My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
tworzenie map z geoportalu
Autor Wiadomość
daniel45
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-09-16, 13:24   

To nie jest chyba błąd tylko po twojej stronie bo u mnie dzieje się tak samo. A mam Windows 7. co z tym zrobić?
_________________
Ostatnio zakupiłem sobie nowa nawigację. jest tak dobra jak Księgowa z certyfikatem.Stara miała już 5 lat.
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2016-09-23, 21:19   

Nowa wersja Kafelkarza na stronie 9.
Poprawiłem błąd podczas określania zakresu zoomów przy imporcie parametrów serwisów WMS (minimalny zoom zamiast na 0 ustawiał na 255 ;).

...a, no i jeszcze dla częstochowian jest bardzo zgrabna ortofotomapa z ubiegłego roku z geoportalu miejskiego ;)

[ Dodano: 2016-09-25, 19:31 ]
Cytat:
idzi pisze:
Do sklejonej mapy z kafelków jest plik "map" z ozi, ale do poszczególnych kafelków nie znalazłem plików z georeferencją. Gdzie je mogę znaleźć.

Kafelkarz, w odróżnieniu od Mapotero, zarządza pobieranymi kaflami, bez czego nie dałoby się np. działać z serwisami WMTS ;). Georeferencja kafla jest jest jednoznacznie zdefiniowana przez jego numer (plus oczywiście zdefiniowane parametry źródła mapy). Przy pobieraniu map z WMS nie musiałoby tak teoretycznie być, ale dzięki temu zamiast kafli "jednorazowych" pozyskujemy kafle "uniwersalne", które po pobraniu można wielokrotnie wykorzystywać do tworzenia map. Kafelkarz nie generuje z zasady plików georeferencyjnych do każdego pobranego kafla, bo i po co ? Pliki generowane są dla całej sklejonej mapy, ALE jeśli masz taka potrzebę, to po zdefiniowaniu parametrów mapy klikasz "Kafle dla Map Merge", i Kafelkarz zamiast mapy przygotuje zestaw kafli wraz z plikami georeferencyjnymi. Oprócz plików georeferencyjnych dla Oziego (.map) mapy (nie kafle) możesz wykonać w postaci geotiffów, geojpegów i w wielu innych specyficznych formatach (przyznaję, większości z nich nie sprawdzałem i nie wiem do czego się je stosuje ;).
 
 
inestong
[Usunięty]

Wysłany: 2016-10-03, 11:28   

Takie pytanie: Do się nałożyć na googlemaps SAT nakładki ISOK cieniowanie?
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2016-10-03, 12:04   

W obecnej wersji Kafelkarza - nie.
_________________
Kafelkarz 14.0.0.7
 
 
Florian77
azymut


Dołączył: 11 Paź 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-10-11, 13:02   

Dzięki wielkie za informacje ja próbuje sie bawic z mapą BDOT10k TDB 11-12 Kafle sie pobierają ale to co tworzy program pod trekbuddy to nie chce działac i obojetenie czy atlas spakowany czy nie. Tylko jak na swojej Lumi chce otworzyć to mi coś zniekształca całą mapke nie wiem czemu :/
_________________
Florian moja pasja jest malarstwo. Zawodowo jednak prowadzę biuro rachunkowe Jelenia Góra to moje miejsce na ziemi.
 
 
krakuser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-10-12, 11:32   

Cześć!
Ucieszyłem się na wieść, że da się jednak ściągnąć ISOKa dzięki Kafelkarzowi. Poczytałem, zainstalowałem 13.0.0.1, potem 13.0.1.1 (nowy interfejs świetny, a możliwość zaznaczenia obszaru mapy to zupełnie inna jakość - super!). Ściągnałem kafle do ISOKCien12 (ok. 19000) i chciałem zrobić mapę dla Oziego. Niestety, wywala się GIMP. Mam najnowszego, 2.8. Ścieżka dobra. Zaznaczenie opcji przetwarzania tylko w gimpie nie pomoglo. Wywala błąd w konsoli dziesiątki razy (pewnie tyle ile pasków (wierszy?) do sklejenia). Zrzut błędu chciałem załączyć, ale tu też jakiś błąd forum - pokazuje że plik za duży (19kB).

