Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.3 port, prędkość, długie łapanie sygnału
Autor Wiadomość
mafik88
azymut


Dołączył: 07 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-07, 20:56   Lark 50.3 ustawienia portu i predkosci bps

Czy ktos moglby podpowiedziec jakie ustawienia powinny byc w tym larku? bo powiem szczerze bawie sie nim na rozne sposoby i nic nie lapie, a swoja droga w internecie nic na ten temat nie ma jednoznacznie. W larkmap jest port com6 i 4800 bps ale nie wylapuje cos sygnalu w automapie na tych ustawieniach ani na com1 ani autocom a com 2 w ogole nie chce nawet szukac sygnalu bo pisze ze nie ma gpsa czy cos takiego ;d
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-17, 15:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-07, 21:04   

mafik88, wyjdź na dwór.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2011-01-07, 21:04   

Spróbuj programem VisualGPSce.exe - w Apteczce w dziale download
W opcjach GPS (w Larku, nie programach nawigacyjnych) są słupki sygnału?
Szukasz w domu, czy pod gołym niebem?
_________________

 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-27, 21:23   

też mam od godziny ten model i....klapa nie łapie Fixa :-?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2011-01-27, 21:25   

Na jakim programie sprawdzasz ?
_________________

 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-27, 21:39   

ok
juz mam ..jak zwykle okazuje sie że instrukcja jest podstawą..ten model ma przycisk Status GPS gdzie dokonuje się resetu w przypadku braku fixa :-)

:-)

w AM łapie na COM1 i 4800 i to nawet migusiem :-)

na LM(Lark Map) też juz momentalnie łapie fixa ale....gdy wchodze do programiku w ustawienia GPS pokazuje na sztywno COM6 i 4800 ale..i tu dziwne nie da się tego przestawić ..nie działają przyciski...cos chyba LM jest skopana ..zresztą kto by na tym nawigował... :mrgreen:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
Ostatnio zmieniony przez pionaj 2011-01-27, 22:01, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2011-01-27, 21:44   

Przy okazji - sprawdźcie, na jakich portach działa 50.3. Na pewno COM6 i 4800?
Uzupełniłoby sie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-27, 22:09   

już wyżej uzupełniłem :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
lebster
azymut


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-04-09, 16:55   

mi złapało dopiero na COM8 :!: , a testowałem wszystkie po kolei :-D Ciekawe od czego to zależy :shock:
 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2011-04-09, 17:00   

mi na larku 50.3 win5.0 niewazne czy AM ,IGO PRIMO, NAVIGON, MAPAMAP I INNE NA com1 i 4800 bez problemowo smigają
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
soot
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 25
Wysłany: 2011-05-04, 08:14   

Hm , ciekawostka. Ja mam Com6, 4800 w AM
_________________
My navi: HTC Blackstone, Tomtom One XL.
 
 
pawlik2011
azymut


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-05-06, 13:13   Re: Lark 50.3 automapa ustawienia portu i predkosci bps

mafik88 napisał/a:
Czy ktos moglby podpowiedziec jakie ustawienia powinny byc w tym larku? bo powiem szczerze bawie sie nim na rozne sposoby i nic nie lapie, a swoja droga w internecie nic na ten temat nie ma jednoznacznie. W larkmap jest port com6 i 4800 bps ale nie wylapuje cos sygnalu w automapie na tych ustawieniach ani na com1 ani autocom a com 2 w ogole nie chce nawet szukac sygnalu bo pisze ze nie ma gpsa czy cos takiego ;d


Witam.
mam lark-a 50.1 łapie fix-a bardzo szybko nawet na balkonie czasem w domu.
Sprawdzałem wszystkie ustawienia portów i na com1 4800....115200 bez problemów.
Najsilniejszy jednak sygnał ma 4800...14400.Com2 juz jest troszke gorzej.
W moim egzemplarzu od com3 w góre nie ma szans.
AM ustawiła mi na auto com1...4800.
Na wiekszych predkościach lubi sie przycinac AM podczas navigacji.
Pozdrawiam.
 
 
 
rd74 
azymut


Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 1
Skąd: Jura
Wysłany: 2011-05-30, 12:04   

witam, u mnie automatycznie wykrył com-a itp. Ważne przynajmniej u mnie "potrzebuje widoku nieba" aby szybko znaleźć satelity.
 
 
sandra5
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 24
Wysłany: 2011-05-30, 14:17   

Witam

Ostatnio reinstalowałem AM w najnowszej wersji i z automatu program przydzielił com 6 i prędkość 4800
Pisze o Larku 50.3 z ResidentFlash-em.

Fix przez okno złapał dosyć szybko ale więcej opiszę jak pojadę z nawigacja.

Pozdrawiam
_________________
Pozdrawiam
Chińskie 5" i AM
Ostatnio zmieniony przez sandra5 2011-05-31, 08:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Ragewalker 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 12 Maj 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-05-30, 15:26   

u mnie w 50.3 jest port COM2 a prędkość jak u wszystkich - 4800. Nie miałem problemów z fixem anie ustawianiem programów.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11