Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 40 plus odblokowanie Windows + Automapa.
Autor Wiadomość
serge17 
azymut


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-04-04, 15:26   Navigon 40 plus odblokowanie Windows + Automapa.

Witam. Posiadam Nawigację Navigon 40 Plus (N10158). Posiada ona fabrycznie wgrany program nawigacyjny Navigon (E3.13.064) 2010.075.1148

Zakupiłem do niej Automapę + kartę ale w żaden sposób nie chce lądować automapy. Domyślam się że przyczyną jest zablokowanie systemu.
Czytałem trochę o nawigacji i wiem że system na którym jest oparta to Windows CE.

Model ten posiada slot na karty microSD. Poprzez kabel mini-usb mogę dostać się do plików na karcie + na samym urządzeniu.

Na urządzeniu mam pliki:

TUTAJ

Karta jest pusta gdyż formatowałem ją (różnie Fat32/Fat) i nie widzi na niej automapy.
Instaluję Automapę przez opcję w samym instalatorze pod Windows ce (choć próbowałem wszystkie).

Nie wiem jak odblokować nawigację - próbowałem sposobem z:
Tej Strony

I coś się stało tylko nie do końca ok. Tzn. Pliki jak dąłem na kartę jak w instrukcji na stronie na stronie to nie zadziałało - odpaliła się normalnie nawigacja. Natomiast jak wgrałem pliki bezpośrednio do pamięci nawigacji to pokazał mi się ten ekran Windows:

Taki

Lecz nic nie było aktywne Ani automapa (choć była widoczna ze niby jest) ani żadna aplikacja - wyskakiwał czerwony błąd że nie może uruchomić aplikacji bo jest uszkodzona.

Aha i po włożeniu karty mikrosd przy uruchamianiu nawigacji wbudowanej navigona jest ostrzeżenie: "could not scan partition '''' for errors" można kliknąć tylko "ok" i przechodzi do nawigacji. Karta nowa, nawigacja i automapa też.

Jeśli potrzebujecie jakichkolwiek informacji więcej to oczywiście dopisze. Bardzo prosze o Waszą pomoc i z góry wielkie dzięki.
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-04, 15:41   

Ha, ha. Na Navigonie tak się nie uruchamia automapy. Chcesz samą AM czy wspólnie z Navigonem??
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
serge17 
azymut


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-04-04, 17:12   

Być może wydaje się to bardziej zaawansowanym śmieszne, lecz nie znam jeszcze tej nawigacji, bo jest nowa i stąd prośba o pomoc. Jeśli dałoby się mieć obie to super, ale jeśli mam wybierać to Automapa wydaje mi się lepsza opcją (przyzwyczajenie).
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-04, 17:33   

Jeśli sama AM to instalujesz AM na karcie, następnie zmieniasz nazwę katalogu 'AutoMapa EU' na 'Navigon' . Wchodzisz do zmienionego katalogu, odszukujesz plik wceAM.exe i zmieniasz nazwę na.... navigon.exe :mrgreen: Następnie na na nawigacji masz katalog Nawigon jego nazwę zmieniasz na jakąkolwiek inną niż 'Navigon'. Restart i navka gada głosem Hołka :mrgreen: Jeśli chcesz dwa programy na raz to zrób screen'a z głownego menu Navigona jak go podłączysz do kompa. Czyli interesuje mnie co jest jak klikniesz na kompie dysk 'Navigon' ;-)
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
serge17 
azymut


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-04-04, 18:16   

Podałem w pierwszym poście - w dysku NAVIGON (czyli na urządzeniu)

Cytat:
Na urządzeniu mam pliki:

TUTAJ
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-05, 15:14   

Wgraj to na kartę http://www.imagenetz.de/f...ue-2pc.zip.html hasło : kolor . Następnie zainstaluj AM poprzez czytnik na karcie, wg poradnika w dziale o AM :-)
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
serge17 
azymut


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-04-13, 16:51   

Przepraszam za długie nie pisanie, lecz zachorowałem a potem były Święta i tak zleciał ponad tydzień.

Wracając do konkretów dzięki za porady ogerard, ale obydwa sposoby podane przez Ciebie wyżej nie działają.

Sprawdzałem kilkukrotnie zaczynając od 1 sposobu, który wydał mi się najłatwiejszy.

Przy starcie nawigacji jest ostrzeżenie "could not scan partition '''' for errors"
i na tym się zatrzymuje karta formatowana w systemie plików "FAT". Wszystkie instrukcje które podałeś wykonane.



EDIT: Poradziłem sobie 1 sposobem bezpośrednio na urządzeniu. Karta Pamięci z jakiegoś powodu nie nie była wykrywalna dla systemu nawigacji. Jako pliki dodatkowe to bez problemu ale żeby całą nawigację uruchamiać z niej - nie wiedzieć czemu nie rusza. Niemniej jednak juz działa i nie zalezy mi tak bardzo by działało z karty. Jeszcze raz wielkie dzięki ogerard.


2 sposób niestety też nie działa w ogóle nie chce odpalić się nawigacja i muszę przywracać ustawienia fabryczne.

Automapę instaluję wybierając "Czytnik Pamięci" oraz opcję Windows CE 5.0/6.0
Sprawdzałem tez plugin do navigona (przy instalacji AM - również nic to nie daje).
 
 
fasolka 
azymut
fasolka


Wiek: 52
Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-17, 11:41   

ogerard napisał/a:
Jeśli sama AM to instalujesz AM na karcie, następnie zmieniasz nazwę katalogu 'AutoMapa EU' na 'Navigon' . Wchodzisz do zmienionego katalogu, odszukujesz plik wceAM.exe i zmieniasz nazwę na.... navigon.exe :mrgreen: Następnie na na nawigacji masz katalog Nawigon jego nazwę zmieniasz na jakąkolwiek inną niż 'Navigon'. Restart i navka gada głosem Hołka :mrgreen: Jeśli chcesz dwa programy na raz to zrób screen'a z głownego menu Navigona jak go podłączysz do kompa. Czyli interesuje mnie co jest jak klikniesz na kompie dysk 'Navigon' ;-)
co to znaczy sceen'a bo ja mam taki sam problem z navigon 2510 explorer europe41
 
 
abatinxs
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2012
Posty: 9
Wysłany: 2013-06-07, 11:30   

Chciałbym odświeżyć temat mam problem z navigonem 40 plus działa automapa działa igo8 ale jest cisza już kiedyś czytałem że problemem może być rejestr i trzeba wpisać chyba pięć dziewiątek ale problem w tym że nie idzie wejść do czystego windowsa i wyedytować rejestru. Czy jest szansa wykonać to morscriptem?


Edit :

Na pebie znalazłem taki wpis z navigon 2410 tylko czy będzie pasował do 40 plus? Jak to wprowadzić?

RegWriteDword ("HKCU", "ControlPanel\Mute", "Screen", 0)
RegWriteDword ("HKCU", "ControlPanel\Mute", "Mute", 6)
RegWriteDword ("HKCU", "ControlPanel\Mute", "Key", 1)
RegWriteDword ("HKCU", "ControlPanel\Mute", "Volume", 99999999)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10