My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
499.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
345.00 PLN
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
134.71 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
549.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1055.00 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
259.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa - punkty przez i wyznaczenie trasy ?
Autor Wiadomość
sporting
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-05-31, 20:51   pytanie o jazde do celu/przez...

witam
czy moze mi ktos napisac sciage jak to wykonac,krok po kroku.mianowicie chodzi mi o to jak ustawic jazde w jednym miescie z punktu A do punktu B przez punkt C w automapie 5.0.5.nie pisac, ze najlepiej przez punkt G :-D
 
 
 
awow 
Waypoint


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-05-31, 22:21   

Pukasz w punkt A przytrzymujesz i puszczasz, z otwartego menu kontekstowego wybierasz START, to samo w punkcie B ale wybierasz KONIEC, natępnie w punkcie C wybierasz z menu kontekstowego PRZEZ.
 
 
sporting
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-06-01, 11:01   

awow napisał/a:
Pukasz w punkt A przytrzymujesz i puszczasz, z otwartego menu kontekstowego wybierasz START, to samo w punkcie B ale wybierasz KONIEC, natępnie w punkcie C wybierasz z menu kontekstowego PRZEZ.

witam ponownie.jest to moje pierwsze navi,wiec prosze krok po kroku,bo nie moge dac rady z tym.po kliknieciu w pkt A,to menu powinno sie same otwozyc czy jak?rozumiem ze mam kliknac na mapie w jakis tam pkt ,czy to juz mowisz chodzi o jakas opcje w menu z tym pkt. A?piszesz dosc jasno i zwiezle,tylko ze ja nie mam zielonego pojecia o navi.korzystam jak co z atomapy 5.0.5
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2771
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-01, 11:37   

sporting,
1. Klikasz interesujacy cie punkt który ma być początkiem. W prawym dolnym rogu masz taka jakby "różę wiatrów" - 4 strzałki. Klikasz je i z menu które się pojawi wybierasz START.
2. Klikasz miejsce które ma być traktowane jako PRZEZ - klikasz na "różę wiatró" i wybierasz PRZEZ
- jak chcesz klikasz kolejny punkt który ma być traktowany jako PRZEZ i powtarzasz punkt '2' aż do końca ustalania punktów przelotowych
3. Klikasz ma punkt który ma byc końcem trasy. Klikasz "różę wiatrów" i wybierasz z menu KONIEC.

Teraz w zależności jak masz skonfigurowany interfejs "trasy" (w ustawieniach) pojawi Ci się albo mapa z trasą, albo pytanie jak ją wyliczać, albo od razu przejdziesz do pierwszego manewru.
Gdybyś chciał poprzestawiać punkty przelotowe (np. zamiast A-B-C-D zrobić A-C-B-D), wchodzisz w MENU>Trasa>Informacje i na 1-szej stronie masz swoje punkty. Klikasz na interesującym Cie punkcie który chcesz przesunąć na czarną strzałkę po lewej stronie (góra albo dół) i punkt Ci się przesunie. Tak samo możesz przesunąć start w miejsce innego punktu - nawet końca trasy (np. C-A-B-D, C-D-A-B, A-D-B-C...) . Konfiguracja dowolna.

mam nadzieję, że rozjaśniłem trochę.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
pim 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 20
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-06-01, 12:24   

sporting napisał/a:
witam ponownie.jest to moje pierwsze navi,wiec prosze krok po kroku,bo nie moge dac rady z tym.

Przeczytaj instrukcję! http://www.automapa.com.pl/?PEI=80019&lng=PL

To, o co pytasz jest opisane w tych rozdziałach:
http://automapa.com.pl/?P...&lng=PL&ch=2_11
http://automapa.com.pl/?P...ng=PL&ch=2_11_1
http://automapa.com.pl/?P...9&lng=PL&ch=3_1
_________________
Lark 35.0
 
 
sporting
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-06-01, 12:49   

wedrowca wielkie dzieki juz kaput
pim rowniez dzieki
 
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3504
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-01, 20:14   

Cytat:
Przeczytaj instrukcję!
Jeszcze dodatkowe info dla wszystkich (nie ma w instrukcji... :mrgreen: )
Inteligentne POI AM 5.x.x zostało poprawione w nieoficjalnej wersji 5.0.9
_________________

 
 
długi 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 87
Wysłany: 2008-06-01, 21:02   

harry napisał/a:
Cytat:
Przeczytaj instrukcję!
Jeszcze dodatkowe info dla wszystkich (nie ma w instrukcji... :mrgreen: )
Inteligentne POI AM 5.x.x zostało poprawione w nieoficjalnej wersji 5.0.9