Komunikat jest taki: gimp-console-2.8.exe:20832. LimpGimpBase warning: gimp-console-2.8.exe: gimp_wire_read(): error

Przy okazji - jest jakieś ograniczenie ilości kafli do sklejenia mapy?
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2016-10-12, 15:10   

krakuser napisał/a:
Cześć!
Komunikat jest taki: gimp-console-2.8.exe:20832. LimpGimpBase warning: gimp-console-2.8.exe: gimp_wire_read(): error
Cześć ;)
To co wyżej, to jest standardowy, "przyjazny" ;)), "powitalny" komunikat konsoli Gimpa. Spróbuj na mniejszym kawałku (mniej kafli) i poczekaj - zobaczysz, że okna konsoli Gimpa same się pozamykają. Nie musisz zaznaczać opcji "tylko w Gimpie" - Kafelkarz sam oceni, czy Gimp mu jest do czegoś potrzebny i w razie potrzeby uruchomi go. Przetwarzanie grafiki "tylko w Gimpie" jest w zasadzie dla koneserów (w pewnych sytuacjach mogą pojawić się niewielkie różnice w jakości mapy) ;). Jeśli robisz mapę jednowarstwową, to kliknij opcję "Nie zmieniać rastra" - jeśli mapa jest rozsądnej wielkości, to Kafelkarz sklei ją bez pomocy Gimpa i sklejanie potrwa zdecydowanie krócej.
krakuser napisał/a:
Przy okazji - jest jakieś ograniczenie ilości kafli do sklejenia mapy?
Nie ma - jedynym ograniczeniem są zasoby Twojego komputera - Gimp potrafi je zagospodarować do ostatniego megabajta na dysku ;) (pamięć wirtualna - pod warunkiem, że nie masz ustawionego rozmiaru "na sztywno"). 19000 kafli ISOK po ~20kb sztuka to całkiem sporo biorąc pod uwagę, że jeden po rozpakowaniu zajmuje w pamięci ~2,4 MB. O ile pamiętam, chyba Scenic kleił już takie kolosy - trwa to długo i trzeba "trochę" poczekać.
_________________
Kafelkarz 14.0.0.7
 
 
krakuser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-10-12, 17:11   

O, dzięki za szybką odpowiedź:)

Z tego co piszesz wynika, że Kafelkarz/Gimp mają ograniczoną dość mocno ograniczoną wielkość końcowej mapy, skoro przy niecałych 20 tys. kafli gimp się wykrzacza - chyba, że coś źle robię... Dla orientacji - jaką największą mapę udało Ci się złączyć? W MB i kaflach bym prosił :)

Skąd wziąłeś wielkość 2,4MB/kafel po rozpakowaniu? IrfanView pokazuje 768kB dla kafla 512x512 24BPP.
Swoją drogą, takie spostrzeżenie - ściągnąłem ten sam obszar jako zoom 12 i 13. Na dysku zapisały się w katalogach 11 i 12. To normalne przesunięcie?

Komputer raczej nie stanowi u mnie jakiegoś większego ograniczenia, jak sądzę - i7-4770 (4 rdzenie, 8 wątków) i 16GB RAMu. Przy okazji mam takie dodatkowe pytania:
- jak uruchomić sklejanie pasków na większej niż jeden liczbie rdzeni (procesów)?
- czym innym posklejać ściągnięte kafle przy b. dużej mapie? Mobac np.?
- co robi opcja "spłaszcz"?
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2016-10-13, 20:26   

krakuser napisał/a:
Z tego co piszesz wynika, że Kafelkarz/Gimp mają ograniczoną dość mocno ograniczoną wielkość końcowej mapy...

