Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 18:32
Binatone Carrera C350
Autor Wiadomość
Raado
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-07, 17:03   

Witam
Odpalasz edytor rejestru "CeRegEditor z apteczki"

Aby zmienic tapetke na stale edytujesz wpis:
Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop klikamy dwa razy na Wallpaper i w polu dane zmieniamy wpis na : \DateStorage\windows\tapeta.jpg


IKONY:
edytujesz wpis:
Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders klikamy dwa razy na Desktop i w polu dane zmieniamy wpis na : \DateStorage\windows\Desktop

Nastepnie wychodzisz z programu i reset navi!

do folderu \DateStorage\windows\Desktop wstawiamy swoje skroty programow

do folderu \DateStorage\windows\ kopiujemy jakis obrazek o nazwie tapeta.jpg lub cos innego

I po problemie tapetka jak i skroty juz nam nie znikaja:)

Pozdrawiam
Rado
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-07, 18:14   

tylk ze w tej nawigacji tylko z poziomu nawigacji mozesz tak zrobic
 
 
norys
azymut


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-07-10, 14:24   

satan9 napisał/a:
tylk ze w tej nawigacji tylko z poziomu nawigacji mozesz tak zrobic

Czy ktoś wie jak w Carrera c350 zrobić automatyczne włączanie GPS , pytanie padło już wyżej , może ktoś już to przerobił,pozdrawiam i oczywiście jednocześnie wszystkich witam na tym forum
 
 
Raado
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-10, 14:58   

Witam
Odpalasz orginalna nakladka i gps wlancza sie automatycznie , do nakladki dopisujesz sobie dodatkowe ikonki nak jak w opisie stana9.
 
 
norys
azymut


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-07-10, 16:20   

Raado napisał/a:
Witam
Odpalasz orginalna nakladka i gps wlancza sie automatycznie , do nakladki dopisujesz sobie dodatkowe ikonki nak jak w opisie stana9.

Możesz trochę rozszerzyć , trochę jaśniej , nie wystarczy kliknąć w ikonę GPS jeszcze trzeba kliknąć w start
 
 
Raado
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-10, 17:44   

Na dysku DataStorage masz plik o nazwie centralAP.exe tak zwana nakladka systemowa !
gdy ja odpalisz gps juz jest wlaczony nie musisz odpalac gps viever recznie ani wciskac start. Aby do orginalnej nakladki systemowaj dodac dodatkowe ikonki np z AutoMapa ,tomTom lub innych programow musisz przeczytac opis stana9
pozdro
 
 
norys
azymut


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-07-10, 18:34   

Raado napisał/a:
Na dysku DataStorage masz plik o nazwie centralAP.exe tak zwana nakladka systemowa !
gdy ja odpalisz gps juz jest wlaczony nie musisz odpalac gps viever recznie ani wciskac start. Aby do orginalnej nakladki systemowaj dodac dodatkowe ikonki np z AutoMapa ,tomTom lub innych programow musisz przeczytac opis stana9
pozdro


Zgadza sie , plik jest , wszystko się zgadza , tylko jeszcze muszę mieć pulpit Windowsa z ikonami , rozumiem że mam postąpić jak w opisie stana9 , pozdrawiam
 
 
witwitwit
azymut


Dołączył: 26 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-14, 10:23   

No i stało się.
Uwaliłem binatona. Pogrzebałem w rejestrze i teraz stoi na ekranie startowym.
Czy zna ktoś sposób na twardy reset czy już tylko mogę ozdobić sobie półkę ?

Ku przestrodze zielonych (jak ja). Więcej ostrożności !!!

P.s.
Po podłączeniu do komputera widać katalog pamięci i kartę. Nie widać "DateStorage".
Mam więc czytnik kart :oops:
 
 
jac123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-02-20, 20:21   autostart gps

trochę po czasie ale może się przyda
plik Gps MC dzięki koledze peter1910a stąd
http://www.megaupload.com/pl/?d=G8BOOYV0
wklejamy do Data Storage... i to wszystko gps sam się włącza bez jakiej kolwiek interwencji( u mnie działa binatone c350)......
.....sorry - działa ale najpierw trzeba go uruchomić później już się uruchamia(dopóty się go nie wyłączy on/of)
 
 
bajcun 
azymut



Wiek: 38
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 1
Skąd: Gdz
Wysłany: 2010-03-06, 07:58   Problem przy starcie Binatone carrera c350

Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc.
Problem dotyczy navi Binatone carrera c350,win 5.0,
opis: odpalam Navi wczoraj, ładuje się system (pasek dochodzi do końca) i nagle dźwięk błędu i komunikat na ekranie z żółtym trójkątem i wykrzyknikiem w środku. Błąd jest zatytułowany :
"Launcher(niebieski nagłówek)
Exception occured.
Callstack dumped to \crash.txt. "


Nic wiecej nie moge zrobić, tylko reset i problem się powtarza.
Problem jest o tyle dziwny że nigdy nic w nie nie grzebałem, samo się stało....
Oczywiście można podłączyć do kompa, tylko nie wiem o co kaman, co może być przyczyną, jak spróbować rozwiązać ten problem, czy trzeba przeinstalować system, czy da się to obejść.
Z góry dziękuje za wszystkie porady.

p.s. zrzut ekranu błędu w załączniku

błąd 200 na 50 pikseli.JPG
zrzut błędu ekranu
Plik ściągnięto 7108 raz(y) 2,27 KB

_________________
Binatone Carrera c350-błąd
 
 
 
bluegin
azymut


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-07, 13:45   Re: Problem przy starcie Binatone carrera c350

bajcun napisał/a:
Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc.
Problem dotyczy navi Binatone carrera c350,win 5.0...

cóż mam problem dokładnie taki sam....
 
 
adam998 
Waypoint


Wiek: 52
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 47
Wysłany: 2011-10-17, 10:17   

Witam
Mam problem dostałem od znajomego nawigacje Binatone Carrera C350. Problem w tym ze nie moge uruchomic na tym automapy. Gdy podłącze do komputera wykrywa mi dwa dodatkowe dyski (urządzenia wymienne) dysk wimienny I: do którego nie mam dostępu oraz dysk wymienny J: o poj.798 MB na który zainstalowałem bez problemu AutoMape. Teraz pytanie co dalej....nawigacja jest chyba odblokowana ponieważ na pulpicie mam opcje: Multimedia,Gry, Nawiguj, Ustawienia.
Gdy wejde w gry mam tam Explorer i mogę wejść w DataStorage i w Windows. Ale jak odpalic AutoMape nie mam pojęcia może ktoś coś poradzi?
Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-10-17, 10:34   

Post gizmo na pierwszej stronie (edycja pliku i dopisanie ściezki)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
adam998 
Waypoint


Wiek: 52
Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 47
Wysłany: 2011-10-17, 10:42   

Kurcze mogłby kolega laikowi wytlumaczyc jak krowie na rowie
bo tak rozumie ze mam stworzyc te dwa pliki w notatniku i nadac im takie nazwy jak podane. Gdzie wsadzic te pliki ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-10-17, 10:49   

Podłącz do kompa i podaj liste folderów (włacz pokazywanie ukrytych i systemowych)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13