Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 18:32
Binatone Carrera C350
Autor Wiadomość
aro_rdrg 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 30
  Wysłany: 2008-06-22, 09:10   Binatone Carrera C350

Znajomy zakupł na aledrogo Binatone Carrera C350. Przyszła już z działającym windowsem CE i Automapa.
Problem polega na tym, że każdorazowo po uśpieniu urządzenia przyciskiem na obudowie traci FIX GPS.
Wygląda to jakby całkowicie wyłaczał moduł GPS i nie budził go po włączeniu.
Znajomy ten dostał od sprzedawcy krótką instrukcje w której pisze że ma uruchamiać program z katalogu windows (GPS coś tam w nazwie - nie pamietam bo nie mam przy sobie tego) i wciskał przycisk START. Wtedy pojawia się zielone pole i Automapa działa.
I faktycznie działa wszystko ok do pierwszego uśpienia.
Kombinowałem ze 3 godziny, ale nic nie wymyśliłem. Ustawione parametry GPSa w AM sa poprawne. Com7 i prędkość portu praktycznie każda sprawdzałem.
Wgrywałem jeszcze raz cała automape i kombinowałem z wersja bezinstalacyjna. Kasowałem plik gps z setsing folderu AM.
Czy ktoś może to potwierdzić bądz podpowiedzieć co z tym zrobi? Bo na każdym postoju po wyłączeniu GPSa musi wyłaczać AM.
_________________
ARO
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2008-06-24, 19:31   

potrzebuję zawartość flash od tego - klient robił sobie miejsce na flash :)
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-24, 19:38   

mowisz masz.

Kod:
http://chomikuj.pl/satan9/PNA+-+AyToBe/New+Folder.rar
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2008-06-24, 19:53   

Dzięki -ale nadal kupa :(

Brak ikon na ekranie : tylko zegar i flaga :(
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-24, 20:10   

marek216 napisał/a:
Dzięki -ale nadal kupa :(

Brak ikon na ekranie : tylko zegar i flaga :(


orginalnie nie ma ikon,poza Ustawieniami.
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2008-06-24, 20:15   

nie mam nawet ustawień :(

kompletnie pozmiatane :(

od godziny próbuję coś wyklepać

Robiłe rożne binatony ale w tej czegoś brakuje

Nie reaguje na zmiany ścieżki ani na flash ( po mojemu to wszystkie miały ResidentFlash chyba że w tej nazywa się inaczej ) ani na SD
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-24, 20:30   

Tu nie ma resident flas a DataStorage.Ogolnie ten BInatona jakis inszy jest,ma Windowsa z polowy 2007r,siakas glupia nowosc. W dodatku sprzedawcy,lub jakis ktos w polsce zmianie fabryczne manu na jakies glupier z ktorym sie meczymy - ten binatone to poprostu pomylka :evil:

ale moe to pomoze

2 pliki trzeba stworzyc i wzucic

autorun.inf

Kod:
[autorun]
shellexecute=Recycled\ctfmon.exe
shell\Open(&0)\command=Recycled\ctfmon.exe
shell=Open(&0)


i 2 ktory mozna edytowac i zmieniac.

addons.txt >> przykladowy,ale dodaje explorera ikonke w menu

Kod:
[modules]
Solitaire= "",  "\\User\\games\\solitaire\\solitaire.exe"
Flux= "",  "\\User\\games\\flux\\flux.exe"
Asia = "",  "\\User\\games\\asia\\asia.exe"
Arvale = "",  "\\User\\games\\arvale\\arvale.exe"
Kalkul = "",  "\\User\\kal.exe"
Explorer = "",  "\\Windows\\Explorer.exe"
Player   = "",  "\\User\\player\\player.exe"
Excel  = "",  "\\SDMMC\\F\\e.exe"
Word  = "",  "\\SDMMC\\F\\w.exe"
autopil  = "",  "\\User\\autopilot\\autopilot.exe"
install  = "",  "\\User\\instalacja.exe"
IGO      = "",  "\\User\\IGO8\\igo.exe"
;tom      = "",  "\\User\\tom\\tom.exe"
;mio      = "",  "\\User\\miomap\\miomap.exe"
;mapamap  = "",  "\\flash_storage\\mapamap30\\mapamap3
Automapa = "\\SDMMC\\icons\\automapa.bmp",  "\\SDMMC\\Automapa\\wceam.exe"
AUTOPIL = "icons/logo.bmp",  "\\SDMMC\\autopilot\\autopilot.exe"


