Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-12, 21:32
GC 700 Plus programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
małyck
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-13, 00:13   

Witam!
Mam od 2 dni GoClever 700plus, wiem że jest tam emapa, i tu pytanie czy jak włożę kartę z wgraną inną mapą np. automapa, to odpali mi automatycznie atomapę czy będę gdzieś musiał dokonać wyboru w menu? i mam też pytanie, ponieważ pisze że obecna mapa ma widok budynków 2D a widzę same ulice bez zarysów budynków.
nie znam się bardzo na tych zabawkach więc proszę o wyrozumiałość i proste odpowiedzi ;)
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-12-13, 16:02   

małyck napisał/a:
wiem że jest tam emapa
Skąd czerpiesz taką wiedzę :?:
Emapa jest producentem map elektronicznych do różnych programów nawigacyjnych.
małyck napisał/a:
czy jak włożę kartę z wgraną inną mapą np. automapa, to odpali mi automatycznie
Nie
małyck napisał/a:
widzę same ulice bez zarysów budynków.
Nie wszystkie miejscowości mają widok 3D i to samo dotyczy obrysów - dlatego możesz ich nie widzieć.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
małyck
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-13, 18:40   

wszedłem w menu w " o black..." i tam jest napisane jaka mapa jest na jaki kraj. Europa cała to atlas... a PL emapa. Więc myślałem że to to ;)
A co zrobić by odpaliło mi z karty inną mapę?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-12-13, 20:54   

Mapę, czy program nawigacyjny?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
małyck
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-13, 23:21   

generalnie to program :)
( pliss o wyrozumiałość )
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-12-14, 07:18   

A co to ma wspólnego z AutoMapą?

dasior591 napisał/a:
To to samo co 5066HD i navio 500 plus
Czyli uruchamianie takie samo. W skrócie - albo wybór programu wg instrukcji obsługi, albo mebilenavigator/mobilenavigator.exe na SD. Szczegóły w wątkach o w.wym. modelach
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez imar42 2011-12-14, 09:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
małyck
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-14, 08:46   

ok, dzieki :) sprawdze jakby co to bede truł dalej ;)
 
 
Shark66
azymut


Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-05-08, 13:52   GC 700 Plus programy nawigacyjne

Witam.

Mam problem z powyższą nawigacją, ponieważ jest na niej zainstalowana automapa i szczerze powiedziawszy mało płynnie chodzi.
Do tego na początku jest dzwięk, coś tam Hołowczyc mówi że z nim dojade itp.
Jak już sobie ustawie aby mnie prowadziła gdzieś, to dzwięku nie ma.
Dzwięk przycisków jest.

Nawigacji będę używał na drogach Niemcy - Rosja, dlatego potrzebuje programu który będzie dość dokładny i nie będzie się zacinał. Z krajami Niemcy, Belgia, Holandia, Francja, Polska, Białoruś, Rosja, Litwa,Łotwa, Estonia.

Możecie coś polecić ?
Z automapą kombinowałem na wszystkie sposoby i się nie da nić usprawnic.


Do tego potrzebuje też mapy na pc, możecie coś polecić ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-07, 08:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-05-08, 14:52   

Shark66, spróbuj Igo8 lub Igo Primo oba polecam >> http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=38

[ Dodano: 2012-05-08, 15:56 ]
Shark66 napisał/a:
Do tego potrzebuje też mapy na pc, możecie coś polecić ?

Czytaj >> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11039
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Shark66
azymut


Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-05-08, 15:09   

Dzięki wielkie, zobaczymy jak na tych pozostałych mapach będzie działać.

A czy istnieje jakaś mapa Rosji powiedzmy do 500km za Moskwą czy lepiej papierowy atlas ? Z tego co szukałem i rozmawiałem ze znajomymi to są dokładne mapy ale tylko do samej Moskwy ( automapa ponoć jest dość dobra jak na jazdę po Moskwie) ale dalej to same maliny możemy sobie pooglądać w szczerym polu
 
 
AbramK 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2012-05-12, 19:56   

Witam. Jestem posiadaczem GC Navio 700 Plus. Używam najnowszej AutoMapy (Europa) z karty mikro SD (8GB). Nie mam najmniejszych problemów, instalację zrobiłem "z dedykacją" dla GoClever coś tam coś tam i śmiga bez żadnych błędów. Nie robiłem instalki w samym urządzeniu, ponieważ nie jestem aż tak biegły w takich operacjach, a karta pamięci wydaje się wyjściem najmniej kłopotliwym.
_________________
Pozdrawiam - Krzysiek
 
 
Shark66
azymut


Dołączył: 08 Maj 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-05-12, 20:27   

Witaj AdamK, ja również mam Automapę na karcie pamięci.
Wykasowałem i od nowa wrzuciłem tam AM i o dziwo jest lepiej.


A możecie polecić jakąś dokładną mapę na laptopa ? Zależy mi głównie na Białorusi i Rosji.
Pobierałem większość jakie znalazłem z lat 2010-2011 ale mało która mi odpowiada
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2012-05-12, 21:31   

Po pierwsze - mapę czy program nawigacyjny? http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
Jeśli to drugie - zajrzyj do wątku "Programy nawigacyjne na PC"
_________________

 
 
rafal1d
azymut


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-07-06, 23:23   Navio 700 Plus

Czy ktoś mógłby udostępnić plik z nową aktualizacją dla tego modelu ? Sam nie mogę tego zrobić ponieważ na koncie GoClever nie mam podanych żadnych nowych aktualizacji :O
Nie wiem dlaczego, proszę kogoś uprzejmego o pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2013-07-07, 08:00   

Co chcesz zaktualizować?
Oprogramowanie urządzenia?
Program nawigacyjny?
Mapy do programu nawigacyjnego?

[ Dodano: 2013-07-07, 09:24 ]
P.S. Przeniosłem na właściwe miejsce
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 13