Ani Kafelkarz, ani Gimp, nie mają ŻADNEGO ograniczenia wielkości mapy. Jeśli chcesz sprawdzić ile kafel zajmuje miejsca w pamięci, to otwórz go Gimpem i wciśnij Alt + Enter. Żeby skleić mapę wszystkie te 20 tys. kafli trzeba wczytać do pamięci.
Edit: Nakłamałem - Gimp ma ograniczenie rysunku do rozmiaru 262144x262144 pikseli, czyli max 512x512 = 262144 kafli o rozmiarze 512x512 pikseli.
krakuser napisał/a:
... skoro przy niecałych 20 tys. kafli gimp się wykrzacza...

Na czym polega to "wykrzaczenie" ? Gimp pisze w oknie konsoli, że zabrakło pamięci ? Jeśli tak, to znaczy, że zagospodarował całą pamięć wirtualną systemu (mapa 20k kafli na pewno nie zmieści się w fizycznym RAMie) - sprawdź jakie masz ustawienia pliku wymiany, i czy na dysku, na którym jest plik wymiany jest dość wolnego miejsca (masz system i plik wymiany na SSD ?). Nie robię dużych map, bo nie mam takiej potrzeby (max 200 MB), ale ktoś tu chyba kiedyś napisał, że skleił całe województwo (pewnie te najmniejsze, ale to i tak kilkadziesiąt tysięcy kafli ;) co trwało cały dzień ;). Kafel kaflowi nie równy, więc liczba kafli niewiele mówi.
krakuser napisał/a:
...ściągnąłem ten sam obszar jako zoom 12 i 13. Na dysku zapisały się w katalogach 11 i 12. To normalne przesunięcie?
To normalne.
krakuser napisał/a:
- jak uruchomić sklejanie pasków na większej niż jeden liczbie rdzeni (procesów)?
Ustawienia\Wątki\Maksymalna liczba wątków przy sklejaniu kafli. Powinieneś mieć domyślnie 8, nie ma sensu ustawiać dużo więcej, bo przyblokujesz kompa, a znacząco szybciej nie będzie.
krakuser napisał/a:
- czym innym posklejać ściągnięte kafle przy b. dużej mapie? Mobac np.?
Żeby skleić kafle za pomocą innego programu trzeba wygenerować pliki kalibracyjne dla poszczególnych kafli - klikając "Kafle dla Map Merge". Możesz je potem sklejać np. za pomocą Map Merge for OziExplorer albo Global Mapperem - generalnie wszystkim, co "żre" pliki z kalibracją pod Oziego.
krakuser napisał/a:
- co robi opcja "spłaszcz"?
Opisy opcji w panelu 4 są w większości intuicyjne, za wyjątkiem "Spłaszcz" ;). Jeśli w magazynie brakuje części kafli, to w ich miejscu po utworzeniu mapy pojawią się "dziury". Jeśli chcemy brakującą treść mapy w "dziurach" uzupełnić z innej mapy, to podkładamy ją pod spód (na niżej leżącą warstwę) i zaznaczamy opcję "Spłaszcz" (panel nr. 2) - w dziurach pojawi się treść mapy leżącej niżej."
_________________
Kafelkarz 14.0.0.7
 
 
krakuser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-10-15, 10:42   

No to już wiem więcej. Ty też trochę ;)

Testuje właśnie tę wydolność Gimpa - z obciążeniem niecałych 50%, zgodnie z tym limitem, który podałeś - wrzuciłem mapę z prawie 120 tys. kafli. Skleja paski od ok. 10h. Dziwi mnie jednak, że nie widać żadnego obciążenia w komputerze - Kafelkarz bierze dosłownie kilka MB pamięci, procesor obciążony w ok. 10%, pamięci wolnej 9 GB, i do tego ani śladu Gimpa w procesach. Robi sie tam coś czy nie?

Pytałeś o dysk - tak, mam system i plik wymiany na SSD i dużo miejsca na nim.

No i dalej, mimo ustawienia ilości wątków na 4, pokazuje mi się 1 uruchomiony proces (obok przycisku Kill). Czy to oznacza, że jeden można zabić, czy 1 jest uruchomiony? A jeśli tak, to czemu nie 4, jak w ustawieniach?

I jeszcze ostatnie - jeśli chciałbym dociągnąć pliki georeferencyjne do posiadanych już kafli, to mam użyć opcji Kafle dla Map Merge po ściągnięciu kafli?

