Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TT7 dla PDA - złamany!
Autor Wiadomość
alias
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 58
Wysłany: 2008-06-21, 14:06   TT7 dla PDA - złamany!

Podstawowy link: http://forum.ppcwarez.org...&st=0&sk=t&sd=a

Co prawda zamknęli wątek ale warto wiedzieć : http://pdaclub.pl/forum/i...5.msg684240#new

Warto jeszcze spojrzeć tu: http://www.ipmart-forum.com/
 
 
jerzu 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 51
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 142
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-22, 08:42   

Walczyłem z tym wczoraj (a właściwie dzisiaj) do pierwszej w nocy. Niestety - na Akirze MM517 mam komunikat "not enough memory is available" :-|
_________________
Dariusz "jerzu" Niemczyński
SonyEricsson Xperia Neo V ICS 4.0.4
AutoMapa Android 1.4.1 (0178) PL 1206, NaviExpert 8.0
 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-06-22, 08:51   

Na lucca 5.2 z 4" ekranem odpala!
Ale potestuje dopiero wieczorem,bo narazie nie mam mapy.
Wielkie dzieki-alias!!!!!



Mysle ze ze starszymi mapami,typu 6.75 tomek powinien tez chodzic!
 
 
jerzu 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 51
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 142
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-22, 09:45   

mirko1 napisał/a:
Na lucca 5.2 z 4" ekranem odpala!
Ale potestuje dopiero wieczorem,bo narazie nie mam mapy.


Bez map u mnie też odpala :mrgreen: Z mapą dostaję kumunikat j.w. :cry:
_________________
Dariusz "jerzu" Niemczyński
SonyEricsson Xperia Neo V ICS 4.0.4
AutoMapa Android 1.4.1 (0178) PL 1206, NaviExpert 8.0
 
 
 
Loko 
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 84
Wysłany: 2008-06-22, 10:14   

Na WINDOWS CE ktoś to zainstalował??
 
 
alias
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 58
Wysłany: 2008-06-22, 13:36   

Loko napisał/a:
Na WINDOWS CE ktoś to zainstalował??


Ta wersja jest na WM 5 i 6.
 
 
chrisjan 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 37
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-06-22, 17:03   

Niestety też mam problem z uruchomieniem TT7 na mojej Navii.
Tzn program instaluje się prawidłowo, ale nie widzi map.
Próbowałem wgrywać mpy zgodnie instrkcją zamieszczoną tu:
http://forum.dvhk.pl/show...267&postcount=5
plic .dtc generuje, ale później mowa jest o konieczności zmiany pliku ttsystem, a ja niestety takiego pliku nigdze nie widzę...;/

Będe wdzięczny za pomoc.
_________________
Pozdrawiam,
chrisjan

-------------------------------------------------------
GoClever 5066 BTFM + 4 GB
 
 
remmyhi
Waypoint
Prawie jak GPS ;)



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 91
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-06-22, 17:35   

Plik ttsystem musisz zmieniać tylko w przypadku gdy masz urządzenie "Tomtom". Na Navii nie musisz tego robić.
Ale i tak komunikat o braku pamięci ci przeszkodzi...

pozdrowienia
 
 
alias
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 58
Wysłany: 2008-06-22, 20:54   

Instrukcja uruchomienia map v7xxx na urządzeniach TomTom i PDA z TT7

(zapożyczone z forum DVHK.pl)


1.Na dysku C:\ stworzyć folder np. C:\maps

2. Do folderu "maps" skopiować pliki tt7_keygen.exe oraz meta.txt

3,W folderze C:\maps stworzyć następny o nazwie mapy (nazwa foldera musi odpowiadać
dokładnie nazwie mapy) np.c:\maps\Western_and_Central_Europe lub c:\maps\Eastern_Europe
i do tego folderu należy skopiować plik *.meta (ze ściągniętej mapy < oczywiście do foldru
o nazwie tej mapy)

4.Uruchom okno dosowe (start > uruchom > cmd > enter) i w oknie dosowym przejdź do C:\maps
(tz. tam gdzie wcześniej skopiowałeś tt7_keygen.exe)

5.W oknie dosowym (C:\maps) wpisujemy: tt7_keygen.exe Western_and_Central_Europe ABCDE12345
(lub oczywiście inną nazwę mapy w zależnożci od nazwy folderu ze skopiowanym plikiem *.meta
ABCDE12345 oznacza ID (twojego) urządzenia ) i wciskamy enter

