Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2012-06-26, 17:11 |
hyundai IX35 |
Autor |
Wiadomość |
e-11
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-05-30, 15:57 hyundai IX35
|
|
|
Mam takie pytanie i prośbę o pomoc. Otóż chciałem zainstalować automape 6.10 na karcie sd do nawigacji fabrycznej w samochodzie kolegi. Samochód to hyundai IX35. W trakcie instalacji kiedy już wybiorę gdzie ma zainstalować automape (wybieram czytnik kart pamięci), wybieram system Windows CE 5/6 następnie wybieram głosy itp, instalacja wyświetla " proszę wybrać dodatek" i tu mam problem bo nie wiem co mam wybrać. Z listy domyślam się że są to modele samego urządzenia nawigacji ale nie wiem co wybrać, może ktoś z Was orientuje się co należy wybrać dla Hyundaya i co to za dodatki kiedyś tego nie było. Czy można zainstalować pierwszy z brzegu? |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-26, 17:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4560 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-05-30, 16:02
|
|
|
e-11,
Nic nie wybieraj , kliknij dalej , potem tak |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
e-11
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-05-30, 21:41
|
|
|
Dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
dodoH
Waypoint

|
Wysłany: 2012-05-31, 06:00
|
|
|
Witanko! i pytanko a dałoby sie zainstalowac automape 6.10 do Naw CD 70 opel zafiraB 2007.Odpadłoby wożenie dodatkowej. |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18891 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2012-05-31, 06:12
|
|
|
Najpierw musi tam być Windows... |
|
 |
e-11
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-05-31, 11:56
|
|
|
___Olivia_ napisał/a: | e-11,
Nic nie wybieraj , kliknij dalej , potem tak |
Niestety zrobiłem jak radziłaś i nie poszło. |
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-05-31, 12:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-05-31, 12:01
|
|
|
e-11 napisał/a: | nie poszło. | To znaczy? Jak uruchamiasz?
Na pewno jest na Windowsie?
Co było/jest na fabrycznej karcie? |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
Hukkle
Maestro GPS Akira512

Pomógł: 88 razy Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 2772 Skąd: 52.8 17.2
|
Wysłany: 2012-05-31, 21:16
|
|
|
e-11 napisał/a: | Niestety zrobiłem jak radziłaś i nie poszło. |
Mówisz że szło, szło i do niczego nie doszło? Pewnie to zła karta była.
Jaka konkretnie to nawigacja? Jaka konkretnie to karta? Jaki czytnik? Co konkretnie instalujesz? Instalowałeś już kiedyś Automapę? Jeśli pierwszy raz to czy czytałeś instrukcję? |
|
|
|
 |
e-11
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-05-31, 22:42
|
|
|
Sama instalacja idzie i robiłem to nie raz jeśli o to chodzi. Nawigacja jest fabryczna w samochodzie hyundaiu xi35. Problem polega na tym, że koleś nie wie jaki model ma zamontowanej nawigacji. Powtórzę jeszcze raz instaluje Automape 6.10 na karcie, w trakcie instalacji po wybraniu systemu i miejsca instalacji jest pytanie o wybranie dodatku i tutaj z listy można wybrać producentów i modele urządzenia i właśnie ani koleś ani ja nie wiemy jaki model urządzenia jest zamontowany w tym aucie a on nie chce rozbierać pulpitu(auto na gwarancji), ignorowanie tego wyboru nic nie daje. Może ktoś z was wie jaki dodatek trzeba wybrać dla nawigacji w tym aucie. |
|
|
|
 |
e-11
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-06-01, 06:24
|
|
|
[Cenzura]
W swoich postach piszę że " ...wybieram system Windows CE 5/6.." również piszę że wiem jaki system jest w tej nawigacji, napisałem również że instaluje Automape to tez informacja dla osoby, która chce pomóc że tam jest zainstalowana właśnie Automapa. Powtórzę ponownie-: instalując krok po kroku w momencie kiedy wybierzesz już dla jakiego systemy ma przebiegać instalacja, zostaniesz poproszony "...jaki dodatek zainstalować ..." i pojawia się lista z różnymi modelami/producentami urządzenia i tu nie wiem co wybrać dla urządzenia nawigacyjnego w samochodzie Hyundai ix35. Celowo powtarzam i podkreślam urządzenia, żeby było wiadomo że to chodzi o model urządzenia. Aby to odczytać pewnie należało by rozebrać kokpit w samochodzie a tego chce koleś uniknąć. Po to wszedłem na to forum,że może ktoś to wie bo spotkał się z tym. Zrobiłem tak jak radzi Olivia i niestety program Automapa nie uruchomił się. Wyskakuje błąd programu Automapa.exe i tyle. Ale jak wezmę tą kartę włożę do swojego Asusa to Automapa się uruchamia. Także przycisk "szukaj" jest mi znany [Cenzura]
Wpadło mi jeszcze jedno pytanie do znawców. Na karcie w tym urządzeniu u kolesia jest zainstalowana Automapa starsza wersja nie pamiętam , która a nie mam jej przy sobie, koleś chce aby zainstalować nowszą wersje. moje pytanie czy można "żywcem" przenieść np. tylko katalog z nowszymi mapami aby zrobić taką aktualizacje. Jeżeli jest taka możliwość to jakie pliki powinienem przenieść na starszą instalacje aby ją zaktualizować.
[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-06-01, 09:24 ]
Z tego posta usunąłem treści zbyt daleko odbiegające od tematu. |
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-06-01, 08:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JERZY62
Waypoint brak