Dzięki i pozdrawiam!
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2016-10-15, 12:57   

Prawdę mówiąc, moje potrzeby nie przekraczają 3k kafli, dlatego 200k to dla mnie liczba raczej abstrakcyjna ;).
krakuser napisał/a:
Pytałeś o dysk - tak, mam system i plik wymiany na SSD i dużo miejsca na nim.
Dużo, to rzecz względna, masz 2-3TB wolnego ? Spróbuj zaobserwować jak podczas klejenia mapy zmienia się ilość wolnego miejsca na SDD (jeśli masz ustawioną na sztywno wielkość pliku wymiany, to nie będzie się zmieniać). Do klejenia bardzo dużych map (120k kafli) potrzeba bardzo dużo pamięci. Jeśli masz duży magazyn HDD, to przenieś tam plik wymiany, przynajmniej na czas klejenia mapy.
krakuser napisał/a:
Dziwi mnie jednak, że nie widać żadnego obciążenia w komputerze - Kafelkarz bierze dosłownie kilka MB pamięci, procesor obciążony w ok. 10%... mimo ustawienia ilości wątków na 4, pokazuje mi się 1 uruchomiony proces (obok przycisku Kill)...
Najpierw kafle klejone są w pionowe paski, potem z pasków sklejana jest mapa, potem w Gimpie modyfikowane są parametry rastra (jeśli nie zaznaczyłeś "Nie zmieniać rastra"). Paski z kafli klejone są równolegle w oddzielnych procesach przez Kafelkarza lub Gimpa (jeśli zadałeś 8, to w ośmiu). Mapa z pasków klejona jest w 1 procesie przez Kafelkarza lub Gimpa, parametry rastra modyfikowane są zawsze w Gimpie. Jeśli pozostał 1 uruchomiony proces to znaczy, że trwa operacja sklejania mapy z pasków lub modyfikacja parametrów rastra. Jeśli masz dużą mapę, to mapę z pasków skleja Gimp, a Kafelkarz na niego czeka nie robiąc w tym czasie nic. Pracuje wtedy Gimp (GNU Image Manipulation Program - zajmuje pamięć) i jego wtyczki (GNU Image Manipulation Plug-In - obciążają procesor). Przy sklejaniu 1360 kafli 512x512 RGB (mały eksperyment ;) zajmowane jest nieco ponad 4.2 GB pamięci, więc 120k zeżre ~400 GB (a fizycznie masz tylko 16 minus to, co zajmuje system i działające aplikacje). Przy tak dużej mapie obowiązkowo zaznacz "Wyświetl okna konsoli Gimpa", bo jeśli skończy się pamięć (oczywiście wirtualna), to Gimp umieści tam stosowny komunikat o błędzie i będzie czekał na Twoją reakcję, czyli na ręczne zamknięcie okna - okno z komunikatem błędu samo się nie zamknie (oczywiście, proces można zabić z Kafelkarza).
krakuser napisał/a:
...jeśli chciałbym dociągnąć pliki georeferencyjne do posiadanych już kafli, to mam użyć opcji Kafle dla Map Merge po ściągnięciu kafli?..
Jeśli te kafle pobrałeś Kafelkarzem, to tak.

Ooops.. widzę, podczas dodawania georeferencji do kafli wyświetlają się jakieś niestosowne komunikaty - już się za nie biorę ;).
_________________
Kafelkarz 14.0.0.7
 
 
krakuser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-10-15, 13:44   

Potrzebuję dużych obszarów jako podkłady mapowe - dlatego tak duże mapy.

