My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwne zachowanie AM
Autor Wiadomość
ecompaq 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 165
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2012-07-11, 21:57   Dziwne zachowanie AM

Witam kolegów, mam problem z którym nie mogę sobie poradzić a mianowicie, mam wgraną AM 6.10e na urządzeniu navigon 4310max, wszystko bardzo ładnie działa ale jest pewien problem, zawsze po włączeniu urządzenia AM startuje z ustawienia nocnego nawet jak już wykryje satelity, wszystkie ustawienia w opcjach mam poprawne , synchronizacja z czasem i tp... Co może być przyczyną tak dziwnego zachowania, nadmienię jeszcze, że poprzednia wersja działała poprawnie.
Proszę o jakieś sugestie co i gdzie poprawić w ustawieniach.
_________________
Jeśli Ci pomogłem naciśnij---POMÓGŁ
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8822
Wysłany: 2012-07-11, 22:13   

ecompaq napisał/a:
wszystkie ustawienia w opcjach mam poprawne , synchronizacja z czasem i tp... Co może być przyczyną tak dziwnego zachowania,

Sprawdź czy masz ustawioną prawidłową strefę czasową w urządzeniu i w samej AM automatyczną zmianę dzień/noc i dzienny schemat kolorów dla dnia i nocny dla nocy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3047
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2012-07-11, 23:32   

ecompaq,
Może tutaj coś znajdziesz: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33677
Skóreczki masz oryginalne?
W pilocie, aktualny czas pokazuje Ci prawidłowy?
Jeżeli to wina Twoich ustawień w AM, to :
1) Menu - ustawienia - Mapa - Funkcje automatyczne ... przełączanie w tryb nocny ma być włączone.
2) Przy powyższym ustawieniu, wchodząc w Menu - Opcje w ciągu dnia, powinieneś zobaczyć "Tryb nocny (auto)", a znacznik tej opcji nie podświetlony. natomiast wchodząc w to ustawienie w nocy, powinieneś zobaczyć "Tryb nocny" i znacznik podświetlony.

Stawiam, że masz automat (pkt.1) wyłączony, a w pkt. 2 ustawione na Tryb nocny ;-)
_________________
Nie podejmuj dyskusji z debilem, bo zostaniesz zmuszony do zejścia na jego poziom, a wtedy ludzie mogą nie zauważyć różnicy
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2012-07-12, 09:52   

witam
Czy może ktoś sprawdzić u siebie działanie am we Wrocławiu. Jadąc do wrocka ulice Księcia Witolda nie mogę wpisać numeru ulicy i za cholerę nie mogę dojechać do punktu końcowego. Dodam,że nie wgrywałem całego oprogramowania,tylko podmieniłem mapki. Czy to jest normalne?? W poprzednich wersjach to było, w obecnej pisze,że to śródmieście i d.. .
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8822
Wysłany: 2012-07-12, 10:03   

Jest numeracja na tej ulicy, z tym że od mostu Uniwersyteckiego do mostu Pomorskiego jest blokada, numeracja jest od nr 2 do 82.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2012-07-12, 10:06   

renron, mój numer to 35 i wierz lub nie, ale nie dasz rady wpisać w AM ostatniej wersji.
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8822
Wysłany: 2012-07-12, 10:18   

jareckiwa napisał/a:
wierz lub nie, ale nie dasz rady wpisać w AM ostatniej wersji.

Raczej nie wierzę. ;-)





_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3047
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2012-07-12, 10:25   

renron napisał/a:
Raczej nie wierzę. ;-)

Ja mu też nie wierzę - łże "jak pies" :lol: Mam obrazki identyczne do Twoich.
Co Ci ludzie instalują :shock:
_________________
Nie podejmuj dyskusji z debilem, bo zostaniesz zmuszony do zejścia na jego poziom, a wtedy ludzie mogą nie zauważyć różnicy
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2012-07-12, 10:28   

kurcze, to dlaczego ja nie mam tego wyboru?? Bilunia:)) Może muszę wgrać cały program,a nie mapa. Czy to jest ten problem??
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8822
Wysłany: 2012-07-12, 10:33   

jareckiwa napisał/a:
Może muszę wgrać cały program,a nie mapa.

Nie kombinuj tylko wgraj na nowo całą AM i po problemie, chyba że masz uszkodzoną instalkę.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jareckiwa 
Navi Expert
jarek


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 221
Skąd: Sieradz
Wysłany: 2012-07-12, 10:35   

nie, mam oryginał, więc powinno wsio działać dobrze. Jak syn wróci to wgram na nowo cały program i zobaczę. Dzięki za info.
_________________
pozdrawiam
Jarek
 
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3047
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2012-07-12, 10:35   

renron napisał/a:
chyba że masz uszkodzoną instalkę

O to chodzi ... o to chodzi :lol:
jareckiwa napisał/a:
nie, mam oryginał

Już nie raz się przekonaliśmy, że oryginał, "oryginałowi" czasami nie jest równy ;-)
_________________
Nie podejmuj dyskusji z debilem, bo zostaniesz zmuszony do zejścia na jego poziom, a wtedy ludzie mogą nie zauważyć różnicy
Ostatnio zmieniony przez Bilunia 2012-07-12, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 34 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2207
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-12, 10:37   

jareckiwa, żeby nie było ze koledzy są w zmowie przeciwko tobie :-)

U mnie również da się wyznaczyć ten punkt :







Ponowna instalacja według poradnika wyeliminuje twoje problemy.
_________________
Poradniki
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8822
Wysłany: 2012-07-12, 10:39   

Google napisał/a:
Ponowna instalacja według poradnika wyeliminuje twoje problemy.

jareckiwa napisał/a:
mam oryginał
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3047
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2012-07-12, 10:40   

jareckiwa,
Wynik 3:1 powinien Cię przekonać ;-) do wyższości naszych racji :lol:
Błąd jest u Ciebie ... musisz tylko dojść do tego, co go spowodowało ;-)
_________________
Nie podejmuj dyskusji z debilem, bo zostaniesz zmuszony do zejścia na jego poziom, a wtedy ludzie mogą nie zauważyć różnicy
Ostatnio zmieniony przez Bilunia 2012-07-12, 10:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 10