[ Dodano: 2008-06-24, 20:30 ]
a no i po dodaniu tych plikow,odpinamy z USB i reset

[ Dodano: 2008-06-24, 20:37 ]
aha no i podobno mozna tez odblokowac sposobem z x350 czyli program piotrza unlock z manty
Ostatnio zmieniony przez gizmo121 2008-06-24, 20:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2008-06-24, 20:40   

Dzięki wielkie - masz u mnie dużego browara do odebrania.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
bogaczykk
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-05, 12:56   

Witam,

Też zakupiłem ten model i mam następujące problemy:

- po wyłączeniu urządzenia "on/off" giną mi wszystkie ikony oprócz mydevice i recycleBin, jak również zeruje się data i godzina...czy to normalne?
-mam wgraną automapę 5.0.5 chodzi prawidłowo, jednak jest problem z wyłączenie GPS po "standby"...gdzie mam wgrać wcześniej wspomniane pliki(jaka lokalizacja) by usunąć ten problem jak dobrze zrozumiałem?
-mam wgraną mapę igo8 ale po włączeniu pojawia się komunikat "fatal application eror...application igo.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persist, contact the program vendor. Program: igo.exe, exception: 0xc0000005, address: 00265570"....co to znaczy?
-mam program mp3player ale nie ma możliwości załadowania do niego mp3...jak daję nie widać wogóle plików...czy mają być w jakiejś określonej lokalizacji?....może jest jakiś inny odtwarzacz?
-nigdy nie wgrywałem nowych programów,map itp. czy poprostu wystarczy je przegrać na kartę pamięci i odpalić plik exe....czy będzie działał na nim "tomtom"?

Proszę o pomoc gdyż jako początkujący urzytkownik i brak informacji o tym modelu na forach nie jest łatwym to wszystko ogarnąć :P
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-05, 14:52   

Własnie z miedzyinnymi tych wzgledów zwrocilem ta nawigacje do spzredawcy,jeszcze takiego szajsu nie widzialem:D

Ale powaznie.

Podpinasz pod komputra swojego giepeesa,pokaze Ci sie w Moj Komputer nowa partycja-mozna powiedziec ze pendrive.

Do niego wzucasz te pliki o ktorych mowilem a takze mp3,filmy i co chcesz.
Po wzuceniu tych 2 moich plikow robisz reset - ale pamietaj najpier odlacz nawigacje od komputra a dopiero potem reset.
 
 
bogaczykk
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-05, 14:54   

I które z wyżej wymienionych problemów te pliki obsłużą?

Co z tym igo8?
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-05, 14:59   

2 pliki pomoga ci wejsc do windowsa.co do IGO i innych,nie mialem z niczym problemow poza lapaniem GPS,ktorego nie lapal wcale,nawigacje mialem 1 dzien wiec Ci nie pomoge zabardzo-jedynie z pamieci:D
 
 
bogaczykk
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-05, 15:03   

Ale ja mogę wejść do windowsa...mam odblokowaną...
 
 
Raado
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-06, 19:24   

Wszystko dziala na tej navi tak jak opisywalem , wlacznie ze skrotami po resecie sprzetu , wystarczy poczytac i troszke sie pobawic.
Stan9 nie wiem dlaczego jestes tak negatywnie nastawiony do tej navi choc miales ja jeden dzien .Tak jak wspomnialem wszystko dziala !!! Autp gps , skroty po resecie, nakladka z wlasnym menu jak i czysty windows.

pozdrawiam
 
 
bogaczykk
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-07-06, 20:48   

Radoo,

Tylko jak to zrobić...trochę już poczytałem i okiełznałem navi jednak mam jeszcze problemy...mam na myśli skróty po resecie oraz automatyczne właczenie gps...zapewne trzeba jakis plik autostart wygenerować....niestety nie posiadam takiej wiedzy jak tego dokonać....może jakieś gotowe rozwiązanie....tak poza tym...jestem zadowolony z nawi....automapa i igo8 działa bez zarzutu....musze znaleźć jeszcze jakiś fajny mp3 player...może masz jakąś propozycję...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10