączyć bo niby za duży więc na chomika wrzuciłem.
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 102
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-03-26, 20:23   

Ok, dzięki, zassałem. Ale po zamknięciu, nie mam możliwości włączenie go skolei. Guzik w dolnym, lewym rogu nie reaguje. Muszę znów reset i szlag trafia wszelkie moje ustawienia. Mam panel do Beckera, ale nie bardzo wiem, czy da sie to zrobić na odblokowanym Windowsie, bo to jest edycja My Flash Disk, czyli to, co u mnie nie działało. A jakby skrót od "uśpienia" zrobić na pulpicie? Da się?
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2012-03-26, 20:34   

Wrzuciłem jeszcze Off.exe jaki tam znalazłem. Może zadziała. Jak nie to.. niestety poszukać trzeba.
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 102
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-03-27, 21:32   

Irokez napisał/a:
Wrzuciłem jeszcze Off.exe jaki tam znalazłem. Może zadziała. Jak nie to.. niestety poszukać trzeba.


Działa! Zaj...cie! Dzięki wielkie!!!
P.S. Jak na tym forum dodaje się podziękowanie? Bo nie mogę dojść...
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Maksiu 
azymut


Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-25, 12:18   Soft w wersji 1.1.2 do Becker ta 7827

Czy ktoś posiada takowy ponieważ ze strony Beckera nie mogę ściągnąć
Prosiłbym o jakiś link poza Homikami.

[ Dodano: 2012-04-28, 11:41 ]
Juz nie aktualne ,soft ściągnąłem ,wgrałem ,śmiga aż miło.
 
 
Kuntze
azymut


Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-28, 22:43   

a gdzie znalazłeś ten soft?
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 102
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-09-27, 23:53   Becker BE 7827 jak zablokować?

Witam.
Wszyscy odblokowują a mi zależy na zablokowaniu spowrotem Windowsa. I nie wiem jak. Odblokowałem go takim czymś: "Sblocco Becker 7827 vers 1.3 by FX".
Znalazłem soft 1.1.2, ale nie chce mi wystartować z karty, tylko normalnie Windows startuje. Jak to ugryźć?
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11