Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-29, 09:37
SG 710 problem z uruchomieniem, backup
Autor Wiadomość
Jamagic
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-11-07, 23:30   

Jamagic napisał/a:
gdzie mogę dostać pliki?

___Olivia_ napisał/a:
W odpowiednich działach i tematach.

Poważnie? A myślałem, że rosną w Devias..
(Uprzedzam pytanie: Tak, szukałem na forum, nie znalazłem plików do pobrania dla tej nawigacji których potrzebuję)



jacekp1313 napisał/a:
Masz dwa wyjścia - albo pisać do producenta MM (i podać dane z naklejki lub pudełka), albo wgrać całkiem nową MM i spatchować wg poradnika

Znajdę taki poradnik na tym forum?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2016-11-08, 07:14   

Jamagic napisał/a:
Znajdę taki poradnik na tym forum?
Oczywiście. Dla ułatwienia dodam, ze jest w dziale o MapieMap
Jamagic napisał/a:
nie znalazłem plików do pobrania dla tej nawigacji których potrzebuję
Zawsze możesz kupić wersję MM dla SmartGPS i udostępnić - jak to robią inni
Albo zainstalować MMSDTop (starszą) na karcie pamięci i podmienić mapy z MMLark (najnowszej)
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-08, 16:54   

Jamagic napisał/a:
Poważnie?
Całkiem poważnie.
jacekp1313 napisał/a:
Dla ułatwienia dodam, ze jest w dziale o MapieMap
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dawi18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2016-12-14, 09:21   

Panowie posiadam taki sam model nawigacji i za zadne skarby nie umie sie polaczyc nawigacja z laptopem poprzez USB. Nawet nie umie naladowac nawigacji poprzez USB bo wyskakuje mi info ze nie rozpoznano urzadzenia USB
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2016-12-14, 11:22   

1. To co opisano w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 nie działa/ Żaden sposób?

2. Smart w ogóle się uruchamia?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dawi18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2016-12-14, 21:25   

wszytsko robilem i nic. jedyne co to laduje sie w samochodzie na ladowarce do popielniczki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2016-12-15, 07:21   

jestem_ktoś napisał/a:
2. Smart w ogóle się uruchamia?
_________________

 
 
dawi18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2016-12-15, 07:28   

tak smart dziala nawigacja prowadzi i moge uruchomic z karty auto mape ale jakbym chcial uruchomic najnowsza MapaMap na SD to pisze mi ze oprogramowanie lub mapa wymaga aktualizacji a instalki nie umie zainstalowac bo nie widzi smarta
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2016-12-15, 14:52   

Do instalacji programów na karcie SD nie jest potrzebne połączenie z komputerem - włóż kartę do czytnika w kompie.
A jak uruchamiasz Automapę?
Co się dzieje po włączeniu Smarta - masz fabryczne menu, czy od razu AM?
_________________

 
 
dawi18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2016-12-16, 12:37   

mam wgrany panel sianowski na karte i uuruchamiam z panelu auto mape i chodzi fajnie ale jak uruchomiw wgrana nowsza mapamap to pokaze sie okno startowe mapamap i zaraz wyskakuje komunikat ze oprogramowanie lub mapa jest nieaktualne i trzeba je zaktualizowac. i jest tylko jeden przycisk OK. i jak go nacisne to wraca do menu smarta
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2016-12-16, 13:41   

Zainstaluj poprawnie MM i zmień wpisy w odpowiednich plikach *.ini w panelu tak, aby prowadził do nowej MM.
Jak modyfikować panel: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

Przeniosłem z wątku "SG 710 problem z uruchomieniem, backup"
_________________

 
 
dawi18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2016-12-16, 14:20   

mam to zmienione i ten problem sie tez pokazuje. a czy kttos ma jakies sterowniki pod USB zeby nie bylo komunikatu nie rozpoznano urzadzenia
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-16, 18:02   

dawi18 napisał/a:
sterowniki pod USB
:arrow: http://www.mapamap.pl/pomoc-techniczna
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2016-12-16, 19:41   

dawi18 napisał/a:
mam to zmienione i ten problem sie tez pokazuje.
Podaj zawartośc pliku *.INI odpowiedzialnego za uruchamianie programów nawigacyjnych.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dawi18
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 6
Wysłany: 2016-12-16, 21:55   

wiesz co wkurza mnie twoje podejscie do mojego problemu. pisze o problemie komunikakcji laptop smart i taka pomoc chce uzyskac
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10