Znowu się zacznie... :lol:
_________________
Lark 35.3 & MM 5.2.4
Furę prowadzi AM 5.5.2
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3504
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-02, 07:34   

długi napisał/a:
Znowu się zacznie...
OK długi, dzięki za sugestię... :mrgreen:
Oficjalna najnowsza wersja AM to 5.0.7; planowana aktualizacja programu i map przewidziana jest na "miesiące wakacyjne"
O szczegóły nie pytajcie - wszystko na automapa.com ... :mrgreen:
_________________

 
 
michal701223
Waypoint


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-08-01, 09:55   

Wedrowca napisał/a:
sporting,
Gdybyś chciał poprzestawiać punkty przelotowe (np. zamiast A-B-C-D zrobić A-C-B-D), wchodzisz w MENU>Trasa>Informacje i na 1-szej stronie masz swoje punkty. Klikasz na interesującym Cie punkcie który chcesz przesunąć na czarną strzałkę po lewej stronie (góra albo dół) i punkt Ci się przesunie. Tak samo możesz przesunąć start w miejsce innego punktu - nawet końca trasy (np. C-A-B-D, C-D-A-B, A-D-B-C...) . Konfiguracja dowolna.


A może ktoś wie jak DODAĆ nowy punkt do zbudowanej już trasy (z początkiem i końcem). Z usunięciem istniejącego nie ma żadnego problemu (w menu Informacja), ale jak dodać?

Pozdr.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2771
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-08-01, 10:01   

Normalnie. Wstawiasz nowy punkt, AM Ci przeliczy trasę a Ty potem w Informacjach przestawiasz ten punkt tak, żeby był w odpowiednim miejscu jak chcesz jechać.

Przykład:
Masz trasę z punktami A-B-C-D-E. Kasujesz pkt B (bo go nie potrzebujesz). Powstała Ci trasa A-C-D-E (C, D i E przesunęły się o jedno miejsce w stronę A). Wstawiasz nowy punkt powiedzmy znajdujący się blisko mety, ale ma być jako B. W informacjach przesuwasz nowy punkt z ostatniej pozycji przed metą w miejsce B. W ten sposób masz nadal A-B-C-D-E, tyle, że stare B już skasowałeś na początku, a nowy punkt który był przed metą przesunąłeś na miejsce B.

Jak dokładnie przeanalizujesz to, co napisalem, to okaze sie ze nie jest to takie strasznie skomplikowane :-) Powodzenia!
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
michal701223
Waypoint


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-08-01, 10:05   

Wedrowca napisał/a:
Jak dokładnie przeanalizujesz to, co napisalem, to okaze sie ze nie jest to takie strasznie skomplikowane :-) Powodzenia!

Dzięki!
Skomplikowane nie jest, rozumiem, tylko nie wiedziałem, że przy zbudowanej mapie można dodawać nowe punkty - jak rozumiem klikając na mapie i z menu kontekstowego?
 
 
szybkilopez 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 80
Wysłany: 2008-10-01, 08:17   Punk przez "okolica" w AM 1.1?

Witam wszystkich,
Mam takie pytanie. O co chodzi z punktem przez okolica w AM 1.1? Na jakiej zasadzie wybierany jest punkt przez, jaki promień bierzez program do wyznaczenia trasy i od czego on zależy? Czy mozna zmieniać jakieś parametry? Po co w ogóle została dodana taka mozliwość wyboru.
Wszystkim dziękuję za odpowiedź.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2008-10-01, 09:21   

po to zostala dodana ta opcja, bys mogl wyznaczyc trase inna niz autoamtycznie wybierana przez automape, nie wjezdzajc np do centrum miasta..
Wyglada to przykladowo tak: Jedziesz wyznaczasz trase ze Szczecina do zielonej gory - automapa ustala Ci trase przez Gorzow, a Ty masz kaprys jechac przez Pile, Poznan - dodajesz te miasta jako "przez, okolice" i automapa nie wymaga dokladnego adresu i nie prubuje nawigowac przez centra miast, ani dokladne adresy lecz prowadzi wybrana przez Ciebie trasa
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
sapoan
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 89
Wysłany: 2008-10-02, 00:55   

Witam
Szybko wrzucilem i szybko przegladałem ale nie znalazlem. Gdzie jest więc ten wybór "przez okolice"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 14