Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:27
Firmware do Manty - pytania i problemy
Autor Wiadomość
frawers68 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 50
Dołączył: 31 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-16, 15:18   

wie ktoś może jak wgrać firmware do GPS-440MS ? nie ma wyłącznika zasilania, reset też nie działa. Po podłączeniu do kompa jest wykrywana jako Microsoft USB Sync i poza samym sterownikiem innego śladu w systemie nie ma. Navi stoi na ekranie powitalnym. Ekran też jest aktywny ponieważ po dotknięciu klika , ma ktoś na to jakiś pomysł ?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-16, 15:21   

frawers68, tak samo jak do 510MS: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22228
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
paulo1806
azymut


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-16, 16:25   

Witam Panowie.
zastanawia mnie jedno. w mancie 050 z bluetooth. czy mozna przerobić firmware żeby nawigacja pobierała internet z telefonu.

chodzi mi konkretnie o Automape Traffic aby pobierac dane o korkach.

:-) Obecnie telefon wykrywa nawi jako zestaw słuchawkowy, gdyby było to mozliwe to super.prosze o opinie w tym temacie Pozdrawiam
 
 
kurzaw10
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-10-14, 16:45   

Wiecie może czy wgranie nowego fw do manty 440 ms pomoże przy migającym ekranie. Objawy są następujące: po włączeniu pojawia się biały ekran który cały czas mruga. Czasami pojawia się kawałek menu i po chwili znika.
Podejrzewam ze może to być przez sterownik ekranu.

Udało się może komuś wgrać softa do tego urządzenia bo nigdzie nie znalazłem działającego sposobu.
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-10-14, 17:52   

Na pewno wgranie poprawnego firmware uzdrowi twoją Mantę.
Problem w tym, że na tym forum nie ma jeszcze przepisu na zmuszenie m.in. Twojego urządzenia do przejścia w tryb sewisowy. Ale to tylko kwestia czsu.
 
 
kurzaw10
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-10-14, 18:13   

Właśnie spróbowałem triku z 9 nóżką i tez to nie pomaga. Chyba narazie dam sobie spokój z tą nawigacją bo już nie mam nerwów :-) jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę o pomoc. Z góry dzięki.

A może jest jakiś sposób żeby przez komputer tego softa wrzucić ?
 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 81
Skąd: PL
Wysłany: 2010-10-14, 19:58   

kurzaw10 napisał/a:
Właśnie spróbowałem triku z 9 nóżką i tez to nie pomaga. Chyba narazie dam sobie spokój z tą nawigacją bo już nie mam nerwów :-) jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę o pomoc. Z góry dzięki.

A może jest jakiś sposób żeby przez komputer tego softa wrzucić ?
A próbowałeś odpalić navi z karty SD (lub mikro SD) za pomocą katalogu EXPLORER.EXE na tej karcie??
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
kurzaw10
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-10-14, 20:49   

U mnie problem nie polega na tym ze nawigacja zawiesza sie na ekranie startowym tylko ze ekran tak dziwnie miga. Czasami są momenty ze widać normalnie menu ale tylko przez chwile czyli nawigacja przechodzi dalej i reaguje na dotyk.
 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 81
Skąd: PL
Wysłany: 2010-10-14, 21:51   

kurzaw10 napisał/a:
U mnie problem nie polega na tym ze nawigacja zawiesza sie na ekranie startowym tylko ze ekran tak dziwnie miga. Czasami są momenty ze widać normalnie menu ale tylko przez chwile czyli nawigacja przechodzi dalej i reaguje na dotyk.
Ok, ale jak zachowuje się urządzenie kiedy odpalasz je z karty SD (lub mikro SD) za pomocą katalogu EXPLORER.EXE na tej karcie?? Dalej mryga??
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
kurzaw10
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-10-14, 22:53   

Tak dalej mryga. Ona cały czas mryga tylko czasami widac np menu albo program nawigacyjny. A jak nic nie widać to jest biały ekran który caly czas skacze. Wydaje mi się ze brakuje jakiegoś sterownika od ekranu bo gdyby to byl wyswietlacz albo taśma to reagował by na wstrząsy a tak nie robi.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Wysłany: 2010-10-14, 23:31   

mi to wygląda na uszkodzenie mechaniczne tasiemki łączącej wyświetlacz z elektroniką, albo po prostu tasiemka się ze złącza wysunęła lub nie łączy. może najpierw spróbuj go odłączyć i podłączyć na nowo.
_________________
 
 
kurzaw10
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-10-15, 09:22   

Juz tego próbowałem i nic to nie daje. Moim zdaniem to nie jest uszkodzenie mechaniczne tylko coś z oprogramowaniem. Próbowałem wszystkich twoich sposobów na wgranie nowego softu ale żaden nie działa albo nie przełącza się w tryb serwisowy.

W poprzednich postach prosiłeś o zdjęcia wnętrzności. Zaraz coś zrobię bo właśnie mam ją rozkręconą.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Wysłany: 2010-10-15, 11:39   

ok. tylko w dużej rozdzielczości i prześlij mi linka gdzie to wgrałeś (żeby forum nie zaśmiecać dużymi plikami)
_________________
 
 
kurzaw10
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-10-15, 14:58   

sorki ze tak dlugo ->zdjecia <-

na drugiej stornie płytki jest przylutowany ekran jeżeli bedziesz potrzebowal to go tez moge odlutownac i zrobic foto
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Wysłany: 2010-10-16, 10:43   

no i wszystko jasne. mamy do czynienia z Mesadą. w załączniku na razie opis wgrywania firmwara. obecne firmware które udostępniałem nie pasuje. trzeba jeszcze raz przerobić. narazie szukam po sieci, ale przynajmniej już wiem czego szukać.

kurzaw10, dzięki za zdjęcia. więcej nie trzeba.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11