6.W folderze mapy (w naszym przykładzie Western_and_Central_Europe) zostaje wygenerowany plik aktywujący mapę *.dct (tz. w tym momencie znajdziemy w folderze 2 pliki *.meta oraz *.dct

7.Do urządzenia TomTom (lub na kartę SD w zależności od urządzenia) kopiujemy folder ze ściągniętą i rozpakowaną mapą i do tego folderu kopiujemy również nasze 2 pliki *.meta oraz *.dct

8.Pozostaje zmodyfikowanie systemu TomTom aby zobaczył naszą mapę, w tym celu kopiujemy
z naszego urządzenia plik systemowy "ttsystem" do folderu z crackiem o nazwie ttsystem crag,
do tego folderu (ttsystem crag) kopiujemy również folder wraz z 2 plikami *.meta oraz *.dct
( ten który wcześniej stworzyliśmy > patrz punkt 6.) i uruchamiamy RunMe.bat

9.Chwilę czekamy, w tym momencie (ttsystem crag) wygeneruje nam nowy "ttsystem", a nazwa starego zostanie automatycznie zmieniona na "ttsystem.old"

10.Kopiujemy nowy (wygenerowany) "ttsystem" z powrotem do naszego urządzenia TomTom i w tym momencie nasze urządzenie po włączeniu powinno "widzieć" nowe mapy v7xxx (ewentualnie zrobić reset urządzenia)

11.Jeżeli wszystko dobrze zrobiliśmy to cieszymy sie nowymi mapami i w drogę, natomiast, jeżeli nie działa to oznacza, że coś spier... i proponuję przeczytać dokładnie instrukcję i rozpocząć od początku uruchomianie map


LINK do mapy: Western_and_Central_Europe_v7.20_TTS (działa ok): http://rapidshare.com/users/8ARRXQ

Może ktoś z Was ma możliwość umieścić tę mapkę na jakimś serwerze coby wszyscy mogli skorzystać (od biedy może być chomiczek)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-06-24, 18:25   

Niestety,na PNA to nie chodzi.
Totalna klapa!
Dziala do momentu gdy zobaczy mape lub do momentu wybrania glosu,ktory uprzednio mozna bez problemu testowac!!??
Czyli,nie moze zapisac ustawien i dlatego wywala blad.

Czy moze ktos wrzucic tutaj registry PDA z zainstalowanym i dzialajacym tomkiem z tego tematu?
Tak dla porownania.
Moze to by nas naprowadzilo na jakis trop.
Z gory dzieki.
 
 
nostik 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 27 Lut 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-06-25, 16:29   

panowie a na akirce da się coś pokombinować??
 
 
 
jerzu 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 51
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 142
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-25, 16:37   

Cytat:
panowie a na akirce da się coś pokombinować??


Instalowałem wszystkie możliwe wersje. I albo nie widzi map, albo twierdzi że mapa nie jest zarejestrowana albo otrzymuję komunikat o braku pamięci (chociaż fizycznie jej nie brakuje).
_________________
Dariusz "jerzu" Niemczyński
SonyEricsson Xperia Neo V ICS 4.0.4
AutoMapa Android 1.4.1 (0178) PL 1206, NaviExpert 8.0
 
 
 
nostik 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 27 Lut 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-06-25, 16:59   

jerzu napisał/a:
Cytat:
panowie a na akirce da się coś pokombinować??


Instalowałem wszystkie możliwe wersje. I albo nie widzi map, albo twierdzi że mapa nie jest zarejestrowana albo otrzymuję komunikat o braku pamięci (chociaż fizycznie jej nie brakuje).

dzięki.
 
 
 
labik 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 65
Wysłany: 2008-06-26, 15:14   

jerzu napisał/a:
Cytat:
panowie a na akirce da się coś pokombinować??


Instalowałem wszystkie możliwe wersje. I albo nie widzi map, albo twierdzi że mapa nie jest zarejestrowana albo otrzymuję komunikat o braku pamięci (chociaż fizycznie jej nie brakuje).

Także u mnie nie widzi map. Obeszliscie to moze jakoś ??
 
 
 
kondzior
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-06-30, 13:30   

Możnaby pobrać jedną mapę za friko i potestować - niestety tt7 ma na sztywno podane aby korzystać w połączeniu internetowym z pliku iexplore.exe, którego na naszym wince niestety nie ma...

Czy wie ktoś gdzie tomtom standardowo przechowuje swoje mapki?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10