Patrzę na te GNU - obciążenie procesora 0%, pamięci, w sumie kilkanaście MB. Niestety nie włączyłem na początku wyświetlania konsoli Gimpa, zrobiłem to teraz. Jak sprawdzić czy coś się w ogóle dzieje, czy program nie wisi?
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2016-10-15, 14:26   

krakuser napisał/a:
Jak sprawdzić czy coś się w ogóle dzieje, czy program nie wisi?
Jeśli Gimp nie zajmuje pamięci, a wtyczki Gimpa nie obciążają procesora, to znaczy, że zabrakło pamięci, Gimp zwolnił pamięć, umieścił stosowny komunikat w oknie konsoli i czeka aż ten komunikat przeczytasz i zamkniesz okno konsoli = zakończysz działanie Gimpa. Ponieważ nie zaznaczyłeś "Wyświetlaj okna konsoli...", Gimp uruchomił się bez okna i nie możesz tego komunikatu obejrzeć i okna zamknąć. Możesz zabić proces w Kafelkarzu lub w Menedżerze procesów. Nie kasuj pasków w folderze tmp, uruchom sklejanie z tymi samymi parametrami jeszcze raz, z zaznaczoną opcją "Wyświetlaj okna konsoli...". Efekt będzie taki sam, tyle że będziesz mógł przeczytać komunikat o błędzie braku pamięci ;). Jeśli komunikat się nie pojawia, wszystko jest ok., trzeba czekać.

[ Dodano: 2016-10-15, 16:13 ]
AAA222 napisał/a:

krakuser napisał/a:
- czym innym posklejać ściągnięte kafle przy b. dużej mapie? Mobac np.?
Żeby skleić kafle za pomocą innego programu trzeba wygenerować pliki kalibracyjne dla poszczególnych kafli - klikając "Kafle dla Map Merge". Możesz je potem sklejać np. za pomocą Map Merge for OziExplorer albo Global Mapperem - generalnie wszystkim, co "żre" pliki z kalibracją pod Oziego.
Tu w zasadzie też trochę nakłamałem ;). Oprócz map dla OziExprorera Kafelkarz może wygenerować georeferencjie w wielu innych formatach oraz georastry. np. geotiffy. Można więc np. wygenerować z kafli geotiffy i scalić je w jakimś GISie, np. qGISie. Tworzenie plików kalibracyjnych do kafla realizowane jest nie poprzez "dopisywanie" georeferencji, ale jako tworzenie jednokaflowej mapy - jeśli więc zadanych było kilka warstw, to kafel wynikowy powstanie z ich sklejenia.

[ Dodano: 2016-10-16, 20:26 ]
Trochę popracowałem nad operacją dodawania georeferencji do kafli, przy okazji znalazłem i poprawiłem błąd powodujących dziwne zachowanie się Kafelkarza przy niektórych konfiguracjach ustawionych opcji (np. podczas konwersji formatu do jpg). Najnowsza wersja 13.0.1.2.

[ Dodano: 2016-10-21, 17:44 ]
Wydawało mi się, że 10 znaków na rozszerzenie wystarczy (dla tych, dla których Windows istnieje od zawsze - część nazwy pliku po kropce, zwana teraz "typ pliku"), aż napotkałem takie oto cuś: .vnd.google-earth.kml+xml;mode=networklink ;). Kafelkarz z takiego czegoś mapy co prawda nie sklei, ale "kafle" i owszem, pobrać może. Dłuższe od 10 znaków rozszerzenia zasysane z właściwości serwisów WMS powodowały dotychczas wywrotkę Kafelkarza podczas próby pobierania kafli, od wersji 13.0.1.3 rozszerzenia mogą być dowolnie długie.

[ Dodano: 2016-10-23, 21:14 ]
Podziałałem nieco w temacie definiowania map z serwisów WMS, teraz jest prościej, w zasadzie robi się samo ;). Żeby zdefiniować mapę z serwisu WMS klikamy w zakładkę "Źródła map", klikamy w przycisk "Import def. WMS z serwisu", w pole które się pojawi wklejamy adres serwisu, np.:
Kod:
http://geoportal.czestochowa.um.gov.pl/isdp/scripts/isdp.dll/wms
i klikamy przycisk "Dalej >". W oknie wyświetlą się dwie listy - po lewej lista map dostępnych w serwisie, po prawej lista map, które zaimportujemy. Przyciskami ">", "<" komponujemy listę map do zaimportowania. Możemy zaimportować mapy jako oddzielne, albo jako jedną mapę wielowarstwową - jest to czasami przydatne, np. gdy na oddzielnych warstwach są granice i numery działek. Nazywamy serwis i mapę, klikamy "Importuj", i gotowe.
_________________
Kafelkarz 14.0.0.7
 