Pomógł: 3 razy Wiek: 73 Dołączył: 22 Gru 2010 Posty: 163 Skąd: małopolska
|
Wysłany: 2012-06-01, 07:31
|
|
|
e-11 napisał/a: | Jeżeli jest taka możliwość to jakie pliki powinienem przenieść na starszą instalacje aby ją zaktualizować.
|
Ne da się każda mapa jest sciśle powiązana z programem wyjątkiem są kolejne numery np:6.10-6.10b,c d musisz instalować calą |
_________________ MIO C720
 |
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2012-06-01, 07:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
imar42
guru GC 5066FMBT

Pomógł: 61 razy Wiek: 58 Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 1052 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 2012-06-01, 08:12
|
|
|
Szanowny kolego e-11, gdybyś wcześniej odpowiedział na pytanie: jestem_ktoś napisał/a: | Co było/jest na fabrycznej karcie? | to prawdopodobnie już dawno poznalibyśmy odpowiedź na Twoje pytania.
Spróbuj jeszcze zrobić tak:
1) Umieść kartę w czytniku komputera PC i zainstaluj AutoMapę bez wybierania dodatków.
2) W głównym folderze karty utwórz folder MobileNavigator
3) Z folderu AutoMapa EU skopiuj do folderu MobileNavigator plik wceAM.exe i następnie zmień jego nazwę na MobileNavigator.exe
4) umieść kartę w czytniku urządzenia i uruchom program. (Jest dość duża szansa, że zadziała)
Jeśli nie zadziała - musimy poznać odpowiedź na pytania wcześniej postawione przez kolegę jestem_ktoś |
_________________ Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

|
|
|
|
 |
e-11
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-06-01, 08:20
|
|
|
Na karcie, którą dostałem od kolesia jest Automapa nie pamiętam numeru wersji i ona tam pracowała. Trudno mi teraz powiedzieć czy to jest oryginalna czy już po jakiś modyfikacjach w tej chwili nie mam z nim kontaktu |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4560 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-06-01, 08:23
|
|
|
e-11,
Napisz jakie masz nazwy plików i folderów na karcie |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
tomud
Navi Expert

Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 335 Skąd: /dev/random
|
Wysłany: 2012-06-01, 08:25
|
|
|
Generalnie czesc podpowiedzi na chybil trafil ;) Samo nagranie na karcie nie wiele da, dodatki natomiast w niektorych navi sa po to by recznie nie grzebac i dac mozliwosc uruchomienia programu w prosty sposob. W innych przypadkach trzeba zapewnic samemu start innego programu niz fabryczny. Jeden taki sposob opisal kolega imar42. Ale bez dokladnego zapoznania sie jak wyglada start oryginalnej mapy i jego zmiany dosc czesto sie nie obejdzie jak instalujemy inny program niz fabryczny.
Zreszta wiele podstaw jak sobie radzic z "odblokowaniem" itd. jest na forum i tutaj trzeba sie w to niestety zaglebic. Lub jak komus sie nie chce kupic urzadzenie ktore nie jest dedykowane tylko do danej mapy.
Wiec do autora - daj wiecej informacji i moze sie cos wymysli. Jak ktos nie ma na stanie tej nawigacji to trudno cos poradzic, bo rozwiazania fabryczne sa rozne. Czasami sa to drobne roznice - ale jednak istotne. |
_________________ ---
HTC Touch HD, Nawigacja, Programowanie i inne... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|