 
Mariannka29
azymut


Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-12-05, 14:09   

[quote="AAA222"]
krakuser napisał/a:
Jak sprawdzić czy coś się w ogóle dzieje, czy program nie wisi?
Jeśli Gimp nie zajmuje pamięci, a wtyczki Gimpa nie obciążają procesora, to znaczy, że zabrakło pamięci, Gimp zwolnił pamięć, księgowa Warszawa umieścił stosowny komunikat w oknie konsoli i czeka aż ten komunikat przeczytasz i zamkniesz okno konsoli = zakończysz działanie Gimpa. Ponieważ nie zaznaczyłeś "Wyświetlaj okna konsoli...", Gimp uruchomił się bez okna i nie możesz tego komunikatu obejrzeć i okna zamknąć. Możesz zabić proces w Kafelkarzu lub w Menedżerze procesów. Nie kasuj pasków w folderze tmp, uruchom sklejanie z tymi samymi parametrami jeszcze raz, z zaznaczoną opcją "Wyświetlaj okna konsoli...". Efekt będzie taki sam, tyle że będziesz mógł przeczytać komunikat o błędzie braku pamięci ;). Jeśli komunikat się nie pojawia, wszystko jest ok., trzeba czekać.

[ Dodano: 2016-10-15, 16:13 ]
AAA222 napisał/a:

krakuser napisał/a:
- czym innym posklejać ściągnięte kafle przy b. dużej mapie? Mobac np.?
Żeby skleić kafle za pomocą innego programu trzeba wygenerować pliki kalibracyjne dla poszczególnych kafli - klikając "Kafle dla Map Merge". Możesz je potem sklejać np. za pomocą Map Merge for OziExplorer albo Global Mapperem - generalnie wszystkim, co "żre" pliki z kalibracją pod Oziego.
Tu w zasadzie też trochę nakłamałem ;). Oprócz map dla OziExprorera Kafelkarz może wygenerować georeferencjie w wielu innych formatach oraz georastry. np. geotiffy. Można więc np. wygenerować z kafli geotiffy i scalić je w jakimś GISie, np. qGISie. Tworzenie plików kalibracyjnych do kafla realizowane jest nie poprzez "dopisywanie" georeferencji, ale jako tworzenie jednokaflowej mapy - jeśli więc zadanych było kilka warstw, to kafel wynikowy powstanie z ich sklejenia.

[ Dodano: 2016-10-16, 20:26 ]
Trochę popracowałem nad operacją dodawania georeferencji do kafli, przy okazji znalazłem i poprawiłem błąd powodujących dziwne zachowanie się Kafelkarza przy niektórych konfiguracjach ustawionych opcji (np. podczas konwersji formatu do jpg). Najnowsza wersja 13.0.1.2.

[ Dodano: 2016-10-21, 17:44 ]
Wydawało mi się, że 10 znaków na rozszerzenie wystarczy (dla tych, dla których Windows istnieje od zawsze - część nazwy pliku po kropce, zwana teraz "typ pliku"), aż napotkałem takie oto cuś: .vnd.google-earth.kml+xml;mode=networklink ;). Kafelkarz z takiego czegoś mapy co prawda nie sklei, ale "kafle" i owszem, pobrać może. Dłuższe od 10 znaków rozszerzenia zasysane z właściwości serwisów WMS powodowały dotychczas wywrotkę Kafelkarza podczas próby pobierania kafli, od wersji 13.0.1.3 rozszerzenia mogą być dowolnie długie.



Dzięki bardzo mi pomogłeś, i myślę że penie nie tylko mi .. Pozdrawiam ! :-)
_________________
Jestem Marianna, księgowa Przemyśl sobie swoje postępowanie.
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2017-01-21, 13:27   

Poprawiłem błąd, przez który przy pewnych ustawieniach Kafelkarz generował puste pliki tymczasowe ("paski"), i w efekcie nie robił mapy.
_________________
Kafelkarz 14.0.0.7
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 9